NAJNOVIJE
U Vukovaru otvoreno Savjetovalište za dojenje, jedno od prvih u Hrvatskoj

U okviru Patronažne službe Doma zdravlja Vukovar u Ulici Nikole Tesle 1 otvoreno je Savjetovalište za dojenje. Namijenjeno je trudnicama te majkama novorođenčadi, dojenčadi i male djece za podršku dojenju. 

(Četvrtak, 23 Siječanj 2020 16:26)
Održana konstituirajuća sjednica Kulturnoga vijeća grada Vukovara

Na Konstituirajućoj sjednici Kulturnog vijeća Grada Vukovara  za predsjednicu je izabrana Mirela Hutinec, a za zamjenicu predsjednice Vlasta Novinc.

(Četvrtak, 23 Siječanj 2020 08:44)
Potrebe na tržištu rada

Hrvatski zavod za zapošljavanje Područni ured Vukovar, uz koordinaciju Središnjeg ureda, svake godine provodi analizu i prognozu potreba tržišta rada za pojedinim zvanjima, temeljem kojih se izrađuju Preporuke za obrazovnu upisnu politiku i politiku stipendiranja.

(Srijeda, 22 Siječanj 2020 14:36)
Karate klub Vukovar '91. sudjelovao je na turniru Grand Prix Croatia

Karate klub Vukovar '91. sudjelovao  je na turniru Grand Prix Croatia na kojemu je nastupilo 1930 natjecatelja iz 268 klubova i 22 države. U vrlo jakoj konkurenciji član Karate kluba Vukovar '91. Ivan Draganić u ekipnom sastavu Karate kluba Essekera iz Osijeka osvojio je 3. mjesto. U ekipnom nastupu karatistice Vukovara u sastavu Asja Štalmajer, Ema Pendić i Ema Štalmajer gube u repasažnoj borbi za 3. mjesto. Još su nastupili Alen Rupčić i Ilaj Macura.

(Srijeda, 22 Siječanj 2020 12:34)
Vrtićki radovi u Noći muzeja

Djeca iz dječjeg vrtića Vukovar 1 postaju dio obilježavanja Noći muzeja zahvaljujući suradnji s pedagoginjom Muzeja vučedolske kulture Mirnom Levaković Lombarović koja je kroz više tjedana provodila radionice s djecom.

(Srijeda, 22 Siječanj 2020 12:11)
Predstavljena knjiga 'Kratki espresso' autora Nine Raspudića

U Pastoralnom centru sv. Bono u Vukovaru predstavljena je knjiga 'Kratki espresso' autora Nina Raspudića.

Riječ je o zbirci kolumni koje već 10 godina u kontinuitetu svakog petka autor piše za jedan hrvatski dnevni list. Zbirka kronološki, u dvije knjige obuhvaća 186 kolumni napisanih od 2016. do 2019. godine, a koje na osebujan način obrađuju aktualne teme u društvu.

- Kada sam počeo pisati kolumnu prije 10 godina trebao sam dati nekakav naslov, u tom trenutku ispred mene je bio kratki espresso kojeg pijem, međutim nije to bio jedini razlog, da je ispred mene bio gorki pelinkovac sigurno ne bih tako nazvao kolumnu. Espresso ima talijanističku crtu koja je meni važna, a i kava je racionalističko piće koje razbuđuje i bistri um, a ja neskromno sebi utvaram da ta kolumna treba djelovati na takav način, malo bistriti i razbuđivati, rekao je Raspudić.
Uz broje građane na predstavljanju knjige nazočio je i gradonačelnik Vukovara Ivan Penava. - Činjenica da je autor kroz knjigu uspio sažeti sve svoje kolumne u posljednje četiri godine govori o tome da je riječ o autoru na kojeg treba obratiti pozornost, rekao je Penava.

(Srijeda, 22 Siječanj 2020 09:13)
Završena energetska obnova zgrade Vatrogasnog doma

Voditelj projekta Stjepan Draganić i direktor gradske tvrtke Komunalac d.o.o. Igor Štrangarević, kao predstavnik izvođača radova, potpisali su Ugovor o završetku radova energetske obnove zgrade Dobrovoljnog vatrogasnog društva Vukovar.

(Utorak, 21 Siječanj 2020 15:17)

U Lovasu svečano otvoren Pakirni centar za jaja iz slobodnog uzgoja

Pakirni centar za jaja Pakirni centar za jaja Foto: Valerija Lozančić

U Lovasu je svečano otvoren Pakirni centar za jaja iz slobodnog uzgoja malog kapaciteta tvrtke Agroklaster d.o.o.

Riječ je o pakirnici kapaciteta 2.200 komada jaja na sat koja tvrtka trenutno nabavlja od 9 kooperanata.
Prema riječima direktora tvrtke Agroklaster d.o.o. Zdenka Podolara u okviru projekta proizvodnje jaja iz slobodnog uzgoja planiraju povećati broj kooperanata za 5 ili 6 obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava  koji će imati oko 10.000 nesilica i 9.000 komada jaja dnevno, ali i započeti s vlastitom proizvodnjom na proizvodnom pogonu u Soljanima koji će imati znatno veći kapacitet.

-Kroz ovakve projekte želimo iskoristiti resurse koje imamo, a to su prazna dvorišta i gospodarski objekti kojima planiramo ponovno udahnuti život i vratiti poduzetništvo, a time i zaustaviti negativne demografske trendove. Želimo zaraditi, ali i zaposliti naše ljude – rekao je Podolar dodajući kako ukupna vrijednost projekta proizvodnje jaja iz slobodnog uzgoja iznosi oko 4,5 milijuna kuna, a najveći dio financiran je iz proračuna Vukovarsko-srijemske županije.

Lovas jaja 4

Župan vukovarsko-srijemski Božo Galić otvarajući pakirnicu izrazio je zadovoljstvo što se u Lovasu koji je tijekom rata bio jako devastiran događaju mnogobrojne aktivnosti i ostvaruju brojni projekti na boljitak svih stanovnika.

-Nastavljamo i dalje pomagati obiteljsko-poljoprivrednim gospodarstvima, a s tim ciljem Agroklaster i je osnovan. Mislim da ćemo zajedno surađujući uspjeti proizvesti kvalitetne proizvode i osigurati im plasman – poručio je župan.
Općina Lovas osigurala je prostor za pakirnicu, odnosno u obnovu objekta uložila je 80.000 kuna. To je samo jedan od brojnih načina na koji stvaraju uvjete za daljnji razvoj gospodarstva.

- Ovakvi gospodarski projekti, pod navodnicima mali, za nas su od velikog značaja za ostanak naših ljudi u pograničnom području.  Bez ovakvih aktivnosti ovdje nema života. U potpunosti smo obnovili infrastrukturu, a sada Općina daje sve od sebe  za daljnji razvoj gospodarstva i ostanak mladih na našemu području - naglasila je načelnica Općine Lovas Tanja Cirba.

Lovas jaja 3

Jedan od devetero proizvođača jaja je i Goran Rubić iz Nuštra koji ima 300 nesilica i dnevno proizvodi oko 250 jaja.
- Jaja prodajem Agroklasteru po otkupnoj cijeni od jedne kune. Za sada je suradnja dobra i namjeravam proizvodnju i proširiti – rekao je Rubić.

Svečanosti su nazočili mnogobrojni uzvanici, a pakirnicu je blagoslovio velečasni Marin Putilin.

Pročitano 147 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija