NAJNOVIJE
11 novopozitivnih na koronavirus u županiji

U Vukovarsko-srijemskoj županiji, prema podacima pristiglim do 8:00 sati, u posljednja 24 je sata 11 novopozitivnih osoba na COVID-19. 

(Subota, 08 Kolovoz 2020 10:11)
Šest novooboljelih u Osječko-baranjskoj županiji

U posljednja 24 sata na području Osječko-baranjske županije šest osoba je novopozitivno na koronavirus, a u laboratorijima Kliničkog bolničkog centra Osijek i Zavoda za javno zdravstvo OBŽ ukupno je testirano 148 uzoraka.

(Subota, 08 Kolovoz 2020 10:01)
Objavljen javni poziv za izgradnju spomeniku o prvom srušenom avionu u Vukovaru

Grad Vukovar objavio je javni poziv za izradbu idejnog urbanističkog-skulpturskog rješenja spomenika za prvi srušeni zrakoplov u Vukovaru tijekom Domovinskoga rata.

(Subota, 08 Kolovoz 2020 08:46)
U Hrvatskoj 62 novooboljelih osoba

U protekla 24 sata U Hrvatskoj su zabilježena 62 nova slučaja zaraze koronavirusom pa je broj trenutno oboljelih (aktivnih slučajeva) u Hrvatskoj danas 553.

(Petak, 07 Kolovoz 2020 15:03)
U OBŽ jedna oboljela osoba

Uposljednja 24 sata u laboratorijima Kliničkog bolničkog centra Osijek i Zavoda za javno zdravstvo OBŽ testirano je ukupno 128 uzoraka, a samo je jedan bio pozitivan na koronavirus, i to osobe iz Osijeka.

(Petak, 07 Kolovoz 2020 12:15)
Na području VSŽ 7 novooboljelih od koronavirusa

U Vukovarsko-srijemskoj županiji, prema podatcima pristiglim do 8:00 sati, u posljednja 24 sata 7 je novih pozitivnih osoba na COVID-19 (1 osoba iz Vinkovaca, 2 osobe iz Nuštra, 1 osoba iz Komletinaca, 2 osobe iz Privlake i 1 osoba iz Cerne).

(Petak, 07 Kolovoz 2020 09:23)
Potvrđena zaraza u obiteljskom domu u Vinkovcima: zaraženo 13 korisnika i jedna djelatnica

Na konferenciji za medije Stožera civilne zaštite Vukovarsko-srijemske županije održanoj danas u Vinkovcima potvrđena je informacija kako je COVID-19 probio u obiteljski dom za starije i nemoćne osobe u Vinkovcima.

(Četvrtak, 06 Kolovoz 2020 19:01)

Županijskim odjelima 1. siječnja spojeni uredi državne uprave

Pročelnik Upravnog odjela za opće poslove Vukovarsko-srijemske županije Marko Dikonić  rekao je kako se zakonskim preuzimanjem djelatnika Ureda državne uprave s 1. siječnjem povećava opseg poslova u mnogim županijskim upravnim odjelima.
-Prigodom preuzimanja djelatnika Ureda državne uprave nismo išli u širenje priče o županijskim upravnim odjelima, uz dosadašnjih 12 upravnih odjela Županija je napravila samo jedan novi, onaj koji smo morali po zakonu, a to je Služba za opću upravu koja će biti usko vezana za matičarstvo, građanska stanja, prava hrvatskih branitelja i sve što je do sada bio posao Ureda državne uprave. Županijski će upravni odjeli po pravnoj inerciji od nove godine preuzeti i dobar dio novoga posla koji će dobiti uz djelatnike koje će preuzeti. Sporazum o preuzimanju djelatnika župan je potpisao 15. prosinca u Koprivnici. Zakonski rok od dana stupanja na snagu ove Odluke je 60 dana da župan donese Pravilnike upravnih odjela i rasporedi djelatnike na odgovarajuće radno mjesto sukladno stručnoj spremi i radnom iskustvu. Većina je posla odrađena i pravilnika spremna. Vjerujem da će ta priča biti završena i puno ranije nego što smo planirali, a to je oko15. siječnja. Na dosadašnjih 127 djelatnika dobivamo još 109 novih. U prvom se trenutku ta brojka čini velikom i za naše podneblje to je velik sustav, međutim Splitsko-dalmatinska županija preuzima 600 novih djelatnika, Osječko-baranjska 200  tako da mi spadamo u rang srednjih županija po preuzimanju opsega posla i broja djelatnik. Vjerujem da ćemo se vrlo brzo prilagoditi i sve posložiti kako treba te krenuti  prema našemu primarnom cilju, a to je da sve stručne službe i upravni odjeli budu na usluzi građanima – rekao je Dikonić u izjavi novinarima na sjednici Županijske skupštine na kojoj je usvojen Prijedlog odluke o ustrojstvu i djelokrugu rada upravnih tijela Vukovarsko-srijemske županije.

Pročelnik Dikonić obrazložio je i Prijedlog odluke o osnivanju trgovačkog društva s ograničenom odgovornošću pod nazivom Agrotehnološki centar d.o.o. čiji je temeljni kapital 100.000 kn, a čije jednake udjele imaju Županija i Općina Cerna. Usvajanjem ove Odluke krenulo se u konkretizaciju realizacije jednog od strateških županijskih projekata koji za cilj ima očuvanje poljoprivredne proizvodnje te povezivanje „zelene“ i „plave“ Hrvatske kroz plasman lokalnih poljoprivrednih proizvoda.

Pročitano 275 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija