NAJNOVIJE
11 novopozitivnih na koronavirus u županiji

U Vukovarsko-srijemskoj županiji, prema podacima pristiglim do 8:00 sati, u posljednja je 24 sata 11 novopozitivnih osoba na COVID-19. 

(Subota, 08 Kolovoz 2020 10:11)
Šest novooboljelih u Osječko-baranjskoj županiji

U posljednja 24 sata na području Osječko-baranjske županije šest osoba je novopozitivno na koronavirus, a u laboratorijima Kliničkog bolničkog centra Osijek i Zavoda za javno zdravstvo OBŽ ukupno je testirano 148 uzoraka.

(Subota, 08 Kolovoz 2020 10:01)
Objavljen javni poziv za izgradnju spomeniku o prvom srušenom avionu u Vukovaru

Grad Vukovar objavio je javni poziv za izradbu idejnog urbanističkog-skulpturskog rješenja spomenika za prvi srušeni zrakoplov u Vukovaru tijekom Domovinskoga rata.

(Subota, 08 Kolovoz 2020 08:46)
U Hrvatskoj 62 novooboljelih osoba

U protekla 24 sata U Hrvatskoj su zabilježena 62 nova slučaja zaraze koronavirusom pa je broj trenutno oboljelih (aktivnih slučajeva) u Hrvatskoj danas 553.

(Petak, 07 Kolovoz 2020 15:03)
U OBŽ jedna oboljela osoba

Uposljednja 24 sata u laboratorijima Kliničkog bolničkog centra Osijek i Zavoda za javno zdravstvo OBŽ testirano je ukupno 128 uzoraka, a samo je jedan bio pozitivan na koronavirus, i to osobe iz Osijeka.

(Petak, 07 Kolovoz 2020 12:15)
Na području VSŽ 7 novooboljelih od koronavirusa

U Vukovarsko-srijemskoj županiji, prema podatcima pristiglim do 8:00 sati, u posljednja 24 sata 7 je novih pozitivnih osoba na COVID-19 (1 osoba iz Vinkovaca, 2 osobe iz Nuštra, 1 osoba iz Komletinaca, 2 osobe iz Privlake i 1 osoba iz Cerne).

(Petak, 07 Kolovoz 2020 09:23)
Potvrđena zaraza u obiteljskom domu u Vinkovcima: zaraženo 13 korisnika i jedna djelatnica

Na konferenciji za medije Stožera civilne zaštite Vukovarsko-srijemske županije održanoj danas u Vinkovcima potvrđena je informacija kako je COVID-19 probio u obiteljski dom za starije i nemoćne osobe u Vinkovcima.

(Četvrtak, 06 Kolovoz 2020 19:01)

U Lovasu svečano otvoren Pakirni centar za jaja iz slobodnog uzgoja

Pakirni centar za jaja Pakirni centar za jaja Foto: Valerija Lozančić

U Lovasu je svečano otvoren Pakirni centar za jaja iz slobodnog uzgoja malog kapaciteta tvrtke Agroklaster d.o.o.

Riječ je o pakirnici kapaciteta 2.200 komada jaja na sat koja tvrtka trenutno nabavlja od 9 kooperanata.
Prema riječima direktora tvrtke Agroklaster d.o.o. Zdenka Podolara u okviru projekta proizvodnje jaja iz slobodnog uzgoja planiraju povećati broj kooperanata za 5 ili 6 obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava  koji će imati oko 10.000 nesilica i 9.000 komada jaja dnevno, ali i započeti s vlastitom proizvodnjom na proizvodnom pogonu u Soljanima koji će imati znatno veći kapacitet.

-Kroz ovakve projekte želimo iskoristiti resurse koje imamo, a to su prazna dvorišta i gospodarski objekti kojima planiramo ponovno udahnuti život i vratiti poduzetništvo, a time i zaustaviti negativne demografske trendove. Želimo zaraditi, ali i zaposliti naše ljude – rekao je Podolar dodajući kako ukupna vrijednost projekta proizvodnje jaja iz slobodnog uzgoja iznosi oko 4,5 milijuna kuna, a najveći dio financiran je iz proračuna Vukovarsko-srijemske županije.

Lovas jaja 4

Župan vukovarsko-srijemski Božo Galić otvarajući pakirnicu izrazio je zadovoljstvo što se u Lovasu koji je tijekom rata bio jako devastiran događaju mnogobrojne aktivnosti i ostvaruju brojni projekti na boljitak svih stanovnika.

-Nastavljamo i dalje pomagati obiteljsko-poljoprivrednim gospodarstvima, a s tim ciljem Agroklaster i je osnovan. Mislim da ćemo zajedno surađujući uspjeti proizvesti kvalitetne proizvode i osigurati im plasman – poručio je župan.
Općina Lovas osigurala je prostor za pakirnicu, odnosno u obnovu objekta uložila je 80.000 kuna. To je samo jedan od brojnih načina na koji stvaraju uvjete za daljnji razvoj gospodarstva.

- Ovakvi gospodarski projekti, pod navodnicima mali, za nas su od velikog značaja za ostanak naših ljudi u pograničnom području.  Bez ovakvih aktivnosti ovdje nema života. U potpunosti smo obnovili infrastrukturu, a sada Općina daje sve od sebe  za daljnji razvoj gospodarstva i ostanak mladih na našemu području - naglasila je načelnica Općine Lovas Tanja Cirba.

Lovas jaja 3

Jedan od devetero proizvođača jaja je i Goran Rubić iz Nuštra koji ima 300 nesilica i dnevno proizvodi oko 250 jaja.
- Jaja prodajem Agroklasteru po otkupnoj cijeni od jedne kune. Za sada je suradnja dobra i namjeravam proizvodnju i proširiti – rekao je Rubić.

Svečanosti su nazočili mnogobrojni uzvanici, a pakirnicu je blagoslovio velečasni Marin Putilin.

Pročitano 347 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija