Ispiši ovu stranicu

Vukovarski HDZ obilježio 20. godišnjicu smrti prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana

Polaganje vijenaca kod biste dr. Franje Tuđmana Polaganje vijenaca kod biste dr. Franje Tuđmana Foto Kery

Gradska organizacija HDZ-a grada Vukovara polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća kod biste dr. Franje Tuđmana na Trgu Republike Hrvatske u Vukovaru obilježila je 20. godišnjicu smrti prvog hrvatskog predsjednika i utemeljitelja Hrvatske demokratske zajednice, dr. Franje Tuđmana.

- Kada je riječ o prvom hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu, prije svega sama ta riječ, prvi hrvatski predsjednik, u toj rečenici se zapravo sve krije. Povlastica da naše generacije žive u slobodnoj Hrvatskoj državi nešto je što generacije prije nas, govorimo o stoljećima ranije nisu mogle niti sanjati, odnosno sanjale su ali su tešku cijenu plaćale pod jednom tuđinskom vlašću pod Turcima, pod Mađarima, pod Talijanima. Nakon tih silnih godina, stoljeća upravo pod vodstvom doktora Franje Tuđmana hrvatski je narod dočekao dan kada je dobio svoju državu, kada je konačno postao svoj na svom i na tome sam siguran da će hrvatski narod osjećati veću zahvalnost, naravno svjestan da to nije zasluga samo Franje Tuđmana to je zasluga cijelog hrvatskog naroda ali pod njegovim vodstvom.  Uspjeli smo nakon toliko stoljeća težnji, žrtava, neispunjenih nadanja i snova i to je ono što moramo baštiniti. Raduje me što smo i toliko godina nakon smrti okupljeni u ovolikom broju što ta svijest živi u hrvatskom narodu i siguran sam da će ona kroz generacije koje dolaze jačati i da će ta svijet bivati sve jača svima nama na ponos.

Nama ostaje da izgradimo bolje društvo, što je moguće bolju državu, jaču državu koja će biti doista maksimalno na korist cijelom hrvatskom narodu, svim građanima koji u njoj žive kako bi svi skupa na nju bili ponosni ali i svjesni da to ovisi o svakom pojedincu. To nije nešto što će pasti s marsa i donijeti nam ne znam tko, nego jednako kao i u stvaranju države, moramo biti sami spremni na žrtve, svjesni što je potrebno, koji korak povući i dok god bude te svijesti siguran sam da smo na pravom putu - rekao je gradonačelnik Vukovara Ivan Penava.

O prvom hrvatskom predsjedniku govorio je predsjednik gradske organizacije HDZ-a grada Vukovara Damir Barna - Što više vrijeme odmiče, evo 20 godina od smrti prvog hrvatskog predsjednika, mislim da će njegov lik i djelo biti sve veći i veći. Nažalost, ova država je stvorena krvlju ali time je naša obveza veća da poštujemo lik i djelo doktora Tuđmana. Ja sam siguran da danas može biti u Vukovaru da bi bio ponosan kako danas grad Vukovar izgleda i u kojem smjeru ide grad i kako se vodi ovaj grad. - rekao je Barna

Pročitano 924 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI