NAJNOVIJE
Održan Okrugli stol „Usluge CISOK-a za učenike osnovne i srednje škole“

U organizaciji Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Područnog ureda Vukovar i Centra za informiranje i savjetovanje o karijeri  održan je okrugli stol naziva „Usluge CISOK-a za učenike osnovne i srednje škole „.

(Petak, 24 Siječanj 2020 17:04)
Projekt VukovART u slijedeće dvije godine uljepšat će Vukovar s 10 novih umjetničkih djela

Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava sa svojom zamjenicom Ivanom Mujkić i direktoricom razvojne agencije Vukovar Vedranom Žilić predstavio je projekt VukovART. 

(Petak, 24 Siječanj 2020 13:03)
Pokušao prenijeti 10,5 tona melase za nargile

Vukovarsko-srijemska policija je priopćila kako su u suradnji s carinskim djelatnicima 23. siječnja oko 3 sata u noći, na graničnom prijelazu Tovarnik u tovarnom prostoru teretnog vozila slovenskih registracijskih oznaka pronašli oko 10,5 tona melase za nargile.

(Petak, 24 Siječanj 2020 12:41)
U Vukovaru otvoreno Savjetovalište za dojenje, jedno od prvih u Hrvatskoj

U okviru Patronažne službe Doma zdravlja Vukovar u Ulici Nikole Tesle 1 otvoreno je Savjetovalište za dojenje. Namijenjeno je trudnicama te majkama novorođenčadi, dojenčadi i male djece za podršku dojenju. 

(Četvrtak, 23 Siječanj 2020 16:26)
Održana konstituirajuća sjednica Kulturnoga vijeća grada Vukovara

Na Konstituirajućoj sjednici Kulturnog vijeća Grada Vukovara  za predsjednicu je izabrana Mirela Hutinec, a za zamjenicu predsjednice Vlasta Novinc.

(Četvrtak, 23 Siječanj 2020 08:44)
Potrebe na tržištu rada

Hrvatski zavod za zapošljavanje Područni ured Vukovar, uz koordinaciju Središnjeg ureda, svake godine provodi analizu i prognozu potreba tržišta rada za pojedinim zvanjima, temeljem kojih se izrađuju Preporuke za obrazovnu upisnu politiku i politiku stipendiranja.

(Srijeda, 22 Siječanj 2020 14:36)
Karate klub Vukovar '91. sudjelovao je na turniru Grand Prix Croatia

Karate klub Vukovar '91. sudjelovao  je na turniru Grand Prix Croatia na kojemu je nastupilo 1930 natjecatelja iz 268 klubova i 22 države. U vrlo jakoj konkurenciji član Karate kluba Vukovar '91. Ivan Draganić u ekipnom sastavu Karate kluba Essekera iz Osijeka osvojio je 3. mjesto. U ekipnom nastupu karatistice Vukovara u sastavu Asja Štalmajer, Ema Pendić i Ema Štalmajer gube u repasažnoj borbi za 3. mjesto. Još su nastupili Alen Rupčić i Ilaj Macura.

(Srijeda, 22 Siječanj 2020 12:34)

Novčane potpore za stambeno zbrinjavanje dobilo 40 korisnika

U velikoj Županijskoj vijećnici u Vukovaru upriličeno je potpisivanje Ugovora o dodjeli financijskih sredstava za sufinanciranje kupnje kuće ili stana za mlade ili mlade obitelji na području Vukovarsko-srijemske županije za 2019.godinu.

Riječ je o ugovorima realiziranim temeljem javnoga poziva za sufinanciranje kupnje kuće ili stana za mlade i mlade obitelji na području naše županije kojega je Vukovarsko-srijemska županija objavila 1.srpnja 2019.godine, a bio otvoren do 31.kolovoza 2019. godine. Cilj je pomoći stanovništvu u rješavanju stambene problematike, naseljavanja mladih obitelji te sprječavanje iseljavanja te populacije iz Vukovarsko-srijemske županije.

-Ovu mjeru pokrenuli smo po prvi puta, zanimanje je veliko pa smo zbog toga  i prvobitni planirani iznos od 800.000 kuna  povećali na 1,15 milijuna kuna. Najvažnije je da čovjek ima radno mjesto i smještaj za sebe i svoju obitelj. Nastojat ćemo omogućiti u budućem razdoblju i druge mjere koje su još efikasnije jer sigurnost života, radno mjesto, stambeno pitanje  i sigurnost granica nam je vrlo važna da nam mladost ostaje u graničnim područjima naše  županije- rekao je župan Galić. On je dodao kako kroz županijske agroklastere i organizaciju obiteljskih poljoprivrednih domaćinstava žele potaknuti proizvodnju onih roba koje će omogućiti egzistenciju. Izrazio je uvjerenje  kako će mjere koje Vukovarsko-srijemska županija  namjerava poduzeti u tome smjeru vrlo brzo dati rezultate.

Kruno Šarić, pročelnik  županijskog Upravnoga odjela za sport, mlade i demografiju pojasnio je  kako  su potpore za mlade u selima iznosile 35.000 kuna, a u  gradovima županije 25.000 kuna upravo s ciljem da se mladi zadrže u selima. Naglasio je kako korisnici ove potpore trebaju priložiti potvrdu o prebivalištu najkasnije u  roku od šest  mjeseci i nekretninu ne smiju  prodati pet godina.

Ugovore za financijska sredstva potpisalo je 40 korisnika.

Pročitano 219 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Mirjana Đermadi

mirjana.djermadi@hrv.hr

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija