Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 62
Ispiši ovu stranicu

Penava: Sigurno ću ići prema gore i zalagati se za promjenu politike HDZ-a

Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava je na upit novinara ide li u utrku za predsjednika HDZ i koliko je zadovoljan vodstvom stranke od strane predsjednika  Andreja Plenkovića na čelu HDZ-a  izjavio kako nije zadovoljan te rekao kako malo tko može biti zadovoljan nakon  rezultata izbora za EU Parlament i posebno predsjedničkih izbora u RH i gubitka izbora kandidatkinje HDZ-a i aktualne predsjednice Kolinde Grabar Kitarović.

-Nakon EU izbora svima nam je bila poznata sintagma „crnih labudova“ gdje smo dobili podjele u HDZ-u , ali ono za što mislim da preko toga nitko ne može prijeći je gubitak na predsjedničkim izborima. To su vrlo ozbiljne stvari preko kojih nitko racionalan ne može prijeći niti zaključiti da je to dobar smjer HDZ-a.  Budući da su unutarstranački izbori pred nama, to su samo signali nama da nešto ne valja i nije dobro. Nažalost, mislim da je te poruke trebalo shvatiti davno prije i zbog toga smo platili cijenu toga. Mislim da je pred nama vrijeme kad će se te poruke morati uvažiti, da će morati doći do određenih promjena a sve s ciljem pripreme HDZ-a za parlamentarne izbore koji su pred nama. Poruke naroda i glasača pokazale da smjer u kojem ide HDZ nije dobar i da ga treba mijenjati ukoliko se hoćemo kititi epitetom državotvorne i najjače stranke  u RH.- rekao je Penava.

Naglasio je kako su smjer stranke, prepoznatljivost, vrijednosti, svjetonazor  puno važnije od imena i prezimena pojedine osobe iako to za sobom vuče imena.

-Sigurno ću ići prema gore i zalagati se za spomenute vrijednosti i sigurno ću se temeljem toga  staviti na raspolaganje i ići prema toj poziciji, ali, naravno, ne sam, jer jedan čovjek ne čini stranku nego je potrebno sjesti za stol i dogovoriti načine funkcioniranja i smjerove, a nakon tih razgovora ćemo biti  pametniji.- naglasio je Penava.

Odgovorio je i na pitanje  hoće li doći do razbijanja HDZ-a ukoliko se na unutarstranačkim izborima za predsjednika pojavi više kandidata rekavši da je to moguće ali da je puno veći problem danas u Hrvatskoj, u Slavoniji i gradu Vukovaru a riječ je o iseljavanju stanovništva.

- Mislim da nijedan HDZ-ovac ne može biti zadovoljan sa aktualnom situacijom da svjedočimo da su nam sela prazna i da smo u totalnoj regresiji i mislim da od toga trebamo krenuti a ne od strahova da će se sa strankom nešto dogoditi, jer nije HDZ sam sebi svrha. Zna se zašto je HDZ osnovan i zašto djelujemo kao stranka, stoga ne bi trebali biti okrenuti sebi nego upravo širim društvenim ciljevima zbog kojih postojimo i čije su nam vrijednosti u statutu i  u svim aktima.- rekao je Penava.

Na pitanje novinara jesu li Penavi u ovome trenutku bliži Davor Ivo Štir i Miro Kovač od Andreja Plenkovića Penava je odgovorio da je fer da svatko dobije šansu, da se predsjednika prati i da mu se  pomaže  da se maksimalno izvuku rezultati iz zacrtanih smjerova.

-Međutim kada se u određenom trenutku pokaže i dokaže da pravac nije bio dobar i da  zbog toga dolaze posljedice pogrešnih prosudbi , odluka pa  i percepcije što posljedično  dovodi do loših rezultata i gubitka izbora, a kad se to još i reflektira na stanje naroda i države onda je jasno da tu mora doći do promjene, bez obzira na ime i prezime koje nije važno nego je  važan svjetonazor politike i korist koju ste ostvarili za državu, za narod  i sve građane koji žive u RH.- zaključio je Penava.

Pročitano 986 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI