NAJNOVIJE
U Vukovaru otvoreno Savjetovalište za dojenje, jedno od prvih u Hrvatskoj

U okviru Patronažne službe Doma zdravlja Vukovar u Ulici Nikole Tesle 1 otvoreno je Savjetovalište za dojenje. Namijenjeno je trudnicama te majkama novorođenčadi, dojenčadi i male djece za podršku dojenju. 

(Četvrtak, 23 Siječanj 2020 16:26)
Održana konstituirajuća sjednica Kulturnoga vijeća grada Vukovara

Na Konstituirajućoj sjednici Kulturnog vijeća Grada Vukovara  za predsjednicu je izabrana Mirela Hutinec, a za zamjenicu predsjednice Vlasta Novinc.

(Četvrtak, 23 Siječanj 2020 08:44)
Potrebe na tržištu rada

Hrvatski zavod za zapošljavanje Područni ured Vukovar, uz koordinaciju Središnjeg ureda, svake godine provodi analizu i prognozu potreba tržišta rada za pojedinim zvanjima, temeljem kojih se izrađuju Preporuke za obrazovnu upisnu politiku i politiku stipendiranja.

(Srijeda, 22 Siječanj 2020 14:36)
Karate klub Vukovar '91. sudjelovao je na turniru Grand Prix Croatia

Karate klub Vukovar '91. sudjelovao  je na turniru Grand Prix Croatia na kojemu je nastupilo 1930 natjecatelja iz 268 klubova i 22 države. U vrlo jakoj konkurenciji član Karate kluba Vukovar '91. Ivan Draganić u ekipnom sastavu Karate kluba Essekera iz Osijeka osvojio je 3. mjesto. U ekipnom nastupu karatistice Vukovara u sastavu Asja Štalmajer, Ema Pendić i Ema Štalmajer gube u repasažnoj borbi za 3. mjesto. Još su nastupili Alen Rupčić i Ilaj Macura.

(Srijeda, 22 Siječanj 2020 12:34)
Vrtićki radovi u Noći muzeja

Djeca iz dječjeg vrtića Vukovar 1 postaju dio obilježavanja Noći muzeja zahvaljujući suradnji s pedagoginjom Muzeja vučedolske kulture Mirnom Levaković Lombarović koja je kroz više tjedana provodila radionice s djecom.

(Srijeda, 22 Siječanj 2020 12:11)
Predstavljena knjiga 'Kratki espresso' autora Nine Raspudića

U Pastoralnom centru sv. Bono u Vukovaru predstavljena je knjiga 'Kratki espresso' autora Nina Raspudića.

Riječ je o zbirci kolumni koje već 10 godina u kontinuitetu svakog petka autor piše za jedan hrvatski dnevni list. Zbirka kronološki, u dvije knjige obuhvaća 186 kolumni napisanih od 2016. do 2019. godine, a koje na osebujan način obrađuju aktualne teme u društvu.

- Kada sam počeo pisati kolumnu prije 10 godina trebao sam dati nekakav naslov, u tom trenutku ispred mene je bio kratki espresso kojeg pijem, međutim nije to bio jedini razlog, da je ispred mene bio gorki pelinkovac sigurno ne bih tako nazvao kolumnu. Espresso ima talijanističku crtu koja je meni važna, a i kava je racionalističko piće koje razbuđuje i bistri um, a ja neskromno sebi utvaram da ta kolumna treba djelovati na takav način, malo bistriti i razbuđivati, rekao je Raspudić.
Uz broje građane na predstavljanju knjige nazočio je i gradonačelnik Vukovara Ivan Penava. - Činjenica da je autor kroz knjigu uspio sažeti sve svoje kolumne u posljednje četiri godine govori o tome da je riječ o autoru na kojeg treba obratiti pozornost, rekao je Penava.

(Srijeda, 22 Siječanj 2020 09:13)
Završena energetska obnova zgrade Vatrogasnog doma

Voditelj projekta Stjepan Draganić i direktor gradske tvrtke Komunalac d.o.o. Igor Štrangarević, kao predstavnik izvođača radova, potpisali su Ugovor o završetku radova energetske obnove zgrade Dobrovoljnog vatrogasnog društva Vukovar.

(Utorak, 21 Siječanj 2020 15:17)

Prijem Gimnastičkog kluba Vukovar u Gradskoj vijećnici

Prijem Gimnastičkog kluba Vukovar u Gradskoj vijećnici Matea Karlović

Gimnastički klub Vukovar već godinama ostvaruje zapažene rezultate, a najznačajniji rezultat protekle godine je s državnog prvenstva i Završnice KUPA Hrvatske u B i C programu.

Naime, u B programu pojedinačno, prvo mjesto osvojila je Monika Zovko u Kategoriji mlađe juniorke, C programu ekipno mlađe juniorke i juniorke osvojile su drugo mjesto, dok su seniorke osvojile prvo mjesto, a pojedinačno je Ela Kalentić u kategoriji juniorke osvojila treće mjesto.  U C programu vukovarski klub je imao ukupno trinaest natjecateljica i to ih svrstava u klubove s najvećim brojem natjecateljica na državnom prvenstvu. Već i sam plasman na Državno prvenstvo za vukovarske gimnastičarke je veliki uspjeh. Uprava kluba i treneri te sam Grad Vukovar ponosni su na mlade Vukovarke koje su predstavljale svoj grad, županiju i regiju na ovom velikom i važnom natjecanju, kao i na ostvarene rezultate.

Tim povodom članice kluba pod vodstvom trenera primio je zamjenik gradonačelnika Grada Vukovara Marijan Pavliček u Gradskoj vijećnici Grada Vukovara.

- Želim ovim putem čestitati Gimnastičkom klubu Vukovar na izvrsnim rezultatima ostvarenim tijekom 2019. godine , posebice na Završnici KUPA Hrvatske u mlađim kategorijama, moram se također zahvaliti upravi kluba, sportskoj obitelji Stojšić na izvanrednim rezultatima. Kao Grad Vukovar uspjeli smo 2014. godine osigurati bolje i kvalitetnije uvjete rada izgradnjom sportske gimnastičke dvorane unutar velike Sportske dvorane u Borovu Naselju gdje smo uložili petsto tisuća kuna i na taj način osigurali, vjerujem i ove kvalitetnije i još bolje rezultate koji se ostvaruju zadnjih nekoliko godina - izjavio je zamjenik gradonačelnika.

Bosiljka Stojšić trenerica i tajnica Gimnastičkog kluba Vukovar iznimno se zahvalila Gradu Vukovaru na podršci i pomoći u radu kluba.
- S ponosom možemo reći da je 2019. godina najuspješnija od osnutka našeg kluba i da smo na stranice te godine napisali najveće rezultate i dostignuća. Sve to ne bi bilo u mogućnosti realizirati bez velike i nesebične pomoći Grada Vukovara koji je prepoznao rad kako s mladima tako i sa starijim kategorijama. Rezultat svega toga je posljednje naše natjecanje koje smo odradili, a to je na Završnici KUPA Hrvatske u B i C programu - rekla je Stojšić.

Zamjenik gradonačelnika istaknuo je kako Grad ulaže u sport i zdrav način života:
- I ove godine u proračunu Grada Vukovara osigurano je za razvoj sporta i svih sportskih udruga i klubova pet milijuna i sto tisuća kuna. Vjerujem kako ćemo i kroz ovaj način sufinanciranja i pomoći našim klubovima povući naše najmlađe sugrađane kako bi se što više bavili sportom, a sve manje bili pred TV ekranima ili pred svojim mobitelima -  zaključio je Pavliček.

Pročitano 238 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija