NAJNOVIJE
Ministar Božinović najavljuje cijelu reformu MUP-a

Hrvatska policija ide u reformu koja će zahvatiti cijeli sustav s naglaskom na digitalizaciju i ubrzavanje rada, najavio je za Hinu potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović na početku svog drugog mandata u MUP-u.

- Reforma će zahvatiti cijeli sustav. Njezini naglasci su u prvom redu korištenje fondova, digitalizacija na tragu potencijala koje je MUP dokazao i u vrijeme korona krize, a sukladno tome i ubrzavanje radnih procesa po svim linijama rada policije i izrada standardnih operativnih postupaka za rad policijskih službenika - kazao je Božinović.

Dodao je kako će reforma dovesti i do umrežavanja postojećih sustava s novim europskim informatičkim sustavima koji će, među ostalim, povećati unutarnju sigurnost granica.

Planirano je i umrežavanje i modernizacija sustava civilne zaštite, zajedno s izradom novog zakona o civilnoj zaštiti, ali i pomlađivanje kadrova u cijelom sustavu, uz rješavanje pitanja mirovina i otpremnina policijskim službenicima koji su ispunili uvjete za mirovinu.

(Subota, 08 Kolovoz 2020 15:09)
U Hrvatskoj 77 novozaraženih osoba na koronavirus, dvije osobe preminule

U protekla 24 sata zabilježeno je 77 nova slučaja zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj trenutno oboljelih (aktivnih slučajeva) u Hrvatskoj danas ukupno 569.

Među njima je 120 pacijenata na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 8 pacijenata. 

Dvije osobe su preminule.

Od 25. veljače 2020., kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas ukupno su zabilježene 5543 osobe zaražene novim koronavirusom, od kojih je 157 preminulo, a 4817 se oporavilo.

U samoizolaciji su trenutno 1962 osobe. 

Do danas je ukupno testirano 127 405 osoba, od toga 995 u posljednja 24 sata.

(Subota, 08 Kolovoz 2020 14:06)
11 novopozitivnih na koronavirus u županiji

U Vukovarsko-srijemskoj županiji, prema podacima pristiglim do 8:00 sati, u posljednja je 24 sata 11 novopozitivnih osoba na COVID-19. 

(Subota, 08 Kolovoz 2020 10:11)
Šest novooboljelih u Osječko-baranjskoj županiji

U posljednja 24 sata na području Osječko-baranjske županije šest osoba je novopozitivno na koronavirus, a u laboratorijima Kliničkog bolničkog centra Osijek i Zavoda za javno zdravstvo OBŽ ukupno je testirano 148 uzoraka.

(Subota, 08 Kolovoz 2020 10:01)
Objavljen javni poziv za izgradnju spomeniku o prvom srušenom avionu u Vukovaru

Grad Vukovar objavio je javni poziv za izradbu idejnog urbanističkog-skulpturskog rješenja spomenika za prvi srušeni zrakoplov u Vukovaru tijekom Domovinskoga rata.

(Subota, 08 Kolovoz 2020 08:46)
U Hrvatskoj 62 novooboljelih osoba

U protekla 24 sata U Hrvatskoj su zabilježena 62 nova slučaja zaraze koronavirusom pa je broj trenutno oboljelih (aktivnih slučajeva) u Hrvatskoj danas 553.

(Petak, 07 Kolovoz 2020 15:03)
U OBŽ jedna oboljela osoba

Uposljednja 24 sata u laboratorijima Kliničkog bolničkog centra Osijek i Zavoda za javno zdravstvo OBŽ testirano je ukupno 128 uzoraka, a samo je jedan bio pozitivan na koronavirus, i to osobe iz Osijeka.

(Petak, 07 Kolovoz 2020 12:15)

Dodijeljene bespovratne potpore kroz projekt Sigurnim korakom do vlastitog posla

U okviru projekta „Sigurnim korakom do vlastitog posla“ u prostorijama Razvojne agencije Vukovarsko-srijemske županije (RA VSŽ) ispred Lokalnog partnerstva za zapošljavanje VSŽ (LPZ VSŽ) održana je Konferencija o uručivanju potvrda o dodjeli potpora male vrijednosti koje je dobilo 10 poduzetnika početnika, u pojedinačnome iznosu od 80 000 kn bespovratnih sredstava.

 Uz RA VSŽ , kao partneri na projektu sudjeluju Hrvatska gospodarska komora Županijska komora Vukovar, lokalne razvojne agencije (Agencija za razvoj i investicije grada Vinkovaca VIA d.o.o., Razvojna agencija Vukovar VURA d.o.o. i Lokalna agencija za razvoj VJEVERICA d.o.o.) te Hrvatski zavod za zapošljavanje područni uredi Vinkovci i Vukovar.

Župan Božo Galić, pozdravio je  inicijativu koju ovaj projekt predstavlja, istaknuvši kako ovaj projekt ima za rezultat hvalevrijedan doprinos zapošljavanju nezaposlenih osoba s tržišta rada te održivom funkcioniranju LPZ VSŽ. Uz pomoć dodijeljenih potpora kroz projekt je od srpnja 2019. godine 10 nezaposlenih osoba pokrenulo vlastiti posao što je vrlo važan rezultat koji doprinosi smanjenju nezaposlenosti te gospodarskom razvoju Vukovarsko-srijemske županije.

Ravnatelj RA VSŽ Ilija Cota naglasio je kako  je svrha projekta ojačati kapacitete LPZ VSŽ za održivo funkcioniranje te ostvariti ciljeve Akcijskog plana provedbe Strategije razvoja ljudskih potencijala Vukovarsko-srijemske županije 2020 kroz povećanje mogućnosti za zapošljavanje najranjivijih skupina.. Projekt je predstavila voditeljica projekta i voditeljica Odjela za pripremu programa i projekata RA VSŽ Zrinka Lončar, istaknuvši da se radi o projektu putem kojeg se pomoglo 10 nezaposlenih osoba da samostalno pokrenu posao, također je izvijestila da je projekt sada u fazi izvještavanja i kontrole utrošenih bespovratnih sredstava.

Potpore su dobile različite djelatnosti od frizerskog obrta, ugostiteljskih djelatnosti, obrta za dizajn, obrta za usluge, proizvodnje igara i igračaka, obrt za iznajmljivanje nekretnina, obrt za računalne djelatnosti, računalno programiranje i digitalni marketing.

Pročitano 247 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Mirjana Đermadi

mirjana.djermadi@hrv.hr

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija