Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 62
Ispiši ovu stranicu

Novčane potpore za stambeno zbrinjavanje dobilo 40 korisnika

U velikoj Županijskoj vijećnici u Vukovaru upriličeno je potpisivanje Ugovora o dodjeli financijskih sredstava za sufinanciranje kupnje kuće ili stana za mlade ili mlade obitelji na području Vukovarsko-srijemske županije za 2019.godinu.

Riječ je o ugovorima realiziranim temeljem javnoga poziva za sufinanciranje kupnje kuće ili stana za mlade i mlade obitelji na području naše županije kojega je Vukovarsko-srijemska županija objavila 1.srpnja 2019.godine, a bio otvoren do 31.kolovoza 2019. godine. Cilj je pomoći stanovništvu u rješavanju stambene problematike, naseljavanja mladih obitelji te sprječavanje iseljavanja te populacije iz Vukovarsko-srijemske županije.

-Ovu mjeru pokrenuli smo po prvi puta, zanimanje je veliko pa smo zbog toga  i prvobitni planirani iznos od 800.000 kuna  povećali na 1,15 milijuna kuna. Najvažnije je da čovjek ima radno mjesto i smještaj za sebe i svoju obitelj. Nastojat ćemo omogućiti u budućem razdoblju i druge mjere koje su još efikasnije jer sigurnost života, radno mjesto, stambeno pitanje  i sigurnost granica nam je vrlo važna da nam mladost ostaje u graničnim područjima naše  županije- rekao je župan Galić. On je dodao kako kroz županijske agroklastere i organizaciju obiteljskih poljoprivrednih domaćinstava žele potaknuti proizvodnju onih roba koje će omogućiti egzistenciju. Izrazio je uvjerenje  kako će mjere koje Vukovarsko-srijemska županija  namjerava poduzeti u tome smjeru vrlo brzo dati rezultate.

Kruno Šarić, pročelnik  županijskog Upravnoga odjela za sport, mlade i demografiju pojasnio je  kako  su potpore za mlade u selima iznosile 35.000 kuna, a u  gradovima županije 25.000 kuna upravo s ciljem da se mladi zadrže u selima. Naglasio je kako korisnici ove potpore trebaju priložiti potvrdu o prebivalištu najkasnije u  roku od šest  mjeseci i nekretninu ne smiju  prodati pet godina.

Ugovore za financijska sredstva potpisalo je 40 korisnika.

Pročitano 1035 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI