Ispiši ovu stranicu

U Osnovnoj školi Antuna Bauera održan "Medni dan"

U  vukovarskoj Osnovnoj školi Antuna Bauera održan je drugi školski medni dan.

Program je to koji se provodi u prvim razredima osnovnih škola u cijeloj Hrvatskoj drugu godinu za redom, a organizira ga Ministarstvo poljoprivrede.

Cilj programa je edukacije djece i njihovih roditelja o važnosti konzumiranja meda i njegovog uključivanja u prehranu, a omogućit će i bolje uvjete za pozicioniranje meda hrvatskih pčelinjaka na tržištu. Održavanju školskog mednog dana u Vukovaru prisustvovala je i ministrica poljoprivrede Marija Vučković.
- Situacija u proizvodnji meda u Hrvatskoj značajno bolja nego što je bila. U prvih šest mjeseci ove godine zabilježen je pad uvoza meda za čak 57%, rekla je Vučković te dodala kako je cilj Mednog dana promoviranje meda među najmlađima.

Prisutnima se obratio i Željko Vrbos, predsjednik Hrvatskog pčelarskog saveza.
- Ovo je jedna od najkvalitetnijih projekata Hrvatskog pčelarskog saveza, ministarstva prosvjete i ministarstva poljoprivrede. Prošle godine u projekt je bilo uključeno oko 400 pčelara, a ove godine biti će ih uključeno još i više, rekao je Vrbos te istaknuo kako je Osnovna Škola Antuna Bauera iznimno osviještena u pogledu konzumaciji meda.

Ravnatelj Osnovne Škole Antuna Bauera  Jozo Mihaljev rekao je kako su djeca jako dobro reagirala na ovaj projekt te je istaknuo zadovoljstvo pokretanjem ovakvog projekta.

U sklopu održavanja školskog mednog dana učenicima prvih razreda u cijeloj Hrvatskoj biti će podijeljeno oko 40 tisuća staklenki meda.

Pročitano 1031 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI