NAJNOVIJE
Održan Okrugli stol „Usluge CISOK-a za učenike osnovne i srednje škole“

U organizaciji Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Područnog ureda Vukovar i Centra za informiranje i savjetovanje o karijeri  održan je okrugli stol naziva „Usluge CISOK-a za učenike osnovne i srednje škole „.

(Petak, 24 Siječanj 2020 17:04)
Projekt VukovART u slijedeće dvije godine uljepšat će Vukovar s 10 novih umjetničkih djela

Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava sa svojom zamjenicom Ivanom Mujkić i direktoricom razvojne agencije Vukovar Vedranom Žilić predstavio je projekt VukovART. 

(Petak, 24 Siječanj 2020 13:03)
Pokušao prenijeti 10,5 tona melase za nargile

Vukovarsko-srijemska policija je priopćila kako su u suradnji s carinskim djelatnicima 23. siječnja oko 3 sata u noći, na graničnom prijelazu Tovarnik u tovarnom prostoru teretnog vozila slovenskih registracijskih oznaka pronašli oko 10,5 tona melase za nargile.

(Petak, 24 Siječanj 2020 12:41)
U Vukovaru otvoreno Savjetovalište za dojenje, jedno od prvih u Hrvatskoj

U okviru Patronažne službe Doma zdravlja Vukovar u Ulici Nikole Tesle 1 otvoreno je Savjetovalište za dojenje. Namijenjeno je trudnicama te majkama novorođenčadi, dojenčadi i male djece za podršku dojenju. 

(Četvrtak, 23 Siječanj 2020 16:26)
Održana konstituirajuća sjednica Kulturnoga vijeća grada Vukovara

Na Konstituirajućoj sjednici Kulturnog vijeća Grada Vukovara  za predsjednicu je izabrana Mirela Hutinec, a za zamjenicu predsjednice Vlasta Novinc.

(Četvrtak, 23 Siječanj 2020 08:44)
Potrebe na tržištu rada

Hrvatski zavod za zapošljavanje Područni ured Vukovar, uz koordinaciju Središnjeg ureda, svake godine provodi analizu i prognozu potreba tržišta rada za pojedinim zvanjima, temeljem kojih se izrađuju Preporuke za obrazovnu upisnu politiku i politiku stipendiranja.

(Srijeda, 22 Siječanj 2020 14:36)
Karate klub Vukovar '91. sudjelovao je na turniru Grand Prix Croatia

Karate klub Vukovar '91. sudjelovao  je na turniru Grand Prix Croatia na kojemu je nastupilo 1930 natjecatelja iz 268 klubova i 22 države. U vrlo jakoj konkurenciji član Karate kluba Vukovar '91. Ivan Draganić u ekipnom sastavu Karate kluba Essekera iz Osijeka osvojio je 3. mjesto. U ekipnom nastupu karatistice Vukovara u sastavu Asja Štalmajer, Ema Pendić i Ema Štalmajer gube u repasažnoj borbi za 3. mjesto. Još su nastupili Alen Rupčić i Ilaj Macura.

(Srijeda, 22 Siječanj 2020 12:34)

Otvoreno parkiralište u Ulici Hrvatskog zrakoplovstva

Otvoreno parkiralište u Ulici Hrvatskog zrakoplovstva Foto: Vanessa Kupina

Grad Vukovar nastavlja s ulaganjima u komunalnu infrastrukturu na području grada, a od posebnog su značaja projekti sanacije i izgradnje parkirališta.

Gradonačelnik Ivan Penava obišao je sa suradnicima i predstavnicima tvrtke Komunalac sanirano parkiralište u Ulici Hrvatskog zrakoplovstva. Ovim projektom u vrijednosti od oko 1.5 milijuna kuna, kojeg je izvodila gradska tvrtka Komunalac, obuhvaćeno je uređenje ceste, parkirališta i nogostupa s kompletnom novom kolničkom konstrukcijom, zatvorenim sustavom oborinske odvodnje, novom vertikalom i horizontalnom signalizacijom i hotrikulturalnim uređenjem. Uređeno je 54 parkirna mjesta i 4 invalidska parkirna mjesta.

- Na novom parkiralištu u Ulici Hrvatskog zrakoplovstva brojimo 58 novih parkirnih mjesta. Riječ je o vrlo lijepom i reprezentativnom parkiralištu, no najvažnije je da je ono na korist stanovnicima okolnih stambenih objekata - rekao je Penava te istaknuo kako je ovaj projekt nastavak ulaganja i doprinosa razvoju grada.

Pročelnik Upravnog odjela za komunalno gospodarstvo, graditeljstvo i zaštitu okoliša Dražen Čulig rekao je kako su izgradnjom ovih parkirnih mjesta riješeni problemi nedostatka istih u Borovu naselju, ali da učestali problemi po tom pitanju postoje u središtu grada.

- U sljedećoj godini, sukladno izdvojenim sredstvima, planiramo izgradnju parkirališta u Županijskoj ulici te uz Dunavsku ulicu gdje zaista postoji nedostatan broj parkirnih mjesta. Ove godine završena je sanacija i izgradnja parkirališta na Olajnici uz novu tržnicu, dio parkirališnog prostora uz Dunavsku ulicu te još jedan dio parkirnih mjesta u Borovu naselju - rekao je Čulig te dodao kako je ukupno u sanaciju i izgradnju parkirališta uloženo oko 3 milijuna kuna, a ukupan broj novih parkirnih mjesta je 250.

Pročitano 148 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija