NAJNOVIJE
Ministar Božinović najavljuje cijelu reformu MUP-a

Hrvatska policija ide u reformu koja će zahvatiti cijeli sustav s naglaskom na digitalizaciju i ubrzavanje rada, najavio je za Hinu potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović na početku svog drugog mandata u MUP-u.

- Reforma će zahvatiti cijeli sustav. Njezini naglasci su u prvom redu korištenje fondova, digitalizacija na tragu potencijala koje je MUP dokazao i u vrijeme korona krize, a sukladno tome i ubrzavanje radnih procesa po svim linijama rada policije i izrada standardnih operativnih postupaka za rad policijskih službenika - kazao je Božinović.

Dodao je kako će reforma dovesti i do umrežavanja postojećih sustava s novim europskim informatičkim sustavima koji će, među ostalim, povećati unutarnju sigurnost granica.

Planirano je i umrežavanje i modernizacija sustava civilne zaštite, zajedno s izradom novog zakona o civilnoj zaštiti, ali i pomlađivanje kadrova u cijelom sustavu, uz rješavanje pitanja mirovina i otpremnina policijskim službenicima koji su ispunili uvjete za mirovinu.

(Subota, 08 Kolovoz 2020 15:09)
U Hrvatskoj 77 novozaraženih osoba na koronavirus, dvije osobe preminule

U protekla 24 sata zabilježeno je 77 nova slučaja zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj trenutno oboljelih (aktivnih slučajeva) u Hrvatskoj danas ukupno 569.

Među njima je 120 pacijenata na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 8 pacijenata. 

Dvije osobe su preminule.

Od 25. veljače 2020., kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas ukupno su zabilježene 5543 osobe zaražene novim koronavirusom, od kojih je 157 preminulo, a 4817 se oporavilo.

U samoizolaciji su trenutno 1962 osobe. 

Do danas je ukupno testirano 127 405 osoba, od toga 995 u posljednja 24 sata.

(Subota, 08 Kolovoz 2020 14:06)
11 novopozitivnih na koronavirus u županiji

U Vukovarsko-srijemskoj županiji, prema podacima pristiglim do 8:00 sati, u posljednja je 24 sata 11 novopozitivnih osoba na COVID-19. 

(Subota, 08 Kolovoz 2020 10:11)
Šest novooboljelih u Osječko-baranjskoj županiji

U posljednja 24 sata na području Osječko-baranjske županije šest osoba je novopozitivno na koronavirus, a u laboratorijima Kliničkog bolničkog centra Osijek i Zavoda za javno zdravstvo OBŽ ukupno je testirano 148 uzoraka.

(Subota, 08 Kolovoz 2020 10:01)
Objavljen javni poziv za izgradnju spomeniku o prvom srušenom avionu u Vukovaru

Grad Vukovar objavio je javni poziv za izradbu idejnog urbanističkog-skulpturskog rješenja spomenika za prvi srušeni zrakoplov u Vukovaru tijekom Domovinskoga rata.

(Subota, 08 Kolovoz 2020 08:46)
U Hrvatskoj 62 novooboljelih osoba

U protekla 24 sata U Hrvatskoj su zabilježena 62 nova slučaja zaraze koronavirusom pa je broj trenutno oboljelih (aktivnih slučajeva) u Hrvatskoj danas 553.

(Petak, 07 Kolovoz 2020 15:03)
U OBŽ jedna oboljela osoba

Uposljednja 24 sata u laboratorijima Kliničkog bolničkog centra Osijek i Zavoda za javno zdravstvo OBŽ testirano je ukupno 128 uzoraka, a samo je jedan bio pozitivan na koronavirus, i to osobe iz Osijeka.

(Petak, 07 Kolovoz 2020 12:15)

Humanitarna akcija za maligno oboljelu djecu

Liga protiv raka Vinkovci pokrenula je još jednu humanitarnu akciju kako bi pomogli djeci koja boluju od malignih bolesti.

- Dio djece s vinkovačkog i županjskog područja, koja započnu složeno liječenje malignih bolesti u specijaliziranim kliničkim bolnicama, nastavlja liječenje na Odjelu za dječje bolesti Opće županijske bolesnice Vinkovci. Nakon konzultacija s liječnicima i medicinskim sestrama Odjela za dječje bolesti Opće županijske bolnice Vinkovci, odlučili smo organizirati akciju prikupljanja sredstava za kupnju perfuzora, medicinskog uređaja koji im je sada najpotrebniji. Ovim uređajem moguće je precizno i dugotrajno davanje intravenozne terapije, s najmanje štetnih nuspojava i boli. Pozivamo sve koji to mogu da u ovo vrijeme darivanja odvoje i dio za one koji su najranjiviji, a to su ova, najteže bolesna djeca – rekao je doc.dr.sc. Dražen Švagelj, predsjednik Lige protiv raka Vinkovci.

Sama akcija vezana je uz prošlogodišnju važnu obljetnicu udruge. - Umjesto organiziranja proslave obilježavanja 20. obljetnice obnove rada Lige protiv raka Vinkovci, želimo pomoći djeci koja boluju od malignih bolesti. Vjerujemo kako ih za Božić zajedno možemo obradovati - ističe Švagelj.

Podaci za uplatu su: Liga protiv raka Vinkovci, Trg bana J. Šokčevića 1, 32100 Vinkovci, MB:1380354, OIB: 67651207237, žiro račun: HR6324850031100204097.

Liga protiv raka Vinkovci djeluje na području Vukovarsko-srijemske županije kao dio Hrvatske lige protiv raka. Dragovoljna je, nevladina, humanitarna, edukacijska, nestranačka i neprofitabilna udruga, osnovana na inicijativu skupine entuzijasta, vođenih željom za pomoći osobama oboljelim od ove opake bolesti. Odbor lige za borbu protiv raka Vinkovci osnovan je 1967. godine, a rad je nakon Domovinskoga rata obnovljen 1998. godine. Od 2008. u sastavu Lige djeluje Klub žena liječenih na dojci “Una”.

Od obnove rada do danas Liga je organizirala niz predavanja i jedan simpozij uz sudjelovanje brojnih eminentnih stručnjaka, provela je akcije ranog otkrivanja raka u Jarmini i Ceriću, donirala vrijednu stručnu literaturu Općoj županijskoj bolnici Vinkovci, Domu zdravlja Vinkovci kao i obiteljskim liječnicima na području županije. U nizu projekata i akcija vjerojatno najveći uspjeh Lige je projekt “Ambulanta za terapiju boli oboljelih od raka” otvorena 2001. godine u polikliničkom dijelu Opće županijske bolnice Vinkovci, tada jedina takva ambulanta na području županije i jedna od rijetkih u Hrvatskoj.

Pročitano 265 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija