Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 58
Ispiši ovu stranicu

Stop nasilju nad starijima!

Ilustracija Ilustracija Foto: Arhiva

Od 1. prosinca 2019. do 31. svibnja 2020. godine, Udruga za podršku žrtvama i svjedocima provodi projekt „Stop nasilju nad starijima!“.

Po riječima voditeljice referentnog centra Vukovar, Melite Bošnjak,  opći cilj projekta je ublažavanje socijalne isključenosti i uključivanje starijih osoba u život zajednice.

-Aktivnostima Udruge za podršku žrtvama i svjedocima u sklopu projekta „Stop nasilju nad starijima!“ doprinosimo ublažavanju socijalne isključenosti tako da će građani i korisnici biti osviješteni o oblicima nasilja nad starijim osobama, nužnosti borbe protiv nasilja i bit će upoznati sa svojim pravima ako se nađu u ulozi žrtve” – rekla je Bošnjak.

Kroz besplatno pravno savjetovanje i emocionalnu podršku te terensku kampanju otklonit će nemogućnost ostvarivanja osnovnih ljudskih prava zbog financijskog opterećivanja socijalno isključenih osoba.

Terenska kampanja će se provoditi u Vukovarsko-srijemskoj i Osječko-baranjskoj županiji i to u; općini Tompojevci, Nuštru, Borovu, Erdutu i Dalju, a u gradovima u; Županji, Iloku, Vukovaru, Osijeku i Đakovu.

Sudjelovanjem u promotivnim aktivnostima putem podjele plakata, brošura, radio i novinskom kampanjom osobe će imati mogućnost da se integriraju u veću priču, postanu dio suradničkog odnosa, te izgube osjećaj udaljenosti i zaboravljenosti.

Kroz ovaj projekt uvidjeli su mogućnost postizanja i ostvarivanja sveobuhvatne pravne zaštite posebno osjetljivih skupina osoba kao što su žrtve kaznenih djela, žrtve nasilja u obitelji, pripadnici nacionalnih manjina, osobe s invaliditetom s naglaskom na dob žrtvi i korisnika, a to su stariji i nemoćni.

Pročitano 831 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI