NAJNOVIJE
Penava: Prikupili smo dovoljan broj potpisa za kandidaturu

Gradonačelnik Ivan Penava  najavio je danas novinarima kako će u petak će Ivan Kovač, Davor Ivo Stier i on predati potrebne potpise za unutarstranačke izbore u HDZ-u.

(Ponedjeljak, 24 Veljača 2020 15:13)
Tradicionalni novinarski bal okupio 70-tak uzvanika iz cijele županije

U organizaciji Ogranka Hrvatskog novinarskog društva Vukovarsko-srijemske županije u Vinkovcima je održan 21. novinarski bal. Riječ je godišnjem događaju za novinare i druge djelatnike u medijima iz naše županije koji iz godine u godinu privlači sve veći broj uzvanika. Tako se od nedavno novinarskome balu odazivaju i glasnogovornici institucija s našega područja.

(Ponedjeljak, 24 Veljača 2020 14:57)
Ministarstvo znanosti i obrazovanja poslalo uputu školama da otkažu putovanja u Italiju

Ministarstvo znanosti i obrazovanja poslalo je uputu osnovnim i srednjim školama da otkažu sva organizirana putovanja u Italiju u narednih mjesec dana, a nakon što se žarište koronavirusa razvilo i u nama susjednoj zemlji.

(Ponedjeljak, 24 Veljača 2020 14:48)
Policija pronašla drugog sudionika sukoba u Vukovaru

Nakon intenzivnog traganja, vukovarski policijski službenici dovršili su kriminalističko istraživanje nad drugim sudionikom sukoba koji se dogodio 8. veljače pred trgovačkim centrom u Ulici Josipa Jurja Strossmayera u Vukovaru.

(Ponedjeljak, 24 Veljača 2020 14:11)
Uskoro novi krug prijava za subvencije na stambene kredite

Subvencije na stambene kredite kreću od 30. ožujka, a uskoro kreće i program POS+ i POS za stambeno zbrinjavanje deficitarnog kadra na području cijele Republike Hrvatske.

(Ponedjeljak, 24 Veljača 2020 14:08)
Predstavljen projekt Cooltura

U vukovarskoj  Gradskoj vijećnici predstavljen  je projekt „Cooltura“.

(Ponedjeljak, 24 Veljača 2020 13:49)
3. Dani medijske pismenosti

Od 30. ožujka do 5. travnja 2020. održat će se 3. Dani medijske pismenosti u organizaciji Agencije za elektroničke medije i Ureda UNICEF-a za Hrvatsku, u suradnji s brojnim partnerima i pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i Ministarstva znanosti i obrazovanja.

Gotovo 60 posto srednjoškolaca barem je jednom primilo poruke seksualnog sadržaja, dok je 40 posto učenika uzvratilo na takve poruke. Skoro svi adolescenti su se susreli s govorom mržnje na Internetu. Roditelji često ne znaju što im savjetovati, a to je samo jedan od razloga zašto se i ove godine organiziraju Dani medijske pismenosti. Cilj 3. Dana medijske pismenosti je osvijestiti javnost o važnosti medijske pismenosti, osnažiti građane, posebice djecu i mlade za kritičko promišljanje medijskih sadržaja i pružiti podršku odgojiteljima i nastavnicima razvojem edukacijskih materijala za medijsko obrazovanje.

Pozivaju se sve odgojno-obrazovne ustanove, knjižnice, kina, mediji, udruge i drugi društveni sudionici da samostalno, ili uz  podršku Agencije za elektroničke medije organiziraju događaje u svojim sredinama. To mogu biti predavanja, radionice, filmske projekcije, panel diskusije ili druge aktivnosti posvećene različitim aspektima medijske pismenosti. 

U sklopu 2. Dana medijske pismenosti održanih u travnju 2019., organizirano je ukupno 273 predavanja, radionica, filmskih projekcija i drugih događanja u više od 90 gradova i mjesta u Hrvatskoj. U tim aktivnostima sudjelovalo je više od 16 tisuća osoba, od čega 13 tisuća djece i mladih.

(Ponedjeljak, 24 Veljača 2020 12:06)

Projekt VukovART u slijedeće dvije godine uljepšat će Vukovar s 10 novih umjetničkih djela

Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava sa svojom zamjenicom Ivanom Mujkić i direktoricom razvojne agencije Vukovar Vedranom Žilić predstavio je projekt VukovART. 

Riječ je o  nastavku projekta  VukovART odnosno Luci umjetnosti koji je već poznat ne samo nacionalnoj javnosti nego i šire vrijednog oko 1,5 milijuna kuna realiziranog kroz sredstva Europske unije naglasio je gradonačelnik Vukovara Ivan Penava.

-Ovim projektom dobili smo jamstvo da ćemo kroz slijedeće dvije godine dobiti još deset novih umjetničkih djela vrhunskih svjetskih umjetnika i to ovaj puta kroz proračune Europske unije, čime smo izravno na bazi godine dana uštedjeli 500 tisuća kuna  koliko smo do sada iz svojih sredstava ulagali u ovu priču. -naglasio je Penava.

Gradonačelnik je zahvalio Razvojnoj agenciji Vukovar i direktorici Vedrani Žilić kao i upravnom odjelu društvenih djelatnosti Grada Vukovara koji ulaže velike napore u uspješnu realizaciju ovog projekta, a dodao je kako će za njegovo provođenje  jedna osoba naći zaposlenje na vrijeme od 2 godine.

-Nastavljamo stvarati dodatne vrijednost i turističke atrakcije u našemu gradu, a na koje ćemo nastaviti nadovezivati priču koju smo počeli prošle godine, a to je tematski polumaraton u gradu Vukovaru koji svojom rutom prolazi put umjetničkih djela-  rekao je Penava.

Razvojna agencija Vukovar u suradnji s gradskim ustanovama je na natječaj „Razvoj i provedba programa za socijalnu koheziju i povećanje zaposlenosti u gradovima: Kninu, Belom Manastiru i općini Darda, Benkovcu, Petrinji i Vukovaru“ prijavila  8 projekata te su svi odobreni, čime Razvojna agencija Vukovar ponovno bilježi učinkovitost od 100% po pitanju odobrenja europskih projekata, rekla je direktorica Vukovarske razvojne agencije Vedrana Žilić.

-Dio je to Intervencijskog plana grada Vukovara za koji je odvojeno 15 milijuna  kuna za udruge i ustanove na području Vukovara kako bi proveli projekte za socijalnu koheziju i povećanje zaposlenosti. Cilj nam je povući što više sredstava iz proračuna Europske unije kako bi unaprijedili naše okruženje, stvorili dodatne vrijednosti, uštedjeli sredstva iz našega proračuna i prenamijenili ih za nešto drugo. Odobrenjem projekta VukovART- Luka umjetnosti dobili smo financijsku sigurnost u njegovu provođenju, ali i mogućnost da ga podignemo na višu razinu.- zaključila je direktorica Žilić.

O aktivnostima ovogodišnjeg festivala VukovART, govorio je Siniša Mitrović  iz Upravnog odjela za kulturu, obrazovanje, sport, branitelje, socijalnu politiku i civilno društvo. On je istaknuo je kako VukovART ima nekoliko segmenata, između ostalog, pored slikanja 10 novih murala u sljedeće 2 godine, i ART Corner gdje se umjetnici mogu predstaviti, kao i projekt Kredica u koju su uključena sva vrtićka djeca.

-Tijekom nastavka projekta VukovART bit će uključeno 120 mladih koji će raditi na kulturi i biti obučavano kroz različiti set radionica i kroz ovaj projekt pokrili smo pokrili i predškolski uzrast i osnovnu i srednju školu-rekao je Mitrović.

O uspješnosti VukovART-a govori i podatak kako je 2019. godine kroz promotivnu kampanju preko društvenih mreža Vukovar vidjelo preko 5 milijuna ljudi, a podatci Turističke zajednice grada Vukovara pokazuju sve veće zanimanje ljudi koji izravno dolaze po brošure o VukovART-u kako bi obišli murale u našemu gradu. VukovART se u Vukovaru provodi od 2016. godine.

Pročitano 138 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Mirjana Đermadi

mirjana.djermadi@hrv.hr

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija