NAJNOVIJE
Održan Okrugli stol „Usluge CISOK-a za učenike osnovne i srednje škole“

U organizaciji Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Područnog ureda Vukovar i Centra za informiranje i savjetovanje o karijeri  održan je okrugli stol naziva „Usluge CISOK-a za učenike osnovne i srednje škole „.

(Petak, 24 Siječanj 2020 17:04)
Projekt VukovART u slijedeće dvije godine uljepšat će Vukovar s 10 novih umjetničkih djela

Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava sa svojom zamjenicom Ivanom Mujkić i direktoricom razvojne agencije Vukovar Vedranom Žilić predstavio je projekt VukovART. 

(Petak, 24 Siječanj 2020 13:03)
Pokušao prenijeti 10,5 tona melase za nargile

Vukovarsko-srijemska policija je priopćila kako su u suradnji s carinskim djelatnicima 23. siječnja oko 3 sata u noći, na graničnom prijelazu Tovarnik u tovarnom prostoru teretnog vozila slovenskih registracijskih oznaka pronašli oko 10,5 tona melase za nargile.

(Petak, 24 Siječanj 2020 12:41)
U Vukovaru otvoreno Savjetovalište za dojenje, jedno od prvih u Hrvatskoj

U okviru Patronažne službe Doma zdravlja Vukovar u Ulici Nikole Tesle 1 otvoreno je Savjetovalište za dojenje. Namijenjeno je trudnicama te majkama novorođenčadi, dojenčadi i male djece za podršku dojenju. 

(Četvrtak, 23 Siječanj 2020 16:26)
Održana konstituirajuća sjednica Kulturnoga vijeća grada Vukovara

Na Konstituirajućoj sjednici Kulturnog vijeća Grada Vukovara  za predsjednicu je izabrana Mirela Hutinec, a za zamjenicu predsjednice Vlasta Novinc.

(Četvrtak, 23 Siječanj 2020 08:44)
Potrebe na tržištu rada

Hrvatski zavod za zapošljavanje Područni ured Vukovar, uz koordinaciju Središnjeg ureda, svake godine provodi analizu i prognozu potreba tržišta rada za pojedinim zvanjima, temeljem kojih se izrađuju Preporuke za obrazovnu upisnu politiku i politiku stipendiranja.

(Srijeda, 22 Siječanj 2020 14:36)
Karate klub Vukovar '91. sudjelovao je na turniru Grand Prix Croatia

Karate klub Vukovar '91. sudjelovao  je na turniru Grand Prix Croatia na kojemu je nastupilo 1930 natjecatelja iz 268 klubova i 22 države. U vrlo jakoj konkurenciji član Karate kluba Vukovar '91. Ivan Draganić u ekipnom sastavu Karate kluba Essekera iz Osijeka osvojio je 3. mjesto. U ekipnom nastupu karatistice Vukovara u sastavu Asja Štalmajer, Ema Pendić i Ema Štalmajer gube u repasažnoj borbi za 3. mjesto. Još su nastupili Alen Rupčić i Ilaj Macura.

(Srijeda, 22 Siječanj 2020 12:34)

Motivacijska priča o uspjehu Vukovarca Gorana Dragaša, skladatelja glazbe za najave hollywoodskih filmova

Mladi Vukovarac Goran Dragaš, skladatelj glazbe za  najave hollywoodskih filmova održao je sinoć u Hrvatskom domu Vukovar  vukovarskim učenicima motivacijski govor o svome uspjehu.  Njegova životna priča dokaz je kako se i iz male sredine poput Vukovara mogu stvarati velike stvari.

Nakon završetka srednje Tehničke Škole Nikole Tesle, gdje je stekao zvanje tehničara za računalstvo, u kratkom vremenu započeo je suradnju s Hollywoodom te je danas autor mnogobrojnih glazbi za najave filmova (Spiderman, Top Gun: Maverick, Game of Thrones, Frozen, Pirati s Kariba i mnoge druge). 

Motivacijsku priču poslušao je i gradonačelnik Vukovara Ivan Penava rekavši kako je to jedna fantastična, prekrasna priča o mladom Vukovarcu koji je otvorio segment poslovnog svijeta o kojem nismo mogli ni sanjati.
-Ovo je još jedan dokaz da se vlastitim trudom, idejom  i uz mnogo odricanja  uistinu mogu postići vrhunski rezultati. Mislim da je ovo najbolji primjer, posebice našim mladima, da vide koje uzore koje trebaju slijediti u poslovnom smislu. Goran je primjer pametnog, skromnog mladog čovjeka koji je vjerujući  i oslanjajući se na sebe i svoje ideje uspio dotaknuti vrh svjetske filmske umjetnosti. Večeras mladi mogu iz prve ruke naučiti nešto o uspjehu u poslovnom svijetu - poručio je Penava.

Danas 29-godišnjak, Goran Dragaš motivacijsku priču započeo je prisjećajući se ne tako lijepih srednjoškolskih dana kada još nije niti sanjao o svome budućem uspjehu.  Nakon ozbiljne bolesti u 21. godini odlučio je promijeniti svoj život i unatoč početnim poteškoćama i padovima, bio je uporan, nije odustajao od svog cilja iako se često činio nemogućim.
- Glazba je veliki dio mog života, a sve je počelo tako da su moji video zapisi na youtube-u imali puno gledanja što mi je otvorilo nova vrata. Svoj hobi pretvorio sam u posao,nije bilo lako, puno sam skladao bez naknade, ali korak po korak došao sam do uspjeha – rekao je Dragaš, jedan od vodećih svjetskih glazbenika u svijetu filmske industrije, poručivši mladima kako zaista nije bitno koliko puta padnete, već koliko ćete puta ustati.
-Nemojte se bojati pasti i pitati svemir za više. Ciljevi i snovi su daleko bez upornosti i dosljednosti. Ako imaš viziju i  leptiriće u trbuhu dok radiš na toj viziji, u životu će ti se pružiti prilike koje se drugima možda čine nestvarnima. Morate samo biti ustrajni, kreativni i ne odustajati, već ići naprijed  - poručio je Dragaš mladima.

Pročitano 211 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija