NAJNOVIJE
U Vukovaru otvoreno Savjetovalište za dojenje, jedno od prvih u Hrvatskoj

U okviru Patronažne službe Doma zdravlja Vukovar u Ulici Nikole Tesle 1 otvoreno je Savjetovalište za dojenje. Namijenjeno je trudnicama te majkama novorođenčadi, dojenčadi i male djece za podršku dojenju. 

(Četvrtak, 23 Siječanj 2020 16:26)
Održana konstituirajuća sjednica Kulturnoga vijeća grada Vukovara

Na Konstituirajućoj sjednici Kulturnog vijeća Grada Vukovara  za predsjednicu je izabrana Mirela Hutinec, a za zamjenicu predsjednice Vlasta Novinc.

(Četvrtak, 23 Siječanj 2020 08:44)
Potrebe na tržištu rada

Hrvatski zavod za zapošljavanje Područni ured Vukovar, uz koordinaciju Središnjeg ureda, svake godine provodi analizu i prognozu potreba tržišta rada za pojedinim zvanjima, temeljem kojih se izrađuju Preporuke za obrazovnu upisnu politiku i politiku stipendiranja.

(Srijeda, 22 Siječanj 2020 14:36)
Karate klub Vukovar '91. sudjelovao je na turniru Grand Prix Croatia

Karate klub Vukovar '91. sudjelovao  je na turniru Grand Prix Croatia na kojemu je nastupilo 1930 natjecatelja iz 268 klubova i 22 države. U vrlo jakoj konkurenciji član Karate kluba Vukovar '91. Ivan Draganić u ekipnom sastavu Karate kluba Essekera iz Osijeka osvojio je 3. mjesto. U ekipnom nastupu karatistice Vukovara u sastavu Asja Štalmajer, Ema Pendić i Ema Štalmajer gube u repasažnoj borbi za 3. mjesto. Još su nastupili Alen Rupčić i Ilaj Macura.

(Srijeda, 22 Siječanj 2020 12:34)
Vrtićki radovi u Noći muzeja

Djeca iz dječjeg vrtića Vukovar 1 postaju dio obilježavanja Noći muzeja zahvaljujući suradnji s pedagoginjom Muzeja vučedolske kulture Mirnom Levaković Lombarović koja je kroz više tjedana provodila radionice s djecom.

(Srijeda, 22 Siječanj 2020 12:11)
Predstavljena knjiga 'Kratki espresso' autora Nine Raspudića

U Pastoralnom centru sv. Bono u Vukovaru predstavljena je knjiga 'Kratki espresso' autora Nina Raspudića.

Riječ je o zbirci kolumni koje već 10 godina u kontinuitetu svakog petka autor piše za jedan hrvatski dnevni list. Zbirka kronološki, u dvije knjige obuhvaća 186 kolumni napisanih od 2016. do 2019. godine, a koje na osebujan način obrađuju aktualne teme u društvu.

- Kada sam počeo pisati kolumnu prije 10 godina trebao sam dati nekakav naslov, u tom trenutku ispred mene je bio kratki espresso kojeg pijem, međutim nije to bio jedini razlog, da je ispred mene bio gorki pelinkovac sigurno ne bih tako nazvao kolumnu. Espresso ima talijanističku crtu koja je meni važna, a i kava je racionalističko piće koje razbuđuje i bistri um, a ja neskromno sebi utvaram da ta kolumna treba djelovati na takav način, malo bistriti i razbuđivati, rekao je Raspudić.
Uz broje građane na predstavljanju knjige nazočio je i gradonačelnik Vukovara Ivan Penava. - Činjenica da je autor kroz knjigu uspio sažeti sve svoje kolumne u posljednje četiri godine govori o tome da je riječ o autoru na kojeg treba obratiti pozornost, rekao je Penava.

(Srijeda, 22 Siječanj 2020 09:13)
Završena energetska obnova zgrade Vatrogasnog doma

Voditelj projekta Stjepan Draganić i direktor gradske tvrtke Komunalac d.o.o. Igor Štrangarević, kao predstavnik izvođača radova, potpisali su Ugovor o završetku radova energetske obnove zgrade Dobrovoljnog vatrogasnog društva Vukovar.

(Utorak, 21 Siječanj 2020 15:17)

Održana tiskovna konferencija na temu Proizvođačke organizacije

U maloj županijskoj vijećnici u Palači Srijem održana je tiskovna konferencija na temu Proizvođačke organizacije – dosadašnja postignuća i mogućnosti novog programskog razdoblja.

Konferenciji su nazočili župan Božo Galić, državni tajnik u Ministarstvu poljoprivrede Tugomir Majdak i pročelnik Upravnog odjela za poljoprivredu i infrastrukturu Andrija Matić. Sastanak je sazvan kako bi Vukovarsko-srijemska županija izvijestila nadležna tijela o dosadašnjim postignućima, ali i kako bi izvijestili o mogućnostima novog programskog razdoblja.

- Nakana je i dalje nastojati podupirati proizvođače da se snažno organiziraju iz više razloga. Prvi i osnovni je kako bi zauzeli snažnu trgovačku poziciju prema tržištu. Drugi je što projekti koje smo mi kao županija započeli snažno počivaju na proizvođačkoj organizaciji - rekao je pročelnik UO za poljoprivredu i infrastrukturu Andrija Matić te dodao kako je cilj ohrabriti poljoprivredne proizvođače u primarnom sektoru i preporučiti im udruživanje u proizvođačke organizacije kako bi bili što snažniji na tržištu.

Državni tajnik u Ministarstvu poljoprivrede Tugomir Majdak pohvalio je napore Vukovarsko-srijemske županije na ustrojavanju čak tri proizvođačke organizacije koje su priznate od strane Ministarstva poljoprivrede i dodatne dvije koje se ustrojavaju kako bi se ukupan broj od 17 proizvođačkih organizacija koje imamo u Republici Hrvatskoj povećao.

- To je u skladu s novom strategijom za razvoj poljoprivrede u budućem desetogodišnjem razdoblju i s Projektom Slavonija, Baranja i Srijem kao i s novom zajedničkom poljoprivrednom politikom koja posebno naglašava prioritet proizvođačkih organizacija - rekao je Majdak te dodao kako su dvije proizvođačke organizacije osnovane u sektoru stočarske proizvodnje te jedna ratarska koja je druga takva na razini Republike Hrvatske. 

- Vjerujem da će i ovi projekti koji su osmišljeni i koji se realiziraju kroz Projekt Slavonija, Baranja i Srijem također biti nadogradnja radu proizvođačke organizacije, a i da će sami poljoprivrednici osjetiti pun benefit udruživanja, odnosno većeg i sigurnijeg dohotka kroz ovaj način i oblike udruživanja – zaključio je Majdak.

Župan Božo Galić izjavio je kako je izuzetno zadovoljan što prijedlozi idu u dobrom pravcu.

Pročitano 100 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija