NAJNOVIJE
Ministar Božinović najavljuje cijelu reformu MUP-a

Hrvatska policija ide u reformu koja će zahvatiti cijeli sustav s naglaskom na digitalizaciju i ubrzavanje rada, najavio je za Hinu potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović na početku svog drugog mandata u MUP-u.

- Reforma će zahvatiti cijeli sustav. Njezini naglasci su u prvom redu korištenje fondova, digitalizacija na tragu potencijala koje je MUP dokazao i u vrijeme korona krize, a sukladno tome i ubrzavanje radnih procesa po svim linijama rada policije i izrada standardnih operativnih postupaka za rad policijskih službenika - kazao je Božinović.

Dodao je kako će reforma dovesti i do umrežavanja postojećih sustava s novim europskim informatičkim sustavima koji će, među ostalim, povećati unutarnju sigurnost granica.

Planirano je i umrežavanje i modernizacija sustava civilne zaštite, zajedno s izradom novog zakona o civilnoj zaštiti, ali i pomlađivanje kadrova u cijelom sustavu, uz rješavanje pitanja mirovina i otpremnina policijskim službenicima koji su ispunili uvjete za mirovinu.

(Subota, 08 Kolovoz 2020 15:09)
U Hrvatskoj 77 novozaraženih osoba na koronavirus, dvije osobe preminule

U protekla 24 sata zabilježeno je 77 nova slučaja zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj trenutno oboljelih (aktivnih slučajeva) u Hrvatskoj danas ukupno 569.

Među njima je 120 pacijenata na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 8 pacijenata. 

Dvije osobe su preminule.

Od 25. veljače 2020., kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas ukupno su zabilježene 5543 osobe zaražene novim koronavirusom, od kojih je 157 preminulo, a 4817 se oporavilo.

U samoizolaciji su trenutno 1962 osobe. 

Do danas je ukupno testirano 127 405 osoba, od toga 995 u posljednja 24 sata.

(Subota, 08 Kolovoz 2020 14:06)
11 novopozitivnih na koronavirus u županiji

U Vukovarsko-srijemskoj županiji, prema podacima pristiglim do 8:00 sati, u posljednja je 24 sata 11 novopozitivnih osoba na COVID-19. 

(Subota, 08 Kolovoz 2020 10:11)
Šest novooboljelih u Osječko-baranjskoj županiji

U posljednja 24 sata na području Osječko-baranjske županije šest osoba je novopozitivno na koronavirus, a u laboratorijima Kliničkog bolničkog centra Osijek i Zavoda za javno zdravstvo OBŽ ukupno je testirano 148 uzoraka.

(Subota, 08 Kolovoz 2020 10:01)
Objavljen javni poziv za izgradnju spomeniku o prvom srušenom avionu u Vukovaru

Grad Vukovar objavio je javni poziv za izradbu idejnog urbanističkog-skulpturskog rješenja spomenika za prvi srušeni zrakoplov u Vukovaru tijekom Domovinskoga rata.

(Subota, 08 Kolovoz 2020 08:46)
U Hrvatskoj 62 novooboljelih osoba

U protekla 24 sata U Hrvatskoj su zabilježena 62 nova slučaja zaraze koronavirusom pa je broj trenutno oboljelih (aktivnih slučajeva) u Hrvatskoj danas 553.

(Petak, 07 Kolovoz 2020 15:03)
U OBŽ jedna oboljela osoba

Uposljednja 24 sata u laboratorijima Kliničkog bolničkog centra Osijek i Zavoda za javno zdravstvo OBŽ testirano je ukupno 128 uzoraka, a samo je jedan bio pozitivan na koronavirus, i to osobe iz Osijeka.

(Petak, 07 Kolovoz 2020 12:15)

Zlatna kuna najuspješnjim tvrtkama - Bosi, Grad exportu i Segesu

Za odabir najuspješnijih presudilo 18 parametara Za odabir najuspješnijih presudilo 18 parametara Foto: Marija Molnar

U Vukovaru je održana svečana sjednica Gospodarskoga vijeća Županijske komore Vukovar, a na kojoj je najuspješnijim tvrtkama naše županije za 2018. godinu uručeno priznanje Zlatna kuna. Ujedno su tvrtkama koje slave značajnije obljetnice uručena posebna priznanja, a njih je 30-tak. 

Najuspješnija velika tvrtka u našoj županiji je Boso iz Vinkovaca, srednja Grad Export, također iz Vinkovaca, a mala Seges iz Županje. Za odabir najboljih presudilo je 18 parametara, istaknula je predsjednica Hrvatske gospodarske komore – Županijske komore Vukovar Vinka Ivanković.

- To su parametri koje poduzeća prikazuju u njihovim poslovnim izvještajima, ukupni prihod, dohodak, dobit, prosječne plaće, investicije i dr... - istaknula je Ivanković

Tvrtka Seges iz Županje bavi se otkupom poljoprivrednih proizvoda i ima 14 zaposlenih. Zlatna kuna za najuspješniju malu tvrtku bit će im poticaj za još bolji rad.

- U današnje je vrijeme teško, složeno i naporno raditi, a ovakve nagrade su poticaj. Opredijelili smo se za vanjsko tržište i pretežno se bavimo izvozom poljoprivrednih proizvoda - istaknuo je direktor Segesa Miroslav Jurić.

Grad export iz Vinkovaca dobitnik je ukupno sedam Zlatnih kuna. Ova uspješna srednja tvrtka zapošljava 200-tinjak radnika.

- Sigurno da nam je i ova Zlatna kuna veliki poticaj i želja za napretkom kao i nagrada. Plaće smo radnicima u zadnjih tri godine povećali između 15 i 20 posto, zadovoljni su, a i mi s njima jer poduzeće čine radnici – rekao je Alen Šimić iz tvrtke Grad export.

Direktor najuspješnije velike tvrtke u našoj županiji za 2018. godinu Bosiljko Stanić kaže da uspjevaju pozitivno poslovati unatoč teškoj situaciji i nedostatku muške radne snage.

- Drago mi je što je HGK prepoznala naš rad. Borimo se, krenuli smo prije 29 godina s jednim kioskom, a danas cijela grupacija ima 1600 zaposlenih. Posao ide relativno solidno, ne cvjeta, ali i ne tone osim ponekoga potresa koji nas pogodi svakih par godina no uspijevamo to amortizirati. Uglavnom imamo žensku radnu snagu, no muška je problem jer nema vozača, nema majstora. U tom smo smislu u cijeloj grupaciji zaposlili smo gotovo 80 Nepalaca te desetak radnika iz Srbije, Makedonije i s Kosova. Nekako se pokrivamo, no problem je ljeti kao i kvaliteta radne snage – rekao je Stanić, direktor Bose.

Dodjelu Zlatne kune u ime Vukovarsko-srijemske županije pratio je župan Božo Galić, a u ime Grada Vukovara zamjenica gradonačelnika Ivana Mujkić. 

Pročitano 337 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija