NAJNOVIJE
Toni Milun sutra će u Vukovaru održati predavanje za mlade na temu financijske pismenosti

U oranizaciji Grada Vukovara, sutra u Hrvatskom domu Vukovar gostuje nagrađivani profesor matematike i financijski vloger Toni Milun koji će održati predavanje i radionicu na temu financijske pismenosti za mlade, a u okviru projekta „Obogti se znanjem”.

(Četvrtak, 25 Travanj 2024 13:03)
U Vukovaru odigrana "Tri praščića" beogradskog kazališta "Veliki mali princ"

U organizaciji Odbora za kulturu i sport Zajedničkog vijeća općina Vukovar, u Srpskom domu u Vukovaru odigrana je predstava „Tri praščića” u izvođenju kazališta „Veliki mali princ” iz Beograda.

(Četvrtak, 25 Travanj 2024 11:59)
Vježbali u središtu Vukovara

U organizaciji Udruge za rekreaciju „Fit Infinity Fitness”, a u suradnji s udrugom Djeca za bolji svijet i pod pokroviteljstvom Grada Vukovara jučer je u našem gradu održan sat vježbanja, povodom Svjetskoga dana činjenja dobrih djela. U pješačkoj zoni u središtu Vukovara vježbale su članice ove udruge iz skupine 55 +, djeca vukovarskih dječjih vrtića, ali i zainteresirani građani.

- Cilj je ovoga događaja promicanje zdravlja i organizirali smo ga u okviru našega projekta „Vježbanjem s osmjehom do zdravlja”, a fotografije s ovog događaja odaslane su u 110 zemalja svijeta jer je naša suradnička udruga Djeca za bolji svijet dio svjetske organizacije inicijatora i pokretača Svjetskoga dana činjenja dobrih djela Good Deeds Day kojim povdom smo se i okupili u ovoj aktivnosti – pojasnila je Sanja Manojlović, predsjednica udruge „Fit Infinity Fitness”.

U ime Grada Vukovara satu vježbanja nazočio je pročelnik Upravnoga odjela za obrazovanje, sport i branitelje Darko Dimić koji je istaknuo podršku gradske uprave ovakvim događajima, posebice jer ovaj promiče s jedne strane zdravlje, a s druge činjenje dobrih djela.

- Uvijek ukazujemo na važnost vježbanja i bavljenja sportom, međutim rekreacija poput ove je također sastavni dio zdravoga života među svim generacijama. Stoga i podržavamo događaje i udruge kojima je cilj promicanje zdravlja, kako u rekreativnom tako i u sportskom smislu. Također, danas smo dio i obilježavanja Svjetskoga dana činjenja dobrih djela što nam je posebice drago – istaknuo je Dimić.

Diljem svijeta ovaj se dan obilježava 14.travnja ili bilo koji drugi dan tijekom tog mjeseca.

Sat vjezbanja 2 FIF 2024

(Četvrtak, 25 Travanj 2024 11:39)
Sindikat umirovljenika Hrvatske prikupio 33 540 potpisa za peticiju „Veće mirovine odmah!

Peticiju „Veće mirovine odmah!“ Sindikat umirovljenika Hrvatske (SUH) pokrenuo je 28. veljače, a u mjesec i pol dana prikupljeno je 33 540 potpisa. Predsjednica ovoga sindikata Jasna A.Petrović u priopćenju tim povodom ističe da je riječ o zavidnoj brojci posebice jer su se potpisi prikupljali u predizborno vrijeme kada je pažnja cjelokupne javnosti bila usmjerena na političke stranke.

(Četvrtak, 25 Travanj 2024 10:44)
Predstavljen program ovogodišnjeg obilježavanja Dana Grada Vukovara

I ove je godine povodom Dana Grada Vukovara i njegovih nebeskih zaštitnika sv. Filipa i Jakova koje proslavljamo 3.svibnja organiziran bogat program obilježavanja. Započinje u subotu 27. travnja programom „Vukovaru na dar mladi igraju šah”, veslačkom regatom i večernjim svečanim koncertom HKGD „Dunav“ Vukovar u povodu 30 godina od obnove rada, pod nazivom „Pjesmom i plesom kroz Hrvatsku“. Za 30.travnja je najavljena promocija slikovnice „Volimo te grade: Vukovar u očima djeteta“, u Hrvatskom domu Vukovar.

(Četvrtak, 25 Travanj 2024 10:29)
Na europskim izborima troje kandidata iz Vukovara

Državno izborno povjerenstvo objavilo je zbirnu listu pravovaljanih kandidatura 25 kandidacijskih lista za izbore za Europski parlament koji će se održati u nedjelju 9. lipnja, 23 su stranačke ili koalicijske, dvije su nezavisne, odnosno liste skupine birača.

