Ispiši ovu stranicu

Potpisan Sporazum i Ugovor o suradnji sa Šumarskim fakultetom Sveučilišta u Zagrebu

Potpisivanje ugovora sa Šumarskim fakultetom Potpisivanje ugovora sa Šumarskim fakultetom Foto: Kery

U maloj županijskoj vijećnici Palače Srijem u Vukovaru svečano je potpisan Sporazum i Ugovor o suradnji sa Šumarskim fakultetom Sveučilišta u Zagrebu za pokretanje dislociranog preddiplomskog stručnog studija drvne tehnologije u Vinkovcima. Potpisnici Sporazuma i Ugovora sa Šumarskim fakultetom su Vukovarsko-srijemska županija, Grad Vinkovci i Centar kompetencija d.o.o. za istraživanje i razvoj.

– Otvaranjem dislociranog studija će se omogućiti da se u ovome kraju zadrže ljudi, da dobiju mogućnost dodatnog školovanja, da napravimo jednu kvalitetnu suradnju između industrije, lokalne zajednice, da vodimo računa o socijalnim komponentama i da se sirovina s ovog područja zadrži na ovom području, oplemeni i donese najveću moguću financijsku i svaku drugu korist za ovaj kraj.

Za sada je iz nekoliko većih i manjih tvrtki na ovom području napravljeno 25 rezervacija mjesta, plus toga računamo još na jedan dio budućih studenata koji će doći iz strukovnih škola ali i gimnazija tako da će im se kasnije omogućiti zaposlenje i ostanak na ovom području - rekao je Stjepan Pervan prodekan za nastavu Drvnotehnološkog odsjeka Šumarskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

Župan Božo Galić najavio je uskoro i studij elektrotehnike u Vinkovcima – Mi naš plan ostvarujemo, jedan od tih kamenčića u našem mozaiku je i fakultet tehnologije u drvetu u sirovini koja je kod nas najkvalitetnija i najbolja u Hrvatskoj i nema logike da se tu nešto ne događa. Osim fakulteta drvne tehnologije otvorit ćemo ubrzo i dislocirani studij trogodišnji, Fakulteta elektrotehnike iz Osijeka, smjer automatika i informatika.

Vukovarsko-srijemska županija će s Gradom Vinkovcima sufinancirati studij u Vinkovcima, a Centar kompetencija će organizirati terensku nastavu s tvrtkama koje su izrazile svoj interes za ovaj studij.

U planu je upisati 40 studenata u Vinkovcima već u akademskoj godini 2020./2021. Redovni preddiplomski stručni studij drvne tehnologije trajat će šest  semestara, odnosno tri godine. Po završetku trogodišnjeg studija, studenti će steći zvanje stručni prvostupnik drvne tehnologije.

Pročitano 807 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI