Ispiši ovu stranicu

Odjel pedijatrije dobio donaciju Lego setova

Povodom božićnih i novogodišnjih blagdana Klub „Kockice“ iz Zagreba Odjelu pedijatrije Opće županijske bolnice Vukovar i bolnice hrvatskih veterana donirao je LEGO setove.

- Lego tvornica daruje lego setove Udruzi Fairy Bricks iz Engleske koja ih zatim daruje bolnicama diljem Europe. Mi smo dobili 10 paketa i podijelili smo ih odjelima pedijatrije u bolnicama u Zadru, Gospiću, Vinkovcima, Osijeku i Vukovaru. Djeca se uvijek vesele poklonima, a ovo je najbolje vrijeme da ih razveselimo i uljepšamo im dane provedene u bolnicama – rekao je  tajnik kluba Dinko Petz, dodajući kako je vrijednost setova 15.000 kuna.

Na  donaciji je zahvalio pedijatar, doktor Davor Bandić.
-Vesele nas sve donacije, a posebice didaktičke igračke koje će, nadam se, skratiti djeci vrijeme provedeno u bolnici. Već nekoliko godina provodimo projekt Za osmjeh djeteta u bolnici pa se trudimo da im, kad god je moguće, osiguramo boravak u dnevnoj bolnici. Djeci koja ipak moraju ostati i preko noći, trudimo se osigurati što ugodniji boravak i bez suza, a ova će donacija sigurno pomoći u tome  – rekao je dr. Bandić.

U okviru Adventa u Gradskoj knjižnici Vukovar u subotu će u vremenu od 10 do 14 sati biti otvorena izložba modela od LEGO® kockica uz prigodnu radionicu za djecu koju će također provesti udruga „Kockice“.
Ulaz je besplatan, a djeca mogu ponijeti i vlastite kreacije.

Pročitano 1297 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Valerija Lozančić