Ispiši ovu stranicu

Otvoreno parkiralište u Ulici Hrvatskog zrakoplovstva

Otvoreno parkiralište u Ulici Hrvatskog zrakoplovstva Foto: Vanessa Kupina

Grad Vukovar nastavlja s ulaganjima u komunalnu infrastrukturu na području grada, a od posebnog su značaja projekti sanacije i izgradnje parkirališta.

Gradonačelnik Ivan Penava obišao je sa suradnicima i predstavnicima tvrtke Komunalac sanirano parkiralište u Ulici Hrvatskog zrakoplovstva. Ovim projektom u vrijednosti od oko 1.5 milijuna kuna, kojeg je izvodila gradska tvrtka Komunalac, obuhvaćeno je uređenje ceste, parkirališta i nogostupa s kompletnom novom kolničkom konstrukcijom, zatvorenim sustavom oborinske odvodnje, novom vertikalom i horizontalnom signalizacijom i hotrikulturalnim uređenjem. Uređeno je 54 parkirna mjesta i 4 invalidska parkirna mjesta.

- Na novom parkiralištu u Ulici Hrvatskog zrakoplovstva brojimo 58 novih parkirnih mjesta. Riječ je o vrlo lijepom i reprezentativnom parkiralištu, no najvažnije je da je ono na korist stanovnicima okolnih stambenih objekata - rekao je Penava te istaknuo kako je ovaj projekt nastavak ulaganja i doprinosa razvoju grada.

Pročelnik Upravnog odjela za komunalno gospodarstvo, graditeljstvo i zaštitu okoliša Dražen Čulig rekao je kako su izgradnjom ovih parkirnih mjesta riješeni problemi nedostatka istih u Borovu naselju, ali da učestali problemi po tom pitanju postoje u središtu grada.

- U sljedećoj godini, sukladno izdvojenim sredstvima, planiramo izgradnju parkirališta u Županijskoj ulici te uz Dunavsku ulicu gdje zaista postoji nedostatan broj parkirnih mjesta. Ove godine završena je sanacija i izgradnja parkirališta na Olajnici uz novu tržnicu, dio parkirališnog prostora uz Dunavsku ulicu te još jedan dio parkirnih mjesta u Borovu naselju - rekao je Čulig te dodao kako je ukupno u sanaciju i izgradnju parkirališta uloženo oko 3 milijuna kuna, a ukupan broj novih parkirnih mjesta je 250.

Pročitano 260 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI