Ispiši ovu stranicu

Pčelarska udruga „Vukovar 91“ održala godišnju Izvještaju skupštinu

Pčelarska udruga „Vukovar 91“ održala je godišnju Izvještajnu skupštinu na kojoj su izvijestili o projektima, suradnjama i edukacijama provedenima u protekloj godini.

- Težište rada predsjedništva bilo je na edukaciji svih članova te na uspostavljanju suradnje sa svim institucijama na području grada i županije važnim za razvoj pčelarstva. Tu su i razvoj projekta Med u vrtićima i osnovnim školama, odlazak na sajam u Gudovac  te povlačenje potpora od strane grada i Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju, razvijanje projekta doček gostiju na brzu ruku i nabava lijekova za naše članstvo - rekao je Ivan Dumendžić, predsjednik Pčelarske udruge „Vukovar 91“ te dodao kako je, osim suradnje s Agro-klasterom i zadrugom Vrhunsko vukovarsko, u okviru projekta Med za najmlađe udruga surađivala i s vrtićima Vukovar I i Vukovar II kao i vukovarskim osnovnim školama.

 - Ovim projektom djeca dobivaju med 5 godina  u vrtićima i 8 u osnovnim školama te na taj način stvaraju cjeloživotnu naviku konzumacije meda čime si podižu imunitet i smanje količinu izostanaka. Ono što je  najvažnije, puno se manje koriste antibiotici u prevenciji u našim školama i vrtićima - rekao je Dumendžić.

Udruga je 2019. godine pokrenula i Prve dane meda u Vukovaru čime se široj javnosti približio njen rad, a tom su prigodom održana tri edukativna predavanja Stjepana Kovačića i Josipa Križa kojima je prisustvovalo više od 50 pčelara s područja županije. Dumendžić je najavio i buduće projekte udruge.

- Pored odlaska na sajam u Gudovac, i dalje ćemo organizirati edukativne programe za sve naše članove. Organizirat ćemo druge Dane meda u našem gradu, edukacije djece u vrtićima i školama, evidentirat ćemo pčelinjake, surađivat ćemo s Gradom oko poticajnih mjera. I dalje ćemo razvijati projekt za doček gostiju na brzu ruku  i suradnju s Agro-klasterom te organizirat odlaske na prodajne sajmove diljem Istre i Dalmacije. Pokušat ćemo povećati pogodnosti svih članova naše udruge – naglasio je Dumendžić.

Pročitano 931 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Valerija Lozančić