Ispiši ovu stranicu

Otkrivena tri preprodavača droge, teška prometna na autocesti Bregana-Lipovac

Ilustracija Ilustracija HRV arhiva

Opsežnim operativnim radom policijskih službenika otkrivene su i procesuirane tri muške osobe zbog neovlaštene nabave i preprodaje droge. U kasnim večernjim satima 6. veljače uhićen je 19-godišnjak iz Starih Mikanovaca. Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako je u dva navrata, u listopadu i studenom 2019. godine, na željezničkom kolodvoru u Starim Mikanovcima prodao drogu „marihuana“ 20-godišnjaku iz Starih Mikanovaca. Uz kaznenu prijavu osumnjičeni je 7. veljače predan pritvorskom nadzorniku PU vukovarsko-srijemske. Rješenjem Županijskog suda u Vukovaru 8. veljače 19-godišnjaku je određen istražni zatvor. Prethodno provedenim kriminalističkim istraživanjem nad spomenutim 20-godišnjakom 4. veljače utvrđeno je kako je u nekoliko navrata prodao drogu „marihuana“, koju je prema prethodnim navodima kupio od 19-godišnjaka, 21-godišnjaku iz Novih Mikanovaca te je zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Neovlaštena proizvodnja i promet drogama“ istog dana uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku ove PU. Potonji 21-godišnjak je pak 22./23. prosinca 2019. godine uhićen i predan pritvorskom nadzorniku ove PU zbog sumnje u počinjenje istog kaznenog djela, jer je u nekoliko navrata u svojoj obiteljskoj kući u Novim Mikanovcima prodavao drogu „marihuana“ drugim konzumentima.  

Tijekom noći 7./8. veljače provaljeno je u trgovinu mješovitom robom u Ulici Marka Oreškovića u Banovcima. Otuđena je veća količina cigareta i metalni sef u kojem se nalazio dnevni utržak. Materijalna šteta iznosi više tisuća kuna.

Također, prijavljena je krađa iz obiteljske kuće u Lovasu u Ulici Ante Starčevića. Naime, počinitelj je iskoristio odsutnost vlasnika, 58-godišnjaka iz Vukovara, te u razdoblju od 2. do 9. veljače iz kuće otuđio namještaj, multimedijsku i elektroničku opremu te odjeću. Materijalna šteta pričinjena vlasniku iznosi više tisuća kuna. Protiv počinitelja podnesena je kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Vukovaru.

Tijekom proteklog vikenda na području PU vukovarsko-srijemske zabilježene su dvije prometne nesreće, od kojih jedna prometna nesreća u kojoj je nastupila samo materijalna šteta (Svinjarevci) i jedna prometna nesreća u kojoj su dvije osobe teže i četiri osobe lakše ozlijeđene, o čemu više slijedi:
U subotu 8. veljače oko 7,40 sati na autocesti Bregana-Lipovac, u blizini odmorišta „Babina Greda“, dogodila se prometna nesreća s ozlijeđenim osobama. Naime, prilikom uključivanja teretnog vozila sjevernomakedonskih registracijskih oznaka u promet s odmorišta na autocestu, 59-godišnji vozač, državljanin Sjeverne Makedonije, nije propustio autobus sjevernomakedonskih registracijskih oznaka kojim je upravljao 40-godišnjak, državljanin Sjeverne Makedonije, krećući se autocestom. Tom prilikom došlo je do udara prednjim desnim dijelom autobusa u stražnji lijevi dio priključnog vozila pridodanog teretnom vozilu.

Uslijed udara, putnici u autobusu, 33-godišnjak iz Sjeverne Makedonije i 60-godišnjak iz Bugarske teško su ozlijeđeni, dok su dva 66-godišnjaka, 58-godišnjakinja i 9-godišnje dijete, državljani Sjeverne Makedonije, lakše ozlijeđeni. Vozač teretnog vozila, 59-godišnjak iz Sjeverne Makedonije, uhićen je zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu“, te je 9. veljače predan pritvorskom nadzorniku PU vukovarsko-srijemske.

Pročitano 1057 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Valerija Lozančić