(Četvrtak, 25 Travanj 2024 08:19)
U Bogdanovcima pronađeni posmrtni ostatci najmanje dviju osoba iz razdoblja Domovinskoga rata

Dana 15. travnja 2024., u Bogdanovcima su započela terenska istraživanja u potrazi za osobama nestalim u Domovinskom ratu, na temelju saznanja zaprimljenih od Ministarstva unutarnjih poslova, a pronađeni su i ekshumirani posmrtni ostaci najmanje dviju osoba iz razdoblja Domovinskoga rata koji će, radi daljnje obrade i identifikacije, biti prevezeni u Nacionalnu memorijalnu bolnicu „Dr. Juraj Njavro“ u Vukovaru, priopćeno je jučer iz Ministarstva hrvatskih branitelja.

(Četvrtak, 25 Travanj 2024 07:24)

Gradnja nove Ekonomske škole Vukovar iznosit će 90 milijuna kuna

Ovaj je projekt po vrijednosti sredstava najveći od vremena mirne reintegracije Ovaj je projekt po vrijednosti sredstava najveći od vremena mirne reintegracije Foto: Marija Molnar

U Ružičkinoj kući u Vukovaru održana je završna konferencija EU projekta Priprema dokumentacije za izgradnju Ekonomske škole Vukovar.

Projekt je vrijedan 2,7 milijuna kuna od kojih je EU sufinancirala gotovo 2,3 milijuna iz Programa Europskoga fonda za regionalni razvoj. U okviru projekta izrađena je projektno-tehnička dokumentacija odnosno idejno urbanističko-arhitektonsko rješenje, glavni projekt, projekt opremanja, svi potrebni elaborati, ishođena je građevinska dozvola za izgradnju kao i studija izvedivosti. Škola bi trebala biti izgrađena u roku dvije do dvije i pol godine, doznajemo od voditelja projekta Branka Kneževića, savjetnika za energetsku učinkovitost u Upravnome odjelu za komunalno gospodarstvo, graditeljstvo i zaštitu okoliša Grada Vukovara.

- Izgradnja nove Ekonomske škole Vukovar kapitalni je projekt i od vremena mirne reintegracije najveći po vrijednosti. Priprema je završena i spremni smo za raspisivanje natječaja za izvođenje radova. Škola će imati kapaciteta za 480 učenika, 20 specijaliziranih učionica, laboratorijske učionice, trodjelnu sportsku dvoranu i vanjska igrališta – istaknuo je Knežević.

Ukupno će se ova škola, sa svim sadržajima, prostirati na 6600 četvornih metara, bit će smještena na Olajnici, a prema najavama trebala bi biti jedna od najmodernijih školskih ustanova ne samo u našoj županiji nego i u Hrvatskoj. Nositelj je projekta Grad Vukovar, partneri Ekonomska škola i Razvojna agencija Vukovar, a na konferenciji je rečeno kako je planirana vrijednost radova na izgradnji škole oko 90 milijuna kuna.

 

Maketa

 

-Velikim dijelom izgradnja će biti financirana sredstvima Europskoga fonda za regionalni razvoj, a sukladno Intervencijskome planu Grada Vukovara razlika se planira financirati iz Fonda za obnovu i razvoj Grada Vukovara te gradskoga proračuna – izjavio je Knežević.

Intervencijskim planom Grada Vukovara, vrijednim 180 milijuna kuna, osim Ekonomske škole predviđeni su i radovi na Radničkome domu u Borovo Naselju, u Adici te na nogometnome stadionu, a sredstva su planirana i za poduzetnike te udruge i ustanove.

- Ovo je četvrta završna konferencija u okviru Intervencijskoga plana i s ponosom možemo reći posljednja koja se tiče pripreme dokumentacije. Sada se kreće u izgradnju svega onoga što je najavljeno, odnosno očekuje nas raspisivanje javnih natječaja i početak radova. Ono što nas posebno raduje je činjenica da ćemo školu preseliti u središte Vukovara, samim time dovesti mlade u taj dio grada. Kapacitet škole je velik i nadam se da ćemo omogućiti i neke nove sadržaje i programe te da će djeca uživati u novoj školi – istaknula je Mujkić.

Novi će objekt značajno poboljšati uvjete rada nastavnoga osoblja i učenika kojih je trenutno u ovoj školi 223, istaknula je ravnateljica Ekonomske škole Vukovar Mira Majstorović.

- U ime učenika i djelatnika zahvaljujem gradonačelniku Vukovara na pruženoj inicijativi i potpori u izgradnji nove škole. Iznimno smo mu zahvalni što je u sustavu obrazovne politike grada, inicijativu izgradnje Ekonomske škole stavio kao prioritet. Projekt ima višestruke koristi, modernizirat će obrazovnu infrastrukturu, ali i modernizirati te usavršiti nastavu i cjelokupno školovanje naših učenika, samim time i povećati kvalitet života u Vukovaru - rekla je Majstorović.

Idejno rješenje nove škole osmislio je mladi arhitektonski tim Konntra iz Poreča. 

 

Arhitekti KONNTRA

Pročitano 2269 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija