Ispiši ovu stranicu

Asfaltirane ulice Voćarska i Nad prugom

Nastavlja se uređenje ulica i prometnica na Sajmištu. Ovoga puta dovršene su prometnice u Voćarskoj ulici i Nad prugom, a u kvalitetu radova uvjerili su se čelnici grada tijekom obilaska ovih ulica.

Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava tom je prigodom istaknuo kako su ove ulice u perifernim dijelovima grada asfaltirane na zahtjev stanara.
-Riječ je o do sada neasfaltiranim prometnicama u perifernim dijelovima grada. Naravno da smo zbog naših sugrađana ušli s tvrtkom Komunalac u ovu investiciju vrijednu oko 500.000 kuna i doveli asfaltne prilaze do određenog broja kuća. To nas čini sretnim i zadovoljnim, a zadovoljni su i stanari. Korak po korak idemo prema boljem Vukovaru – naglasio je Penava.

Projektima je obuhvaćeno uređenje cesta s kompletnom novom kolničkom konstrukcijom, uređenje temeljnog tla, izrada nosivog sloja od mehanički stabiliziranog drobljenog kamenog materijala i habajućim slojevima asfalta te otvoreni sustav oborinske odvodnje. Vrijednost radova na uređenju prometnice u Voćarskoj ulici iznosi 324.778,12 kuna s PDV-om, dok vrijednost radova na uređenju prometnice u Ulici Nad prugom iznosi 220.421,87 kuna s PDV-om.

Zamjenik gradonačelnika Marijan Pavliček naglasio je kako žele i ovu gradsku četvrt izjednačiti po pitanju komunalne infrastrukture s ostalim dijelovima grada.
-Na cijelom području grada Vukovara s prigradskim naseljima ostale su još 2-3 neasfaltirane ceste koje također želimo asfaltirati u narednom razdoblju kako bi svim svojim sugrađanima omogućili pristup kućama i dvorištima – dodao je Pavliček.

Pročelnik Upravnog odjela za komunalno gospodarstvo, graditeljstvo i zaštitu okoliša Dražen Čulig istaknuo je kako je ove godine na sanaciju nerazvrstanih cesta na području grada uloženo oko 10 milijuna kuna, a iduće godine u planu su još veći zahvati na znatno frekventnijim ulicama.
-Ove su prometnice bile nasipavane i blatnjave pa ih je bilo neophodno urediti. Takvih imamo još par, a u sljedećoj godini slijedi nam sanacija nerazvrstanih ulica koje su prometno visoko frekventne poput Ulice SR Njemačke, Bogdanovačke te Ulice Petra Preradovića – rekao je Čulig.

Direktor tvrtke Komunalac d.o.o., koja je izvođač radova, Igor Štragarević rekao je kako je tvrtka spremna za sve zahtjevnije projekte.
-Pozitivnim upravljanjem promjenama i ulaganjem u imovinu, posebice u vozni park i građevinsku operativu, došli smo u mogućnost izvoditi i zahtjevnije građevinske projekte poput uređenja ovakvih prometnica, parkinga i viših građevinskih objekata. U idućoj godini očekujemo još veće i zahtjevnije projekte – rekao je Štrangarević.

Pročitano 998 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Valerija Lozančić