NAJNOVIJE
U Vukovaru do 22.15 sati obrađeno 5 biračkih mjesta, HDZ osvaja 38,71% glasova, DP 28,78%

U Vukovaru je do 22.15 sati obrađeno 5 biračkih mjesta od ukupno 32 (15,63%), a glasovalo je 46,33% birača:

(Srijeda, 17 Travanj 2024 22:20)
Obrađeno 38 posto glasova - HDZ-u 65, koaliciji Rijeke pravde 42, a DP-u 13 mandata

Prema neslužbenim rezultatima koje je Državno izborno povjerenstvo (DIP) objavilo na temelju prebrojanih 38,81 posto glasova, HDZ i partneri osvojili su 65 mandata, koalicija Rijeke pravde predvođene SDP-om 42, a slijede Domovinski pokret s osvojenih 13 mandata, Most 9, Možemo 6, IDS 4 te NPS i Fokus po dva mandata.

(Srijeda, 17 Travanj 2024 22:03)
Prvi rezultati - 25 posto obrađenih biračkih mjesta - HDZ osvaja 67 mandata

Rezultati DIP-a objavljeni u 21 sat, na temelju 25 posto obrađenih biračkih mjesta, pokazuju da HDZ na parlamentarnim izborima za 11. saziv Hrvatskoga sabora osvaja 67 mandata, a koalicija Rijeke pravde predvođena SDP-om 41, treća snaga u Saboru je Domovinski pokret s 14 mandata, a četvrta Most s 9 iza kojega je kao peti IDS s osvojenih 4 zastupnička mjesta.

(Srijeda, 17 Travanj 2024 21:53)
Penava: "Izbori određuju smjer kojim država ide i budućnost svakoga pojedinca."

Nositelj kandidacijske liste u V. izbornoj jedinici, predsjednik DP-a i gradonačelnik Vukovara Ivan Penava nakon glasovanja izrazio je nadu da će veliki broj građana izaći na ove izbore jer to, kako je rekao, određuje smjer kojim država ide i budućnost svakoga pojedinca.

(Srijeda, 17 Travanj 2024 19:20)
Izlazna anketa: HDZ-u 58 mandata, Rijekama pravde 44, a DP-u 13 mandata

Na parlamentarnim izborima najviše glasova osvojio je HDZ, koji ima 58 mandata, koalicija Rijeke pravde predvođena SDP-om dobiva 44 mandata, treći je Domovinski pokret s 13 mandata, a četvrto mjesto s 11 osvojenih mandata zauzima Možemo, dok je Most peti s devet mandata, pokazuje izlazna anketa po zatvaranju birališta, a prenosi Hina.

(Srijeda, 17 Travanj 2024 19:20)
Zatvorena biračka mjesta

Hrvatski birači birali su saborske zastupnike koji će ih predstavljati u iduće četiri godine, a koga su izabrali trebali bi doznati kasno navečer kada bi Državno izborno povjerenstvo (DIP) trebalo objaviti izborne rezultate s glavnine biračkih mjesta.

(Srijeda, 17 Travanj 2024 19:13)
Glasovala polovica birača, njih 1, 6 milijuna

Više od polovice hrvatskih birača, 50,6 posto, odnosno njih više od 1, 6 milijuna glasovalo je danas do 16, 30 sati na izborima za 11. saziv Hrvatskoga sabora, izvijestilo je Državno izborno povjerenstvo (DIP).

(Srijeda, 17 Travanj 2024 17:13)
Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 109

Donacija obitelji Hardi

  • Srijeda, Pro 11 2019
  • Piše: 
Donacija obitelji Hardi Matea Karlović

U uredu zamjenice gradonačelnika Grada Vukovara uručena je predaja donacije vukovarskoj obitelji Hardi koju je dodijelio nagrađeni zagrebački kriminalistički inspektor Duje Podrug. 

U rujnu 2019. godine, povodom obilježavanja Dana policije podijeljene su nagrade policajcima koji su riskirali svoje živote za druge. Toga dana su ministar unutarnjih poslova Davor Božinović i ravnatelj policije nagradili pojedince i policijske odjele koji su u obavljanju policijskog posla pokazali najviše hrabrosti i požrtvovnosti. K tome, prilikom svog hrabrog čina ti policajci su riskirali vlastite živote.
Posebnu pohvalu za svoj rad te priznanje policajca godine zaslužio je zagrebački kriminalistički inspektor Duje Podrug koji se na svom operativnom području u Črnomercu zatekao u poslovnici banke te nazočio pokušaju pljačke banke prilikom koje je Duje fizički savladao razbojnike i spriječio pljačku. Zbog iskazane požrtvovnosti i hrabrosti u radu,odlukom ministra, nagrađen je novčanom nagradom koju ovaj hrabri policajac godine nije zadržao za sebe.

- Prije svega bih se htjela zahvaliti policajcu godine gospodinu Duji Podrugu koji je odlučio dio svoje nagrade dati jednoj obitelji u Vukovaru. Kontaktirao nas je nakon izjave da će dio svoje nagrade dati za obnovu Vodotornja kada je saznao da je ta akcija završena odlučio je ipak novac preusmjeriti prema Vukovaru. Tražio je od nas prijedlog za jednu obitelj kojoj bi taj novac dobro došao te smo mi kao Grad predložili gospođu Kristinku Hardi. Dakle, radi se o obitelji koja ne prima socijalnu pomoć, za koju ne možemo reći da je socijalno ugrožena, ali moramo reći da je obitelj koja se bori na sve moguće načine - rekla je zamjenica gradonačelnika Ivana Mujkić.

U ovo predblagdansko vrijeme, Duje je dio nagrade odlučio udijeliti i vukovarskoj obitelji u potrebi.

- Niti sam ja najbolji operativac u Zagrebu ni policajac, ali mi je drago što sam dobio nagradu jer sam u toj poziciji bio da doniram gospođu i zahvalio bih se Gradu Vukovaru što je prepoznao tu priču. Nisam znao kome bih darovao u tome trenutku pa sam izjavio kako bih donirao za Votoranj koji je simbol obrane. Napomenuo bih da je to mala gesta što sam dao nekoliko tisuća kuna koje mi je ostalo od nagrade, također sam i ostalo dao udrugama te bih htio reći kako je poruka da djeca od gospođe ostanu stanovati u Vukovaru i da žive jednim normalnim životom - izjavio je Duje Podrug.

Obitelj Hardi, šesteročlana je obitelj - samohrana majka Kristinka sa petero djece, četiri studentske dobi i jedno srednjoškolskog uzrasta.

- Ovo je jedna lijepa gesta koja me pogodila i zahvaljujem se također u ime svoje djece. Također, želim u cijeloj ovoj našoj situaciji zahvaliti se Gradu jer su nam jako puno pomogli od gospođe Mujkić i puno ljudi u mnogim institucijama te mi je jako drago što je Grad prepoznao trud i rad moje djece - rekla je Kristinka Hardi.

Također je dodala kako želi potaknuti svoje sugrađane da se obrate institucijama kada im je potrebna pomoć i zamolila je sve ljude dobre volje ovoga grada da počnu pomagati jedni drugima te prepoznaju koje su to potrebe sugrađana našeg grada.

Pročitano 1259 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija