NAJNOVIJE
U Hrvatskoj 62 novooboljelih osoba

U protekla 24 sata U Hrvatskoj su zabilježena 62 nova slučaja zaraze koronavirusom pa je broj trenutno oboljelih (aktivnih slučajeva) u Hrvatskoj danas 553.

(Petak, 07 Kolovoz 2020 15:03)
U OBŽ jedna oboljela osoba

Uposljednja 24 sata u laboratorijima Kliničkog bolničkog centra Osijek i Zavoda za javno zdravstvo OBŽ testirano je ukupno 128 uzoraka, a samo je jedan bio pozitivan na koronavirus, i to osobe iz Osijeka.

(Petak, 07 Kolovoz 2020 12:15)
Na području VSŽ 7 novooboljelih od koronavirusa

U Vukovarsko-srijemskoj županiji, prema podatcima pristiglim do 8:00 sati, u posljednja 24 sata 7 je novih pozitivnih osoba na COVID-19 (1 osoba iz Vinkovaca, 2 osobe iz Nuštra, 1 osoba iz Komletinaca, 2 osobe iz Privlake i 1 osoba iz Cerne).

(Petak, 07 Kolovoz 2020 09:23)
Potvrđena zaraza u obiteljskom domu u Vinkovcima: zaraženo 13 korisnika i jedna djelatnica

Na konferenciji za medije Stožera civilne zaštite Vukovarsko-srijemske županije održanoj danas u Vinkovcima potvrđena je informacija kako je COVID-19 probio u obiteljski dom za starije i nemoćne osobe u Vinkovcima.

(Četvrtak, 06 Kolovoz 2020 19:01)
Koronavirus ušao u jedan vinkovački dom za starije

Među 24 osobe, koliko je u četvrtak novoobljelih osoba od koronavirusa u Vukovarsko-srijemskoj županiji, najveći dio su korisnici jednog privatnog Doma za starije i nemoćne u Vinkovcima, doznaje se neslužbeno u tome slavonskom gradu - prenosi Hina. 

(Četvrtak, 06 Kolovoz 2020 15:21)
Hrvataska bilježi 28 novih bolesnika od COVID-a 19

U Hrvatskoj je zabilježeno 28 novih slučajeva zaraze koronavirusom pa je broj trenutno oboljelih 561, objavio je Stožer Civilne zaštite RH.

(Četvrtak, 06 Kolovoz 2020 14:14)
Vukovarki prva nagrada u Kninu

Na šestoj pjesničkoj manifestaciji domoljubne poezije Stijeg slobode – Stina pradidova, koja je u organizaciji zadarskoga ogranka Hrvatskoga književnog društva, Kninskog muzeja i Grada Knina održana na kninskoj tvrđavi, prvo je mjesto pjesmom Opomena osvojila vukovarska književnica Tanja Belobrajdić. 

(Četvrtak, 06 Kolovoz 2020 13:38)

15. glazbeni festival „Šokačke pisme"

Sudionici 13. festivala "Šokačke pisme" Sudionici 13. festivala "Šokačke pisme" Foto: Arhiv HRV-a

U dvorani Mladost u Županji, u petak, 7. veljače, održava se tradicionalni 15. glazbeni festival pod nazivom „Šokačke pisme“.

Ove će godine na festivalu biti predstavljene 22 nove tamburaške pjesme, a bit će proglašena i najslušanija pjesma s prošlogodišnjeg izdanja festivala.

- Mi smo festival bez prosudbenog žirija. Naš žiri su slušatelji radio-postaja koje u toku godine bilježe najslušanije pjesme. Večeras ćemo imati prilike čuti i koje su to - rekao je Ivica Oršolić, Član Organizacijskog odbora festivala Šokačke pisme i voditelj festivala, koji je otkrio kako su tri najslušanije pjesme festivala 2019. godine pjesma Dva prozora TS Salaš, pjesma Ti si ta u izvedbi Stjepana Jeršeka-Štefa i pjesma Kuća u izvedbi Berde Banda te dodao kako se i ove godine na glazbenom festivalu uručuje priznanje za poseban doprinos u očuvanju tradicijske kulture i šokačke baštine.

- To je jedna odlika našeg festivala, dati priznanje onim ljudima koji su svoj život posvetili tamburi i tamburaškoj glabi. Ove je godine to Zvonko Bogdan koji je karijeru započeo 1972 i koji je uvijek surađivao s najboljim tamburašima, a veliku suranju ima i s tamburašima koji su još uvijek na sceni - zaključio je Oršolić.

Na festivalu nastupaju Stanko Šarić, Stjepan Jeršek-Štef, Ivan Štivić, Kristali, Ravnica, Šokci, Salaš, Satir, Zvona, Tambura Band i brojni drugi, s početkom u 19 sati i 30 minuta. 

Pročitano 239 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija