Ispiši ovu stranicu

Gradska organizacija BM365 - Stranka rada i solidarnosti Vukovar prešla u Hrvatsku konzervativnu stranku

Gradska organizacija BM365 - Stranka rada i solidarnosti Vukovar  prešla u Hrvatsku konzervativnu stranku Foto: Valerija Lozančić

Cijela Gradska organizacija BM365 - Stranka rada i solidarnosti Vukovar  na čelu s predsjednicom i gradskom vijećnicom ​dr. Mirjanom Semenić Rutko​ prešla je u redove Hrvatske konzervativne stranke te platforme Hrvatskih suverenista.

Prema riječima Semenić-Rutko u stranci  zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića nisu se uspjeli ostvariti, a u HKS-u su prepoznali snagu usmjerenu na razvoj Vukovara, Slavonije i Hrvatske pomoću koje mogu ostvariti svoje ciljeve.
- Zaključili smo da ujedinjeni u jednu veliku snagu možemo napraviti promjene koje su tako potrebne u ovome trenutku.  Prepoznali smo rad i djelovanje, snagu koja se razvila u HKS-u te stekli dobre partnerske i prijateljske odnose koje smo odlučili proširiti prelaskom u ovu stranku. Naša želja je zajedničkim radom i trudom promijeniti  sliku istoka Hrvatske. Smatramo da kao dio suverenista  možemo doista puno napraviti u Slavoniji, Vukovaru i cijeloj Hrvatskoj. Samo ujedinjena Slavonija i Hrvatska može ostvariti zadane ciljeve, a mi smo spremni uložiti naše znanje i rad kako bismo to ostvarili –rekla je Semenić-Rutko dodajući kako je pitanje Slavonije zapostavljeno od većine stranaka pa se tim problemom moraju aktivnije pozabaviti.

Izražavajući dobrodošlicu novim članovima, predsjednik Hrvatske konzervativne stranke i zamjenik gradonačelnika Vukovara Marijan Pavliček rekao je kako je to još jedan dokaz kvalitetnog rada gradske organizacije,  HKS-a te cjelokupne platforme Hrvatskih suverenista, posebice u istočnom dijelu Hrvatske.
- Dolaskom 40-ak novih članova dobili smo ne samo na kvantiteti, već i kvaliteti jer  širimo svoje djelovanje na područja u kojima smo do sada bili „nešto tanji“. Vjerujemo da će se i dr. Semenić-Rutko dobro uklopiti u novu sredinu. Ovo je još jedan dodatni zamah u daljnjoj pripremi za nadolazeće parlamentarne izbore. Radimo na terenu i vjerujemo da ćemo već na parlamentarnim izborima biti treća opcija, opcija koja će biti pravo iznenađenje – naglasio je Pavliček dodajući kako uskoro osnivaju gradske organizacije u Otoku i Tovarniku.

Predsjednik vukovarskog HKS-a Filip Sušac zahvalio je članovima Stranke rada i solidarnosti na povjerenju dodavši  kako je ovo dokaz da su druga opcija u gradu Vukovaru sa snažnom tendencijom rasta.

 

Pročitano 1769 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Valerija Lozančić