Ispiši ovu stranicu

Postavljene 4 nove kamere za nadzor brzine na području županije

U proteklih nekoliko dana na prometnicama Vukovarsko-srijemske županije postavljene su četiri nove kamere za nadzor brzine prometa. Kamere su postavljene u Vukovaru, na adresi Priljevo 133 preko puta benzinske crpke, na cesti Vinkovci-Rokovci, kod skretanja za Lovačku kuću Kunjevci i na raskrižju južne vinkovačke obilaznice i Ulice Josipa Kozarca, gdje je kamera postavljena kod mosta preko Bosuta, kao i u Ivankovu na adresi Gorjani 252.

Prethodno su ljetos nadzorne kamere postavljene u Vinkovcima, u Boškovićevoj ulici, u ulici H.V. Hrvatinića, na križanju državne ceste s cestom Bobota–Vera te na cesti Vinkovci–Županja kod Gradišta. Radi se o kamerama koje osim brzine kretanja vozila bilježe i druge prometne prekršaje, poput nekorištenja sigurnosnog pojasa, nepropisnog korištenja mobitela pri vožnji, vožnje neregistriranog vozila i slično.

– Svrha postavljanja nadzornih kamera je smirivanje brzine prometnog toka i preveniranje počinjenja drugih prometnih prekršaja i nastanka štetnih događaja na obuhvaćenim cestovnim lokacijama – pojašnjavaju iz PU Vukovarsko-srijemske.

Za odabir lokacija postavljanja kamera presudni su bili  pokazatelji mjesta na kojima se događaju najteže prometne nesreće uzrokovane prebrzom vožnjom.

Pročitano 825 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI