NAJNOVIJE
Održan Okrugli stol „Usluge CISOK-a za učenike osnovne i srednje škole“

U organizaciji Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Područnog ureda Vukovar i Centra za informiranje i savjetovanje o karijeri  održan je okrugli stol naziva „Usluge CISOK-a za učenike osnovne i srednje škole „.

(Petak, 24 Siječanj 2020 17:04)
Projekt VukovART u slijedeće dvije godine uljepšat će Vukovar s 10 novih umjetničkih djela

Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava sa svojom zamjenicom Ivanom Mujkić i direktoricom razvojne agencije Vukovar Vedranom Žilić predstavio je projekt VukovART. 

(Petak, 24 Siječanj 2020 13:03)
Pokušao prenijeti 10,5 tona melase za nargile

Vukovarsko-srijemska policija je priopćila kako su u suradnji s carinskim djelatnicima 23. siječnja oko 3 sata u noći, na graničnom prijelazu Tovarnik u tovarnom prostoru teretnog vozila slovenskih registracijskih oznaka pronašli oko 10,5 tona melase za nargile.

(Petak, 24 Siječanj 2020 12:41)
U Vukovaru otvoreno Savjetovalište za dojenje, jedno od prvih u Hrvatskoj

U okviru Patronažne službe Doma zdravlja Vukovar u Ulici Nikole Tesle 1 otvoreno je Savjetovalište za dojenje. Namijenjeno je trudnicama te majkama novorođenčadi, dojenčadi i male djece za podršku dojenju. 

(Četvrtak, 23 Siječanj 2020 16:26)
Održana konstituirajuća sjednica Kulturnoga vijeća grada Vukovara

Na Konstituirajućoj sjednici Kulturnog vijeća Grada Vukovara  za predsjednicu je izabrana Mirela Hutinec, a za zamjenicu predsjednice Vlasta Novinc.

(Četvrtak, 23 Siječanj 2020 08:44)
Potrebe na tržištu rada

Hrvatski zavod za zapošljavanje Područni ured Vukovar, uz koordinaciju Središnjeg ureda, svake godine provodi analizu i prognozu potreba tržišta rada za pojedinim zvanjima, temeljem kojih se izrađuju Preporuke za obrazovnu upisnu politiku i politiku stipendiranja.

(Srijeda, 22 Siječanj 2020 14:36)
Karate klub Vukovar '91. sudjelovao je na turniru Grand Prix Croatia

Karate klub Vukovar '91. sudjelovao  je na turniru Grand Prix Croatia na kojemu je nastupilo 1930 natjecatelja iz 268 klubova i 22 države. U vrlo jakoj konkurenciji član Karate kluba Vukovar '91. Ivan Draganić u ekipnom sastavu Karate kluba Essekera iz Osijeka osvojio je 3. mjesto. U ekipnom nastupu karatistice Vukovara u sastavu Asja Štalmajer, Ema Pendić i Ema Štalmajer gube u repasažnoj borbi za 3. mjesto. Još su nastupili Alen Rupčić i Ilaj Macura.

(Srijeda, 22 Siječanj 2020 12:34)

Održan prosvjed "Za hrvatski Vukovar - NE ćirilici"

Prosvjednici u Vukovaru poslali jasnu poruku javnosti Prosvjednici u Vukovaru poslali jasnu poruku javnosti Foto: Robert Rac

"Nikad ćirilica u Vukovaru“ poruka je poslana Vladi i javnosti s prosvjednoga skupa "Za hrvatski Vukovar – NE ćirilici“ koji je održan na parkiralištu hotela Dunav u Vukovaru gdje se okupilo oko 20.000 sudionika iz mnogih hrvatskih mjesta.

Prosvjed je organizirao Stožer za obranu hrvatskoga Vukovara iza koga stoji vukovarska koordinacija braniteljskih udruga koja okuplja 22 udruge.

Načelnik stožera Tomislav Josić zatražio je od Vlade da se angažira na otkrivanju i procesuiranju ratnih zločinaca, da se u Vukovaru zaustave sve radnje oko provedbe Zakona o pravima nacionalnih manjina u znak poštovanja prema žrtvi Vukovara, da se pokrene javna rasprava u Hrvatskom saboru, da državne institucije provjere sva prebivališta i boravišta u Vukovaru te javno objave popisnice s popisa stanovništva.

Od vukovarskih gradskih vijećnika zatražio je da obustave sve postupke izmjene gradskoga statuta kojima je cilj uvođenje srpskoga jezika kao službenoga, a gradonačelnika Željka Saboa pozvao da se u roku od dva dana javno ogradi od pokušaja uvođenje srpskoga jezika kao službenoga ili podnese ostavku jer ne zastupa volju većine građana Vukovara.

Josić je rekao i kako će pokušaj uvođenja srpskoga jezika ozbiljno narušiti sigurnost i suživot koji je nazvao trpljenjem žrtve i agresora. Najavio je i novi veći prosvjedni skup ispred Vlade u Zagrebu te premijeru Milanoviću zamjerio izjavu da Vukovarci nemaju "malo hrabrosti“ jer su oni svoju hrabrost pokazali u Domovinskom ratu i odluci da vrate živjeti s agresorima. Proglas u ime stožera pročitao je Ante Nadomir Tadić Šutra iz Knina koji je čitao stihove i priče Siniše Glavaševića.

Prosvjed je uz domoljubne pjesme i mnoštvo ratnih i državnih zastava protekao bez govornika političara. Među transparentima dominirali su oni "Za Vukovar smo pali, političari nas izdali“, "Borili smo se za Vukovar, a ne za Bykobap“ te "Gdje su naši najmiliji?“

Nakon prosvjednoga skupa sudionici su prošli gradskim ulicama, a organizatori kod Križa slobode na ušću Vuke položili vijenac i zapalili svijeću za žrtve velikosrpske agresije na Vukovar i Hrvatsku. U glazbenom dijelu programa nastupili su Bećarski inat, Shorty, Branko Čulić, KUD "Seljačka sloga“ iz Bogdanovaca te KUD "Kolo“ iz Vukovara. 

Pročitano 2782 puta
Ocijeni sadržaj
(5 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija