Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 58
Ispiši ovu stranicu

Grad Vukovar ulaže u vukovarske osnovne škole

Gradonačelnik Penava uručuje ključeve kombi vozila Gradonačelnik Penava uručuje ključeve kombi vozila Foto: J. Vrdoljak

U proteklih godinu dana od kako je grad Vukovar preuzeo osnivačka prava nad osnovnim školama s područja grada Vukovara provedena su brojna investicijska ulaganja u održavanje škola.

Iz proračuna Grada Vukovara je za investicijsko održavanje tijekom 2019. godine utrošeno 2.600.000,00 kuna te je za nabavu dugotrajne imovine utrošeno više od 600.000 kuna, rekao je na konferenciji za novinare u OŠ Antuna Bauera, gradonačelnik Vukovara Ivan Penava.

-Teško bi bilo pobrojati sve projekte koje smo odradili u vukovarskim osnovnim školama jer bi to bila lista od preko 20 stavki. Motiv za preuzimanje osnivačkih prava nad  osnovnim školama je bio unapređenje kvalitete rada, što smo pokazali ulaganjem 2 milijuna i 600 tisuća kuna u protekloj godini i ostvarili kroz dvadesetak projekata za sve vukovarske osnovne škole - izjavio je novinarima gradonačelnik Penava, dodajući kako je u pet osnovnih škola uveden i produženi boravak.

-Ovo su dva velika iskoraka koja smo postigli u godinu dana. Osim toga smo u suradnji s Vladom Republike Hrvatske konačno došli do sredstava za obnovu Osnovne škole Nikole Andrića koja je u tijeku. To su sve pokazatelji koji nam pružaju veliko zadovoljstvo i kojim smo vukovarske škole došle u povoljniji položaj. Radujemo se novim izazovima kojima ćemo vukovarsko osnovnoškolsko obrazovanje dovesti do razine na koju ćemo biti ponosni, a naši učenici  imati uvjete koje imaju i djeca u ostatku Hrvatske, ako ne i bolje - naglasio je Penava.

Tom prilikom gradonačelnik je ravnateljici OŠ Josipa Matoša, Mireli Posarić uručio ključeve novog kombi vozila  OPEL VIVARO vrijednog 200.000 kuna za prijevoz učenika s teškoćama u razvoju.

-Otkada su osnivačka prava prešla u nadležnost Grada Vukovara, uvjeti za rad su se poboljšali, a jedan od primjera je upravo vozilo vrijednosti 200.000 kuna jer naša djeca dolaze s područja cijele Vukovarsko-srijemske županije.   

Zahvalu i zadovoljstvo financiranjem u protekloj godini,  pozitivnom suradnjom uz nadu za daljnji nastavak iste, u ime svih ravnatelja sedam osnovnih škola na području Vukovara, iskazao je ravnatelj OŠ Antuna Bauera, Joza Mihaljev,  osvrnuvši se na ulaganja u ovu školu.

-U našu je školu uloženo preko pola milijuna kuna kojima smo sanirali krovište športske dvorane te vanjsko igralište sa cijelom infrastrukturom, izmijenili staklenu stijenu koja je predstavljala opasnost kako za učenike, tako i za djelatnike te proveli mnoge druge radove kojima su stvoreni kvalitetniji uvjeti za rad – rekao je Mihaljev.

U proračunu Grada Vukovara za 2020. godinu predviđen je iznos od 2.100.000 kuna za sufinanciranje osnovnih škola, dok je iz proračuna Republike Hrvatske Gradu Vukovaru za javne potrebe osnovnoškolstva uplaćeno nešto više od 8 milijuna i 300 tisuća kuna.

Pročitano 916 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI