NAJNOVIJE
Javnobilježnička komora: Od 18. ožujka odgođene ovrhe

Hrvatska javnobilježnička komora izvijestila je kako od 18. ožujka javnobilježnički uredi u ovršnim postupcima  na temelju vjerodostojne isprave postupaju sukladno preporuci Ministarstva pravosuđa o odgodi ovrhe. 

(Utorak, 07 Travanj 2020 22:05)
HZZO uveo privremeni info telefon

U cilju  što bržeg, jednostavnijeg i kvalitetnijeg informiranja osiguranih osoba u trenutnim izvanrednim okolnostima, Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje uveo je privremenu info telefonsku liniju s cijenom lokalnog poziva, koju osigurane osobe mogu kontaktirati svakog radnog dana od 8 do 16 sati s upitima vezanim za ostvarivanje prava iz obveznog ili dopunskog zdravstvenog osiguranja, te prava na rodiljne i roditeljske potpore. Broj navedene telefonske linije je 033 62 88 88.

Uz e-mail adrese koje se mogu pronaći na službenoj stranici HZZO-a, sada je na usluzi građanima i ovaj broj kako bi što prije došli do informacije bez potrebe za osobnim dolaskom u poslovnice HZZO-a. Na ovaj način pridržavamo se naputaka i čuvamo od mogućnosti zaraze naše osigurane osobe i zaposlenike- stoji u priopćenju Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje. 

(Utorak, 07 Travanj 2020 21:10)
Vukovarska Gradska tržnica spremna je za otvorenje, čeka se odluka nacionalnog Stožera civilne zaštite

Vukovarska Gradska tržnica, točnije zelena tržnica, spremna je ponovno otvoriti svoja vrata trgovcima i kupcima, a čeka se samo odluka nacionalnoga Stožera civilne zaštite kojom će to biti omogućeno. Da su u ovom objektu poduzete sve mjere zaštite u suzbijanju širenja koronavirusa, uvjerio se i vukovarski gradonačelnik Ivan Penava, koji je obišao prostor Gradske tržnice.

(Utorak, 07 Travanj 2020 16:34)
U Hrvatskoj 60 novih oboljelih

U Hrvatskoj je 60 novih oboljelih od koronavirusa, a ukupni je broj oboljelih 1282, izjavio je ministar zdravstva Vili Beroš na konferenciji za novinare Nacionalnoga stožera Civilne zaštite.

(Utorak, 07 Travanj 2020 14:45)
Osijek najavio otvaranje zelenih tržnica

Dvije su novooboljele osobe i na području Osječko-baranjske županije, objavio je Stožer Civilne zaštite Osječko-baranjske županije.

(Utorak, 07 Travanj 2020 14:33)
Počinje isplata poticaja poljoprivrednicima

Ministarstvo poljoprivrede objavilo je da ovoga tjedna kroz drugu ratu i poravnanja započinje isplata preostalih 800 milijuna kuna potpora za poljoprivredu na temelju podnesenih jedinstvenih zahtjeva za 2019. godinu.

(Utorak, 07 Travanj 2020 12:45)
Stožer VSŽ - Dvije novooboljele osobe, ukupno 26 zaraženih i 585 osoba u samoizolaciji

U Vukovarsko-srijemskoj županiji na COVID-19 ukupno imamo pozitivnih 26 osoba, od toga 2 nove osobe koje dolaze s područja Vinkovaca.

(Utorak, 07 Travanj 2020 11:51)

Motivacijska priča o uspjehu Vukovarca Gorana Dragaša, skladatelja glazbe za najave hollywoodskih filmova

Mladi Vukovarac Goran Dragaš, skladatelj glazbe za  najave hollywoodskih filmova održao je sinoć u Hrvatskom domu Vukovar  vukovarskim učenicima motivacijski govor o svome uspjehu.  Njegova životna priča dokaz je kako se i iz male sredine poput Vukovara mogu stvarati velike stvari.

Nakon završetka srednje Tehničke Škole Nikole Tesle, gdje je stekao zvanje tehničara za računalstvo, u kratkom vremenu započeo je suradnju s Hollywoodom te je danas autor mnogobrojnih glazbi za najave filmova (Spiderman, Top Gun: Maverick, Game of Thrones, Frozen, Pirati s Kariba i mnoge druge). 

Motivacijsku priču poslušao je i gradonačelnik Vukovara Ivan Penava rekavši kako je to jedna fantastična, prekrasna priča o mladom Vukovarcu koji je otvorio segment poslovnog svijeta o kojem nismo mogli ni sanjati.
-Ovo je još jedan dokaz da se vlastitim trudom, idejom  i uz mnogo odricanja  uistinu mogu postići vrhunski rezultati. Mislim da je ovo najbolji primjer, posebice našim mladima, da vide koje uzore koje trebaju slijediti u poslovnom smislu. Goran je primjer pametnog, skromnog mladog čovjeka koji je vjerujući  i oslanjajući se na sebe i svoje ideje uspio dotaknuti vrh svjetske filmske umjetnosti. Večeras mladi mogu iz prve ruke naučiti nešto o uspjehu u poslovnom svijetu - poručio je Penava.

Danas 29-godišnjak, Goran Dragaš motivacijsku priču započeo je prisjećajući se ne tako lijepih srednjoškolskih dana kada još nije niti sanjao o svome budućem uspjehu.  Nakon ozbiljne bolesti u 21. godini odlučio je promijeniti svoj život i unatoč početnim poteškoćama i padovima, bio je uporan, nije odustajao od svog cilja iako se često činio nemogućim.
- Glazba je veliki dio mog života, a sve je počelo tako da su moji video zapisi na youtube-u imali puno gledanja što mi je otvorilo nova vrata. Svoj hobi pretvorio sam u posao,nije bilo lako, puno sam skladao bez naknade, ali korak po korak došao sam do uspjeha – rekao je Dragaš, jedan od vodećih svjetskih glazbenika u svijetu filmske industrije, poručivši mladima kako zaista nije bitno koliko puta padnete, već koliko ćete puta ustati.
-Nemojte se bojati pasti i pitati svemir za više. Ciljevi i snovi su daleko bez upornosti i dosljednosti. Ako imaš viziju i  leptiriće u trbuhu dok radiš na toj viziji, u životu će ti se pružiti prilike koje se drugima možda čine nestvarnima. Morate samo biti ustrajni, kreativni i ne odustajati, već ići naprijed  - poručio je Dragaš mladima.

Pročitano 276 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija