NAJNOVIJE
Javnobilježnička komora: Od 18. ožujka odgođene ovrhe

Hrvatska javnobilježnička komora izvijestila je kako od 18. ožujka javnobilježnički uredi u ovršnim postupcima  na temelju vjerodostojne isprave postupaju sukladno preporuci Ministarstva pravosuđa o odgodi ovrhe. 

(Utorak, 07 Travanj 2020 22:05)
HZZO uveo privremeni info telefon

U cilju  što bržeg, jednostavnijeg i kvalitetnijeg informiranja osiguranih osoba u trenutnim izvanrednim okolnostima, Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje uveo je privremenu info telefonsku liniju s cijenom lokalnog poziva, koju osigurane osobe mogu kontaktirati svakog radnog dana od 8 do 16 sati s upitima vezanim za ostvarivanje prava iz obveznog ili dopunskog zdravstvenog osiguranja, te prava na rodiljne i roditeljske potpore. Broj navedene telefonske linije je 033 62 88 88.

Uz e-mail adrese koje se mogu pronaći na službenoj stranici HZZO-a, sada je na usluzi građanima i ovaj broj kako bi što prije došli do informacije bez potrebe za osobnim dolaskom u poslovnice HZZO-a. Na ovaj način pridržavamo se naputaka i čuvamo od mogućnosti zaraze naše osigurane osobe i zaposlenike- stoji u priopćenju Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje. 

(Utorak, 07 Travanj 2020 21:10)
Vukovarska Gradska tržnica spremna je za otvorenje, čeka se odluka nacionalnog Stožera civilne zaštite

Vukovarska Gradska tržnica, točnije zelena tržnica, spremna je ponovno otvoriti svoja vrata trgovcima i kupcima, a čeka se samo odluka nacionalnoga Stožera civilne zaštite kojom će to biti omogućeno. Da su u ovom objektu poduzete sve mjere zaštite u suzbijanju širenja koronavirusa, uvjerio se i vukovarski gradonačelnik Ivan Penava, koji je obišao prostor Gradske tržnice.

(Utorak, 07 Travanj 2020 16:34)
U Hrvatskoj 60 novih oboljelih

U Hrvatskoj je 60 novih oboljelih od koronavirusa, a ukupni je broj oboljelih 1282, izjavio je ministar zdravstva Vili Beroš na konferenciji za novinare Nacionalnoga stožera Civilne zaštite.

(Utorak, 07 Travanj 2020 14:45)
Osijek najavio otvaranje zelenih tržnica

Dvije su novooboljele osobe i na području Osječko-baranjske županije, objavio je Stožer Civilne zaštite Osječko-baranjske županije.

(Utorak, 07 Travanj 2020 14:33)
Počinje isplata poticaja poljoprivrednicima

Ministarstvo poljoprivrede objavilo je da ovoga tjedna kroz drugu ratu i poravnanja započinje isplata preostalih 800 milijuna kuna potpora za poljoprivredu na temelju podnesenih jedinstvenih zahtjeva za 2019. godinu.

(Utorak, 07 Travanj 2020 12:45)
Stožer VSŽ - Dvije novooboljele osobe, ukupno 26 zaraženih i 585 osoba u samoizolaciji

U Vukovarsko-srijemskoj županiji na COVID-19 ukupno imamo pozitivnih 26 osoba, od toga 2 nove osobe koje dolaze s područja Vinkovaca.

(Utorak, 07 Travanj 2020 11:51)

Otvoreno parkiralište u Ulici Hrvatskog zrakoplovstva

Otvoreno parkiralište u Ulici Hrvatskog zrakoplovstva Foto: Vanessa Kupina

Grad Vukovar nastavlja s ulaganjima u komunalnu infrastrukturu na području grada, a od posebnog su značaja projekti sanacije i izgradnje parkirališta.

Gradonačelnik Ivan Penava obišao je sa suradnicima i predstavnicima tvrtke Komunalac sanirano parkiralište u Ulici Hrvatskog zrakoplovstva. Ovim projektom u vrijednosti od oko 1.5 milijuna kuna, kojeg je izvodila gradska tvrtka Komunalac, obuhvaćeno je uređenje ceste, parkirališta i nogostupa s kompletnom novom kolničkom konstrukcijom, zatvorenim sustavom oborinske odvodnje, novom vertikalom i horizontalnom signalizacijom i hotrikulturalnim uređenjem. Uređeno je 54 parkirna mjesta i 4 invalidska parkirna mjesta.

- Na novom parkiralištu u Ulici Hrvatskog zrakoplovstva brojimo 58 novih parkirnih mjesta. Riječ je o vrlo lijepom i reprezentativnom parkiralištu, no najvažnije je da je ono na korist stanovnicima okolnih stambenih objekata - rekao je Penava te istaknuo kako je ovaj projekt nastavak ulaganja i doprinosa razvoju grada.

Pročelnik Upravnog odjela za komunalno gospodarstvo, graditeljstvo i zaštitu okoliša Dražen Čulig rekao je kako su izgradnjom ovih parkirnih mjesta riješeni problemi nedostatka istih u Borovu naselju, ali da učestali problemi po tom pitanju postoje u središtu grada.

- U sljedećoj godini, sukladno izdvojenim sredstvima, planiramo izgradnju parkirališta u Županijskoj ulici te uz Dunavsku ulicu gdje zaista postoji nedostatan broj parkirnih mjesta. Ove godine završena je sanacija i izgradnja parkirališta na Olajnici uz novu tržnicu, dio parkirališnog prostora uz Dunavsku ulicu te još jedan dio parkirnih mjesta u Borovu naselju - rekao je Čulig te dodao kako je ukupno u sanaciju i izgradnju parkirališta uloženo oko 3 milijuna kuna, a ukupan broj novih parkirnih mjesta je 250.

Pročitano 213 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija