Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 58
Ispiši ovu stranicu

Završena energetska obnova zgrade Vatrogasnog doma

Potpisivanje ugovora Potpisivanje ugovora Foto: J. Vrdoljak

Voditelj projekta Stjepan Draganić i direktor gradske tvrtke Komunalac d.o.o. Igor Štrangarević, kao predstavnik izvođača radova, potpisali su Ugovor o završetku radova energetske obnove zgrade Dobrovoljnog vatrogasnog društva Vukovar.

Ukupna vrijednost projekta energetske obnove  spomenutog objekta iznosi 1.264.279,25 kuna.  Fond za obnovu i razvoj grada Vukovara projekt je sufinancirao u iznosu od 613.364,79 kuna, dok je preostali iznos sufinanciran sredstvima Europske unije.

Po riječima voditelja projekta Stjepana Draganića, energetskom je obnovom Vatrogasni dom dobio novu vanjsku izolaciju, strop je toplinski izoliran, ugrađena je nova stolarija, postavljeni su solarni kolektori za predgrijanje tople vode, zatim je ugrađen plinski kondenzacijski kotao te su zamijenjena rasvjetna tijela, a energetska obnova zgrade doprinijet će poboljšanju uvjeta za rad vatrogasaca te smanjenju režijskih troškova i uštedi energije na godišnjoj razini od minimalno 53 posto.

- Mjere koje su provedene išle su u smjeru poboljšanja kvalitete boravka vatrogasaca koji su na raspolaganju 24 sata dnevno- rekao je Draganić.

Fond za obnovu i razvoj grada Vukovara u projektu je sudjelovao sa nešto više od 600 tisuća kuna, a njegova predsjednica Ljiljana Blažević je izjavila kako je projekt financiran europskim sredstvima.

 -Ovim projektom ostvaruju se ciljevi europske strategije, a energetska obnova je jedna od ključnih strategija koje provodi Europska unija. U provedbi europskih projekata važni su projektni timovi, a mi danas svjedočimo da su snage iz grada Vukovara koje su činile ovaj projektni tim, svoj posao jako dobro odradile – izjavila je Blažević.

Zadovoljstvo učinjenom energetskom obnovom izrazio je gradonačelnik Vukovara Ivan Penava  naglasivši kako je projekt realiziran u sinergiji Fonda za obnovu i razvoj grada Vukovara, Dobrovoljnog vatrogasnog društva Vukovar, Vukovarsko-srijemske županije, Grada Vukovara i gradske tvrtke Komunalac s lokalnim obrtnicima.

- Uz sve dobro što naši vatrogasci, zahvaljujući dobroj opremljenosti ali i profesionalnom i odgovornom radu čine za dobrobit svojih sugrađana,  ovo je bio samo još jedan mali detalj da bi se kompletirala jedna lijepa slika – rekao je Penava.

Zamjenik gradonačelnika Marijan Pavliček, zahvalio se svima koji su dali svoj doprinos na energetskoj obnovi ovog objekta  dodajući kako je Gradu Vukovaru kao jedinici lokalne samouprave u cilju stvoriti što kvalitetnije uvjete za rad, jer kako je rekao, upravo ljudi koji ovdje borave skrbe o sigurnosti naših sugrađana.

Ovo prvi projekt energetske obnove u kojemu je sudjelovala tvrtka Komunalac d.o.o., a njezin direktor Igor Štrangarević kaže kako su bili oslonac manjih obrtničkih tvrtki s područja Vukovara i okolice, te da je posao obavljen prije predviđenih rokova što im čini posebno zadovoljstvo.

Svečanosti potpisivanja i obilasku zgrade nazočio je i zamjenik vukovarsko-srijemskog župana, Damir Barna.

Pročitano 816 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI