NAJNOVIJE
Penava: Prikupili smo dovoljan broj potpisa za kandidaturu

Gradonačelnik Ivan Penava  najavio je danas novinarima kako će u petak će Ivan Kovač, Davor Ivo Stier i on predati potrebne potpise za unutarstranačke izbore u HDZ-u.

(Ponedjeljak, 24 Veljača 2020 15:13)
Tradicionalni novinarski bal okupio 70-tak uzvanika iz cijele županije

U organizaciji Ogranka Hrvatskog novinarskog društva Vukovarsko-srijemske županije u Vinkovcima je održan 21. novinarski bal. Riječ je godišnjem događaju za novinare i druge djelatnike u medijima iz naše županije koji iz godine u godinu privlači sve veći broj uzvanika. Tako se od nedavno novinarskome balu odazivaju i glasnogovornici institucija s našega područja.

(Ponedjeljak, 24 Veljača 2020 14:57)
Ministarstvo znanosti i obrazovanja poslalo uputu školama da otkažu putovanja u Italiju

Ministarstvo znanosti i obrazovanja poslalo je uputu osnovnim i srednjim školama da otkažu sva organizirana putovanja u Italiju u narednih mjesec dana, a nakon što se žarište koronavirusa razvilo i u nama susjednoj zemlji.

(Ponedjeljak, 24 Veljača 2020 14:48)
Policija pronašla drugog sudionika sukoba u Vukovaru

Nakon intenzivnog traganja, vukovarski policijski službenici dovršili su kriminalističko istraživanje nad drugim sudionikom sukoba koji se dogodio 8. veljače pred trgovačkim centrom u Ulici Josipa Jurja Strossmayera u Vukovaru.

(Ponedjeljak, 24 Veljača 2020 14:11)
Uskoro novi krug prijava za subvencije na stambene kredite

Subvencije na stambene kredite kreću od 30. ožujka, a uskoro kreće i program POS+ i POS za stambeno zbrinjavanje deficitarnog kadra na području cijele Republike Hrvatske.

(Ponedjeljak, 24 Veljača 2020 14:08)
Predstavljen projekt Cooltura

U vukovarskoj  Gradskoj vijećnici predstavljen  je projekt „Cooltura“.

(Ponedjeljak, 24 Veljača 2020 13:49)
3. Dani medijske pismenosti

Od 30. ožujka do 5. travnja 2020. održat će se 3. Dani medijske pismenosti u organizaciji Agencije za elektroničke medije i Ureda UNICEF-a za Hrvatsku, u suradnji s brojnim partnerima i pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i Ministarstva znanosti i obrazovanja.

Gotovo 60 posto srednjoškolaca barem je jednom primilo poruke seksualnog sadržaja, dok je 40 posto učenika uzvratilo na takve poruke. Skoro svi adolescenti su se susreli s govorom mržnje na Internetu. Roditelji često ne znaju što im savjetovati, a to je samo jedan od razloga zašto se i ove godine organiziraju Dani medijske pismenosti. Cilj 3. Dana medijske pismenosti je osvijestiti javnost o važnosti medijske pismenosti, osnažiti građane, posebice djecu i mlade za kritičko promišljanje medijskih sadržaja i pružiti podršku odgojiteljima i nastavnicima razvojem edukacijskih materijala za medijsko obrazovanje.

Pozivaju se sve odgojno-obrazovne ustanove, knjižnice, kina, mediji, udruge i drugi društveni sudionici da samostalno, ili uz  podršku Agencije za elektroničke medije organiziraju događaje u svojim sredinama. To mogu biti predavanja, radionice, filmske projekcije, panel diskusije ili druge aktivnosti posvećene različitim aspektima medijske pismenosti. 

U sklopu 2. Dana medijske pismenosti održanih u travnju 2019., organizirano je ukupno 273 predavanja, radionica, filmskih projekcija i drugih događanja u više od 90 gradova i mjesta u Hrvatskoj. U tim aktivnostima sudjelovalo je više od 16 tisuća osoba, od čega 13 tisuća djece i mladih.

(Ponedjeljak, 24 Veljača 2020 12:06)

U Vukovaru otvoreno Savjetovalište za dojenje, jedno od prvih u Hrvatskoj

U okviru Patronažne službe Doma zdravlja Vukovar u Ulici Nikole Tesle 1 otvoreno je Savjetovalište za dojenje. Namijenjeno je trudnicama te majkama novorođenčadi, dojenčadi i male djece za podršku dojenju. 

-Prije dva dana Savjetovalište za dojenje otvoreno je u Iloku, a sada ga otvaramo i u Vukovaru i među prvima smo u Hrvatskoj koji ga imaju. U vrijeme kada nam je natalitet sve manji i manji ova nam je dodatna djelatnost vrlo važna - rekao je ravnatelj Doma zdravlja Vukovar Ante Lohinski dodajući kako također sami financiraju još nekoliko aktivnosti poput preventive karijesa djece u dječjim vrtićima te pregleda usne šupljine radi otkrivanja raznih bolesti kod braniteljske populacije.

Na otvorenju Savjetovališta za dojenje  je bio i pročelnik županijskog Upravnog odjela za zdravstvo David Vlajčić  koji je izrazio zadovoljstvo otvaranjem savjetovališta u Iloku i Vukovaru istaknuvši kako se time potpora trudnicama i dojiljama stavlja na višu razinu.
-U Vukovarsko-srijemskoj županiji na području sva tri doma zdravlja i do sada smo imali grupe za potporu dojenja te pomoć trudnicama i partnerima u trudnoći, ali otvaranjem savjetovališta sve je to dignuto na višu razinu  kroz edukaciju patronažnih sestara koje će dobiti ovlaštene certifikate, uključivanje drugih profila zdravstvenih djelatnika  te  mogućnost savjetovanja putem dežurnih telefona. Možemo reći da se u našoj županiji brine o natalitetu, a ovo je samo jedan korak. Županija podržava ovaj projekt u iznosu od 20.000 kuna godišnje i vjerujemo da ćemo doprinijeti kvaliteti života naših građana – rekao je pročelnik Vlajčić.

Savjetovaliste za dojenje2


Potporu Savjetovalištu također daje i Grad Vukovar.
-Mi u Gradu Vukovaru također prepoznajemo važnost ovoga projekta i podržavamo ga. Osigurat ćemo sve što bude potrebno za njegovo funkcioniranje, dodao je Josip Paloš, voditelj Odsjeka za obrazovanje i predškolski odgoj pri Gradu Vukovar.

-U okviru Savjetovališta organizirat će se trudnički tečajevi i predavanja, održavat će se individualna i grupna savjetovanja, a djelovat će i grupa za potporu dojenja - pojasnila je Ahnetka Stjepanović, glavna sestra Doma zdravlja Vukovar - pomoćnica ravnatelja za sestrinstvo.

-Dobrobit dojenja je velika, kako za majku tako i za dijete. Dojenje djeluje na imunitet, ali i povezanost majke i djeteta, osim toga  najlakši je i najzdraviji način hranjenja djeteta – istaknula je patronažna sestara Oksana Kotarski.

Savjetovalište će biti otvoreno svaki četvrtak u vremenu od 11 do 13 sati, a dežurne patronažne sestre za sva pitanja bit će dostupne putem mobitela 098/391-370 i 091/602-56-88 svakoga dana od 15 do 20 sati.
Svi tečajevi i savjetovanja su besplatni.

Pročitano 309 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija