Ispiši ovu stranicu

Započela ugradnja sustava video nadzora

Postavljanje video nadzora Postavljanje video nadzora Foto: GV

Na području Vukovara započela je ugradnja sustava video nadzora, a u cilju podizanja opće sigurnosti ljudi i imovine na javnim površinama, izvijestili su iz vukovarske Gradske uprave.

Sustav pokriva 27 lokacija s ukupno 30 kamera koje omogućavaju prepoznatljivost lica i registracijskih oznaka vozila bez obzira na vrijeme snimanja.

Kako je u proteklom razdoblju došlo do pojave učestalog odbacivanja otpada u okoliš, video nadzor će se između ostalog koristiti i u sankcioniranju osoba koje nepropisno odlažu otpad.

Pod nadzorom će biti polupodzemni spremnici, zeleni otoci, divlje deponije kao i pristupne ceste prema lokacijama na kojima su divlje deponije. Kazna za korisnika usluge prikupljanja miješanog komunalnog otpada koji ne postupa sukladno odluci o načinu pružanja javne usluge prikupljanja miješanog i biorazgradivog komunalnog otpada na području Vukovara kreće se u rasponu od 100 do 700 kuna, ovisno od vrste prekršaja te će biti naplaćena od strane Komunalca d.o.o. i iskazana na računu za odvoz otpada kao ugovorna kazna.

U slučaju kršenja odredbi odluke o mjerama za sprječavanje nepropisnog odbacivanja otpada i mjerama za uklanjanje odbačenog otpada na području grada nadležno je komunalno redarstvo koje može izreći kazne u rasponu od 500 do 2.500 kuna.

Pročitano 2852 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Robert Rac