NAJNOVIJE
Održana izložba Kreativnost iz školskih klupa

U okviru projekta Sinergija održivog razvoja i poduzetničke aktivnosti u školskim klupama, koji za cilj ima unaprijediti znanja kod učenika u području održivog razvoja i poduzetništva kroz otkrivanje njihovih talenata, izgradnje vrlina i poticanja kreativnosti i stvaralaštva, otvorena je izložba učeničkih radova pod nazivom Kreativnost iz školskih klupa.

(Četvrtak, 27 Veljača 2020 15:20)
Tribina o nestalim osobama

Tribina o nestalim osobama pod nazivom „Pravo obitelji na istinu – pravo nestalih na identitet“, održana je u Memorijalnom centru Domovinskog rata u Vukovaru.

(Četvrtak, 27 Veljača 2020 13:36)
HDLSKL poziva sve logoraše da se jave radi podizanja pojedinačnih tužbi protiv Republike Srbije

Hrvatsko društvo logoraša srpskih koncentracijskih logora poziva sve logoraše da se jave u udrugu radi podizanja pojedinačnih tužbi protiv Republike Srbije pred sudovima u Srbiji i Hrvatskoj i obeštećenja odnosno naknade nematerijalne štete prouzročene zatočenjem, teškim fizičkim i psihičkim maltretiranjem.

(Četvrtak, 27 Veljača 2020 11:59)
Tvrtka Tehnostan primjer je dobre prakse u obnovljivim izvorima energije

Vukovarska tvrtka Tehnostan trenutno je vodeća u Hrvatskoj kada je u pitanju korištenje obnovljivih izvora energije te prva tvrtka za daljinsko grijanje.

(Četvrtak, 27 Veljača 2020 11:53)
Dva šesta mjesta s Otvorenog prvenstva Hrvatske u ergometrima

U organizaciji Veslačkog kluba Jadran i Hrvatskog veslačkog saveza održano je otvoreno prvenstvo Hrvatske u ergometrima pod nazivom „Croatia Indoor 2020“. Ovo natjecanje označava početak veslačke sezone gdje veslači pokazuju svoju fizičku spremnost i utreniranost a kompletna organizacija Hrvatskog veslačkog saveza analizira rezultate i pravi selekcije za veslačku reprezentaciju.

I ove je godine Hrvatski veslački klub „Vukovar“ nastupio na natjecanju s ukupno 8 veslača. Po kategorijama: kadeti muški B – Karlo Bendra, kadeti muški A- Matej Maljak, kadeti ženski A- Ella Paljušaj i Anja Vinković, juniori muški B- Ivan Hardi, juniori ženski A- Mihaela Mihaljević i Lara Edelinski te je za veterane nastupio Krešimir Đalto.

Iako nije osvojena medalja, uspjeh Karla Bendre (6. od 23 natjecatelja u kategoriji) i Mateja Maljka (6. od  je 68 natjecatelja u kategoriji) te ukupni rezultati svih veslača pokazuju dobru utreniranost i spremnost za nadolazeću veslačku sezonu.

(Četvrtak, 27 Veljača 2020 08:53)
Obilježen Dan ružičastih majica

U Osnovnoj školi Ivana Mažuranića u Vinkovcima obilježen je Dan ružičastih majica.

(Srijeda, 26 Veljača 2020 15:43)
Na snazi je zabrana posjeta vinkovačkoj bolnici

Sukladno preporuci Kriznog stožera Ministarstva zdravstva, ravnatelj Opće županijske bolnice Vinkovci Krunoslav Šporčić donio je odluku o zabrani posjeta.

(Srijeda, 26 Veljača 2020 15:27)

Povodom nadolazećih božićnih blagdana Grad Vukovar i ove godine dariva umirovljenike i potrebite

Umirovljenici i korisnici prava na naknadu za troškove stanovanja Grada Vukovara i ove će godine od Grada dobiti  božićnice,  a korisnici Pučke kuhinje prigodne poklon pakete.

-S ovim simboličnim poklonima ranjivim skupinama nadamo se, kao gradska uprava, uljepšati im nadolazeće blagdane i unijeti radost božića u njihove domove – poručio je gradonačelnik Ivan Penava  na konferenciji za novinare održanoj u Gradskoj vijećnici.

Božićnica će se isplatiti umirovljenicima s prebivalištem na području Grada Vukovara čija ukupna mirovinska primanja u mjesecu prije isplate ovog prava ne prelaze 2.500 kn i to u rasponu od 100 do 250 kuna, ovisno o visini mirovine. Božićnicu u iznosu 250 kuna dobit će umirovljenici čija mjesečna mirovna iznosi do 1.000 kuna, oni čija mirovina iznosi 1.000 do 1.500 kuna dobit će 200 kuna božićnice, oni od 1.500 do 2.000 kuna dobit će 150 kuna, dok će umirovljenici čija mjesečna primanja iznose od 2.000 do 2.500 kuna dobiti po 100 kuna. Za 4.240 božićnica Grad je iz proračuna izdvojio 550.000 kuna, a isplaćuju se u poslovnicama FINA-e  od danas do 31. siječnja iduće godine.

Korisnicima prava na naknadu za troškove stanovanja Grada Vukovara Grad će, kao i prethodnih godina,  isplatiti jednokratnu novčanu naknadu  u iznosu od 250 kn za 240 korisnika za što je izdvojeno 60.000. Božićnice će se isplaćivati također u poslovnicama FINA-e od 16. prosinca do 31. siječnja.         

Korisnike Pučke kuhinje Grad će darivati prigodnim poklon paketima hrane i osnovnih higijenskih potrepština vrijednosti oko 180 kuna za što je iz proračuna izdvojeno 14.400 kn. Pučka kuhinja je u Vukovaru u studenom imala 71 korisnika. S obzirom da broj varira iz mjeseca u mjesec, naručit će se 80 prigodnih paketa, a višak će se ravnomjerno  raspodijeliti svim korisnicima Pučke kuhinje. Paketi će se dijeliti u prostorijama Pučke kuhinje u Vukovaru u razdoblju od 18. do 23. prosinca. 

Konferenciji za medije nazočili su i zamjenici gradonačelnika Ivana Mujkić i Marijan Pavliček te pročelnik Upravnog odjela za kulturu, obrazovanje, sport, branitelje, socijalnu politiku i civilno društvo Dražen Kobašević.

Pročitano 180 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija