NAJNOVIJE
Potpisani ugovori za cjevovode Nuštar-Marinci i Soljani-Strošinci

U prostorijama Vinkovačkog vodovoda i kanalizacije potpisani su ugovori s izvođačima radova i predstavnicima tvrtki koje provode nadzor nad izvođenjem radova na izgradnji cjevovoda Soljani-Strošinci i Nuštar-Marinci.

(Utorak, 25 Veljača 2020 09:50)
Penava: Prikupili smo dovoljan broj potpisa za kandidaturu

Gradonačelnik Ivan Penava  najavio je danas novinarima kako će u petak će Ivan Kovač, Davor Ivo Stier i on predati potrebne potpise za unutarstranačke izbore u HDZ-u.

(Ponedjeljak, 24 Veljača 2020 15:13)
Tradicionalni novinarski bal okupio 70-tak uzvanika iz cijele županije

U organizaciji Ogranka Hrvatskog novinarskog društva Vukovarsko-srijemske županije u Vinkovcima je održan 21. novinarski bal. Riječ je godišnjem događaju za novinare i druge djelatnike u medijima iz naše županije koji iz godine u godinu privlači sve veći broj uzvanika. Tako se od nedavno novinarskome balu odazivaju i glasnogovornici institucija s našega područja.

(Ponedjeljak, 24 Veljača 2020 14:57)
Ministarstvo znanosti i obrazovanja poslalo uputu školama da otkažu putovanja u Italiju

Ministarstvo znanosti i obrazovanja poslalo je uputu osnovnim i srednjim školama da otkažu sva organizirana putovanja u Italiju u narednih mjesec dana, a nakon što se žarište koronavirusa razvilo i u nama susjednoj zemlji.

(Ponedjeljak, 24 Veljača 2020 14:48)
Policija pronašla drugog sudionika sukoba u Vukovaru

Nakon intenzivnog traganja, vukovarski policijski službenici dovršili su kriminalističko istraživanje nad drugim sudionikom sukoba koji se dogodio 8. veljače pred trgovačkim centrom u Ulici Josipa Jurja Strossmayera u Vukovaru.

(Ponedjeljak, 24 Veljača 2020 14:11)
Uskoro novi krug prijava za subvencije na stambene kredite

Subvencije na stambene kredite kreću od 30. ožujka, a uskoro kreće i program POS+ i POS za stambeno zbrinjavanje deficitarnog kadra na području cijele Republike Hrvatske.

(Ponedjeljak, 24 Veljača 2020 14:08)
Predstavljen projekt Cooltura

U vukovarskoj  Gradskoj vijećnici predstavljen  je projekt „Cooltura“.

(Ponedjeljak, 24 Veljača 2020 13:49)

15. glazbeni festival „Šokačke pisme"

Sudionici 13. festivala "Šokačke pisme" Sudionici 13. festivala "Šokačke pisme" Foto: Arhiv HRV-a

U dvorani Mladost u Županji, u petak, 7. veljače, održava se tradicionalni 15. glazbeni festival pod nazivom „Šokačke pisme“.

Ove će godine na festivalu biti predstavljene 22 nove tamburaške pjesme, a bit će proglašena i najslušanija pjesma s prošlogodišnjeg izdanja festivala.

- Mi smo festival bez prosudbenog žirija. Naš žiri su slušatelji radio-postaja koje u toku godine bilježe najslušanije pjesme. Večeras ćemo imati prilike čuti i koje su to - rekao je Ivica Oršolić, Član Organizacijskog odbora festivala Šokačke pisme i voditelj festivala, koji je otkrio kako su tri najslušanije pjesme festivala 2019. godine pjesma Dva prozora TS Salaš, pjesma Ti si ta u izvedbi Stjepana Jeršeka-Štefa i pjesma Kuća u izvedbi Berde Banda te dodao kako se i ove godine na glazbenom festivalu uručuje priznanje za poseban doprinos u očuvanju tradicijske kulture i šokačke baštine.

- To je jedna odlika našeg festivala, dati priznanje onim ljudima koji su svoj život posvetili tamburi i tamburaškoj glabi. Ove je godine to Zvonko Bogdan koji je karijeru započeo 1972 i koji je uvijek surađivao s najboljim tamburašima, a veliku suranju ima i s tamburašima koji su još uvijek na sceni - zaključio je Oršolić.

Na festivalu nastupaju Stanko Šarić, Stjepan Jeršek-Štef, Ivan Štivić, Kristali, Ravnica, Šokci, Salaš, Satir, Zvona, Tambura Band i brojni drugi, s početkom u 19 sati i 30 minuta. 

Pročitano 110 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija