Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 58
Ispiši ovu stranicu

Vrtićki radovi u Noći muzeja

Pripreme za nadolazeću izložbu Pripreme za nadolazeću izložbu Foto: DV Vukovar 1

Djeca iz dječjeg vrtića Vukovar 1 postaju dio obilježavanja Noći muzeja zahvaljujući suradnji s pedagoginjom Muzeja vučedolske kulture Mirnom Levaković Lombarović koja je kroz više tjedana provodila radionice s djecom.

S obzirom je suradnja s lokalnom zajednicom iznimno važna za odgojno obrazovni rad, sa zadovoljstvom je prihvaćen poziv Muzeja Vučedolske kulture o stvaranju izložbe likovnih radova naših najmanjih sugrađana.

Kroz više od tjedan dana, muzejska pedagoginja Mirna Levaković Lombarović, provodila je radionice s djecom u kojima su sudjelovale starije i mješovite odgojne skupine svih objekata.

-Djeca su obnovila postojeće ili usvojila nove spoznaje o prostorima muzeja, ljudima koji tamo rade i predmetima koji se tamo nalaze. Također, djeca su imala prilike otkriti zašto nam je muzej važan i koliko je bitan posao arheologa. Neka djece su i prije bila u posjeti muzeju, pa su opisivali što su tamo vidjeli. Drugi će tek imati priliku za to, a najbolji trenutak za otkivanje čari muzeja je upravo Noć muzeja, rekla je Olesja Beč, pedagoginja Dječjeg vrtića Vukovar 1.

Naime, nakon ostvarenih poticaja, djeca su na radionicama crtala neke od najvažnijih elemenata Vučedolske kulture. Tako su različitim tehnikama oslikavali vučedolsku golubicu i čizmicu, te će njihovi radovi biti izloženi u Muzeju vučedolske kulture u Noći muzeja 31.siječnja.

Biti će izloženo oko 300-tinjak radova vrtićke djece te iz vrtića pozivaju roditelje da zajedno s djecom posjete Muzej vučedolske kulture i pronađu njihov uradak i pogledaju ostale.

Po riječima Olesje Beč,cilj ovakve suradnje  je muzej više približiti djeci ali i roditeljima te od samih početaka učiti djecu da spoznaju svoju prošlost i razvijati ljubav prema muzejima. Dodala je i kako ovakva aktivnost stvorila neke nove ideje o budućoj suradnji  s Muzejom vučedolske kulture koju vrtić planira ostvariti do kraja ove pedagoške godine.

Pročitano 826 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI