NAJNOVIJE
Ministar Božinović najavljuje cijelu reformu MUP-a

Hrvatska policija ide u reformu koja će zahvatiti cijeli sustav s naglaskom na digitalizaciju i ubrzavanje rada, najavio je za Hinu potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović na početku svog drugog mandata u MUP-u.

- Reforma će zahvatiti cijeli sustav. Njezini naglasci su u prvom redu korištenje fondova, digitalizacija na tragu potencijala koje je MUP dokazao i u vrijeme korona krize, a sukladno tome i ubrzavanje radnih procesa po svim linijama rada policije i izrada standardnih operativnih postupaka za rad policijskih službenika - kazao je Božinović.

Dodao je kako će reforma dovesti i do umrežavanja postojećih sustava s novim europskim informatičkim sustavima koji će, među ostalim, povećati unutarnju sigurnost granica.

Planirano je i umrežavanje i modernizacija sustava civilne zaštite, zajedno s izradom novog zakona o civilnoj zaštiti, ali i pomlađivanje kadrova u cijelom sustavu, uz rješavanje pitanja mirovina i otpremnina policijskim službenicima koji su ispunili uvjete za mirovinu.

(Subota, 08 Kolovoz 2020 15:09)
U Hrvatskoj 77 novozaraženih osoba na koronavirus, dvije osobe preminule

U protekla 24 sata zabilježeno je 77 nova slučaja zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj trenutno oboljelih (aktivnih slučajeva) u Hrvatskoj danas ukupno 569.

Među njima je 120 pacijenata na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 8 pacijenata. 

Dvije osobe su preminule.

Od 25. veljače 2020., kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas ukupno su zabilježene 5543 osobe zaražene novim koronavirusom, od kojih je 157 preminulo, a 4817 se oporavilo.

U samoizolaciji su trenutno 1962 osobe. 

Do danas je ukupno testirano 127 405 osoba, od toga 995 u posljednja 24 sata.

(Subota, 08 Kolovoz 2020 14:06)
11 novopozitivnih na koronavirus u županiji

U Vukovarsko-srijemskoj županiji, prema podacima pristiglim do 8:00 sati, u posljednja je 24 sata 11 novopozitivnih osoba na COVID-19. 

(Subota, 08 Kolovoz 2020 10:11)
Šest novooboljelih u Osječko-baranjskoj županiji

U posljednja 24 sata na području Osječko-baranjske županije šest osoba je novopozitivno na koronavirus, a u laboratorijima Kliničkog bolničkog centra Osijek i Zavoda za javno zdravstvo OBŽ ukupno je testirano 148 uzoraka.

(Subota, 08 Kolovoz 2020 10:01)
Objavljen javni poziv za izgradnju spomeniku o prvom srušenom avionu u Vukovaru

Grad Vukovar objavio je javni poziv za izradbu idejnog urbanističkog-skulpturskog rješenja spomenika za prvi srušeni zrakoplov u Vukovaru tijekom Domovinskoga rata.

(Subota, 08 Kolovoz 2020 08:46)
U Hrvatskoj 62 novooboljelih osoba

U protekla 24 sata U Hrvatskoj su zabilježena 62 nova slučaja zaraze koronavirusom pa je broj trenutno oboljelih (aktivnih slučajeva) u Hrvatskoj danas 553.

(Petak, 07 Kolovoz 2020 15:03)
U OBŽ jedna oboljela osoba

Uposljednja 24 sata u laboratorijima Kliničkog bolničkog centra Osijek i Zavoda za javno zdravstvo OBŽ testirano je ukupno 128 uzoraka, a samo je jedan bio pozitivan na koronavirus, i to osobe iz Osijeka.

(Petak, 07 Kolovoz 2020 12:15)

Dan otvorenih vrata u Udruzi slijepih Vukovarsko-srijemske županije

Udruga slijepih Vukovarsko-srijemske županije organizirala je, na blagdan svoje zaštitnice sv. Lucije, Dan otvorenih vrata.

S ciljem približavanja slijepih osoba sugrađanima, članovi udruge još su jednom pripremili niz sadržaja kako bi sugrađane upoznali sa slijepim osobama, pomagalima kojima se slijepe osobe u svakodnevnom životu koriste te aktivnostima kojima se bave unutar udruge.

- Mi možemo sve samo na drukčiji način. A taj drukčiji način su, primjerice, govorna pomagala kojima se služe pri učenju, za posao ako rade, u kućanskim poslovima, u sportskim aktivnostima… Problem je “samo” što su ta pomagala skupa - izjavio je predsjednik udruge Ivan Ćavar.

- Sva su ta pomagala s govornim jedinicama. Mi se njima služimo u svakodnevnom životu, ali sva su ta pomagala skupa. Reći ću vam primjer. Osoba koja vidi ode u bilo koji trgovački centar i kupi kuhinjsku vagu za 100 kuna. Mi to ne možemo, mi ako ćemo kupiti govornu kuhinjsku vagu, ona košta 1.300 kuna. Znači, ta su pomagala za slijepe osobe jako skupa, a obično slijepe osobe imaju mala primanja i nisu u mogućnosti kupiti ih. Onda mi, donacijama i slično, pokušamo pomoći slijepim osobama da im nabavimo ta pomagala - istaknuo je Ćavar.

Udruga slijepih Vukovarsko-srijemske županije ovom je prilikom još jednom promovirala svoj projekt “Možemo mi kao i vi”. Projekt se odnosi na aktivnosti usmjerene prevenciji institucionalizacije i poboljšanju kvalitete života slijepih osoba. Voditeljica projekta Josipa Mecanović istaknula je kako je riječ o četiri programske aktivnosti: kreativnim radionicama, radionicama svakodnevnih vještina, sportskim aktivnostima te radionicama socijalnih vještina. Riječ je o trogodišnjem programu koji je u svojoj zadnjoj godini provedbe. Financiran je sredstvima Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, a provodi se u partnerstvu s Gradom Vinkovci, Centrom za socijalnu skrb Vinkovci te Srednjom strukovnom školom Vinkovci. Osim projekta “Možemo mi kao i vi”, aktivan je i projekt “Videći pratitelj”, u okviru kojega u udruzi radi osobni asistent koji je članovima pratnja i pomoć u različitim socijalnim aktivnostima te čitanju pošte, pisanju dopisa i slično.

Pročitano 254 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija