Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 62
Ispiši ovu stranicu

Otvorena izložba fotografija Volim svoju županiju

U Galeriji Oranžerija Gradskoga muzeja Vukovar ,a u organizaciji Hrvatske zajednice županija, Vukovarsko-srijemske županije i  vukovarskog Gradskog muzeja upriličeno je otvorenje izložbe Volim svoju županiju.

Izložba je rezultat  Foto natječaja Hrvatske zajednice županija „Volim svoju županiju“, koji je pokrenut je 2016. godine sa ciljem promocije promicanja prirodnih ljepota i kulturne baštine hrvatskih županija te poticanja autora fotografija na razmišljanje o posebnostima svojih županija.

-Prve godine provedbe natječaja prijavljeno je šestotinjak fotografija, a prošlogodišnji je odaziv oborio sve rekorde s prijavljenih 3667 radova od gotovo 2000 amatera i profesionalaca. Iz Vukovarsko-srijemske županije, koja je domaćin ove izložbe, u 2019.godini prijavljeno je 114 fotografija. U moru fantastičnih fotografija, žiri je odabrao one najbolje, koje će predstavljati svaku županiju u sklopu putujuće izložbe.- rekla je Iva Pintauer Šmit iz Hrvatske zajednice županija.

Izložbu je otvorio župan Božo Galić izrazivši zadovoljstvo brojem sudionika ovoga natječaja, a nazočne je ispred Gradskoga muzeja Vukovar pozdravila ravnateljica Ruža Marić.

Pročelnica županijskog Upravnoga Odjela za kulturu i turizam  Marija Budimir naglasila je kako je i ova izložba dobra promocija svih hrvatskih županija te izrazila nadu kako će biti dobro posjećena ne samo u Hrvatskoj nego i u svijetu.

O izboru najboljih odlučivao je četveročlani stručni žiri na čijem je čelu i ovoga puta bila profesionalna fotografkinja Marija Milin, a uz nju pristigle radove vrednovali su Ivana Gusak Galić iz Osječko-baranjske županije, Kristijan Toplak iz Virovitičko-podravske županije i Karlo Frljužec iz Krapinsko-zagorske županije.

Dunav 1

Autor najbolje fotografije iz Vukovarsko-srijemske županije  koja nosi naziv Dunav, Miroslav Šlafhauzer, zahvalio je na nagradi rekavši kako se fotografijom bavi gotovo cijeli život te kako mu ova nagrada znači puno.

Izložba Volim svoju županiju je otvorena do kraja siječnja 2020.

Pročitano 686 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI