Ispiši ovu stranicu

Motivacijska priča o uspjehu Vukovarca Gorana Dragaša, skladatelja glazbe za najave hollywoodskih filmova

Mladi Vukovarac Goran Dragaš, skladatelj glazbe za  najave hollywoodskih filmova održao je sinoć u Hrvatskom domu Vukovar  vukovarskim učenicima motivacijski govor o svome uspjehu.  Njegova životna priča dokaz je kako se i iz male sredine poput Vukovara mogu stvarati velike stvari.

Nakon završetka srednje Tehničke Škole Nikole Tesle, gdje je stekao zvanje tehničara za računalstvo, u kratkom vremenu započeo je suradnju s Hollywoodom te je danas autor mnogobrojnih glazbi za najave filmova (Spiderman, Top Gun: Maverick, Game of Thrones, Frozen, Pirati s Kariba i mnoge druge). 

Motivacijsku priču poslušao je i gradonačelnik Vukovara Ivan Penava rekavši kako je to jedna fantastična, prekrasna priča o mladom Vukovarcu koji je otvorio segment poslovnog svijeta o kojem nismo mogli ni sanjati.
-Ovo je još jedan dokaz da se vlastitim trudom, idejom  i uz mnogo odricanja  uistinu mogu postići vrhunski rezultati. Mislim da je ovo najbolji primjer, posebice našim mladima, da vide koje uzore koje trebaju slijediti u poslovnom smislu. Goran je primjer pametnog, skromnog mladog čovjeka koji je vjerujući  i oslanjajući se na sebe i svoje ideje uspio dotaknuti vrh svjetske filmske umjetnosti. Večeras mladi mogu iz prve ruke naučiti nešto o uspjehu u poslovnom svijetu - poručio je Penava.

Danas 29-godišnjak, Goran Dragaš motivacijsku priču započeo je prisjećajući se ne tako lijepih srednjoškolskih dana kada još nije niti sanjao o svome budućem uspjehu.  Nakon ozbiljne bolesti u 21. godini odlučio je promijeniti svoj život i unatoč početnim poteškoćama i padovima, bio je uporan, nije odustajao od svog cilja iako se često činio nemogućim.
- Glazba je veliki dio mog života, a sve je počelo tako da su moji video zapisi na youtube-u imali puno gledanja što mi je otvorilo nova vrata. Svoj hobi pretvorio sam u posao,nije bilo lako, puno sam skladao bez naknade, ali korak po korak došao sam do uspjeha – rekao je Dragaš, jedan od vodećih svjetskih glazbenika u svijetu filmske industrije, poručivši mladima kako zaista nije bitno koliko puta padnete, već koliko ćete puta ustati.
-Nemojte se bojati pasti i pitati svemir za više. Ciljevi i snovi su daleko bez upornosti i dosljednosti. Ako imaš viziju i  leptiriće u trbuhu dok radiš na toj viziji, u životu će ti se pružiti prilike koje se drugima možda čine nestvarnima. Morate samo biti ustrajni, kreativni i ne odustajati, već ići naprijed  - poručio je Dragaš mladima.

Pročitano 1020 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Valerija Lozančić