Ispiši ovu stranicu

Sadnja japanskih trešanja na novoj šetnici

Sadnja japanskih trešanja na novoj šetnici Foto: Vanessa Kupina

Izgradnjom nove šetnice uz Dunav, Vukovar je dobio jedno od omiljenih mjesta za rekreaciju i opuštanje, a kako bi je učinili još ljepšom Grad Vukovar u suradnji s gradskom tvrtkom Komunalac organizirao je akciju sadnje japanskih trešanja.

Akcija je održana na sredini nove šetnice, između zgrada Dunav 1 i Dunav 2 te Luke Vukovar, kojoj se pridružio i velik broj građana koji su na prostoru od oko kilometar i pol posadili gotovo 500 sadnica. Gradonačelnik Grada Vukovara, Ivan Penava, zahvalio se građanima na velikom odazivu. 

- U pokušaju da stvorimo ljepši ambijent u gradu, nakon dvije godine pripreme, akciju sadnje japanskih trešanja konačno smo priveli kraju. Želja nam je bila stvoriti drvored japanske trešnje, atipične sadnice za naše prostore, koja je nositelj velike simbolike u japanskoj kulturi gdje simbolizira prolaznost života kao i novo rađanje. Tako smo u suradnji s Veleposlantsvom Japana u Zagrebu uspjeli nabaviti oko 500 sadnica čak 3 vrste japanske trešnje - rekao je Penava.   

Osim građana, akciji su se odazvale i brojne organizacije, klubovi i udruge, između ostalih i Služba civilne zaštite Vukovar te Gimnastički klub Vukovar. 

- Mi smo se uključili u ovu akciju sadnje japanskih trešanja zbog dobrobiti građana. Na ovaj način uljepšavamo grad i šetnicu kojom svakodnevno prolazi velik broj šetača i biciklista pa smo htjeli uključiti se i učiniti ju još atraktivnijom i ljepšom – rekao je Stjepan Draganić, voditelj Službe civilne zaštite Vukovar.

- S velikim zadovoljstvom i radošću smo se odazvali ovoj akciji iz razloga što naše članice želimo uključiti u sve akcije koje organizira Grad Vukovar, a koje služe ne samo pozitivnim i kvalitetnim okupljanjima i druženjima, već ujedno čine nešto dobro za generacije koje će doći iza nas – rekla je Bosiljka Stojšić, tajnica Gimnastičkog kluba Vukovar.

Pročitano 442 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI