NAJNOVIJE
Ministar Božinović najavljuje cijelu reformu MUP-a

Hrvatska policija ide u reformu koja će zahvatiti cijeli sustav s naglaskom na digitalizaciju i ubrzavanje rada, najavio je za Hinu potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović na početku svog drugog mandata u MUP-u.

- Reforma će zahvatiti cijeli sustav. Njezini naglasci su u prvom redu korištenje fondova, digitalizacija na tragu potencijala koje je MUP dokazao i u vrijeme korona krize, a sukladno tome i ubrzavanje radnih procesa po svim linijama rada policije i izrada standardnih operativnih postupaka za rad policijskih službenika - kazao je Božinović.

Dodao je kako će reforma dovesti i do umrežavanja postojećih sustava s novim europskim informatičkim sustavima koji će, među ostalim, povećati unutarnju sigurnost granica.

Planirano je i umrežavanje i modernizacija sustava civilne zaštite, zajedno s izradom novog zakona o civilnoj zaštiti, ali i pomlađivanje kadrova u cijelom sustavu, uz rješavanje pitanja mirovina i otpremnina policijskim službenicima koji su ispunili uvjete za mirovinu.

(Subota, 08 Kolovoz 2020 15:09)
U Hrvatskoj 77 novozaraženih osoba na koronavirus, dvije osobe preminule

U protekla 24 sata zabilježeno je 77 nova slučaja zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj trenutno oboljelih (aktivnih slučajeva) u Hrvatskoj danas ukupno 569.

Među njima je 120 pacijenata na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 8 pacijenata. 

Dvije osobe su preminule.

Od 25. veljače 2020., kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas ukupno su zabilježene 5543 osobe zaražene novim koronavirusom, od kojih je 157 preminulo, a 4817 se oporavilo.

U samoizolaciji su trenutno 1962 osobe. 

Do danas je ukupno testirano 127 405 osoba, od toga 995 u posljednja 24 sata.

(Subota, 08 Kolovoz 2020 14:06)
11 novopozitivnih na koronavirus u županiji

U Vukovarsko-srijemskoj županiji, prema podacima pristiglim do 8:00 sati, u posljednja je 24 sata 11 novopozitivnih osoba na COVID-19. 

(Subota, 08 Kolovoz 2020 10:11)
Šest novooboljelih u Osječko-baranjskoj županiji

U posljednja 24 sata na području Osječko-baranjske županije šest osoba je novopozitivno na koronavirus, a u laboratorijima Kliničkog bolničkog centra Osijek i Zavoda za javno zdravstvo OBŽ ukupno je testirano 148 uzoraka.

(Subota, 08 Kolovoz 2020 10:01)
Objavljen javni poziv za izgradnju spomeniku o prvom srušenom avionu u Vukovaru

Grad Vukovar objavio je javni poziv za izradbu idejnog urbanističkog-skulpturskog rješenja spomenika za prvi srušeni zrakoplov u Vukovaru tijekom Domovinskoga rata.

(Subota, 08 Kolovoz 2020 08:46)
U Hrvatskoj 62 novooboljelih osoba

U protekla 24 sata U Hrvatskoj su zabilježena 62 nova slučaja zaraze koronavirusom pa je broj trenutno oboljelih (aktivnih slučajeva) u Hrvatskoj danas 553.

(Petak, 07 Kolovoz 2020 15:03)
U OBŽ jedna oboljela osoba

Uposljednja 24 sata u laboratorijima Kliničkog bolničkog centra Osijek i Zavoda za javno zdravstvo OBŽ testirano je ukupno 128 uzoraka, a samo je jedan bio pozitivan na koronavirus, i to osobe iz Osijeka.

(Petak, 07 Kolovoz 2020 12:15)

Promocija prvostupnika Veleučilišta „Lavoslav Ružička“ Vukovar

Promocija prvostupnika Veleučilišta „Lavoslav Ružička“ Vukovar Foto: Vanessa Kupina

U Hrvatskom domu Vukovar održana je 23. svečana promocija stručnih prvostupnika i 2. svečana promocija diplomiranih fizioterapeuta Veleučilišta „Lavoslav Ružička“ Vukovar. Promovirano je 96 prvostupnika i 18 diplomiranih fizioterapeuta što ukupno čini 2000 diplomiranih studenata s Veleučilišta.

- Ponosni smo na činjenicu da je na Veleučilištu „Lavoslav Ružička“ Vukovar ukupno diplomiralo više od 2000 studenata koji će, nadamo se, u budućnosti biti nova snaga i nositi novu energiju ne samo gradu Vukovaru već i cijeloj Hrvatskoj - rekao je dr.sc. Željko Sudarić, dekan Veleučilišta „Lavoslav Ružička“ Vukovar na kojemu je danas upisano oko 870 studenata.

Ovu akademsku godinu obilježili su rekordni upisi na studije fizioterapije i trgovine kao i na upravni studij. Veći interes studenata za studij u Vukovaru Sudarić pripisuje pozitivnoj slici koju šalju Veleučilište i njegovi studenti.

-Sve je prisutnija pozitivna slika o Veleučilištu; otvaranjem novog studentskog doma, uspjesima naše sportske udruge studenata, radom studenata i sudjelovanjem u Poduzetničkom inkubatoru kao i ulaganjem u nastavnike i stručne službe - rekao je Sudarić te dodao kako se uskoro planira i otvaranje novih stručnih studijskih programa Informatike i Primaljstva, kao i otvaranje novih prostora Veleučilišta u zgradi „Radnički dom“ čime bi se omogućilo izvođenje većeg broja programa i upis većeg broja studenata kao i bolji uvjeti za obrazovanje.

Svečanoj promociji prisustvovala je i zamjenica gradonačelnika Ivana Mujić.
- Drago mi je što i ove godine sudjelujem na svečanoj promociji, podržavamo mlade ljude koji su uspješno prevladali prvu prepreku u „svijetu odraslih“, stekli svoju titulu i osigurali si bolju poziciju na tržištu rada. Grad je izuzetno ponosan na njih, a posebice na one iz Vukovara. Vjerujemo u naše studente i ulažemo u njih - rekla je Mujkić.

Pročitano 379 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija