NAJNOVIJE
OBŽ: Pet novopozitivnih, 77 novih kontakata u samoizolaciji

U posljednja 24 sata u Kliničkom bolničkom centru Osijek i Zavodu za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije testirano je ukupno 232 uzorka, a od kojih je pet bilo pozitivno na koronavirus. Tri novozaražene osobe su iz Osijeka, a po jedna je osoba iz Čepina i s područja Općine Magadenovac.

(Subota, 19 Rujan 2020 10:13)
U Hrvatskoj 212 novozaraženih koronavirusom

U posljednja 24 sata zabilježeno je 212 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2 čime je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 2.128 - stoji u prioćenju Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske.

(Subota, 19 Rujan 2020 10:07)
VSŽ: Osam novopozitivnih osoba na COVID-19, četiri u Vukovaru

U Vukovarsko-srijemskoj županiji, prema podacima pristiglim do 8:00 sati, u posljednja 24 sata osam je novopozitivnih osoba na COVID-19. Četiri su osobe iz Vukovara, tri iz Vinkovaca i jedna iz Ivankova. Preminulih osoba, u posljednja 24 sata, nema.

(Subota, 19 Rujan 2020 09:46)
Svečano otvorene 55. Vinkovačke jeseni

Glazbeno-scenskom priredbom “Curo draga iz sokaka mog", u petak navečer na Trgu bana Josipa Šokčevića u Vinkovcima započele su 55. Vinkovačke jeseni.

(Subota, 19 Rujan 2020 08:50)
Gradonačelnik Penava obišao novo igralište u Borovu naselju

Gradonačelnik grada Vukovara Ivan Penava uz zamjenika Marjana Pavličeka, pročelnika upravnog odjela za kulturu, obrazovanje, sport, socijalnu politiku i civilno društvo Dražena Kobaševića te ravnatelja Javne ustanove Sportski objekti Vukvoar Ivana Szaboa obišao je novo igralište na trgu Dražena Petrovića u Borovu naselju. Tom prilikom gradonačelnik je rekao kako je Draženov trgo dobio jedna sasvim novi izgled. 

– Svi ćemo se složiti kako je ovo jedna sasvim novi izgled trga Dražena Petrovića što nam je i bila namjera kada smo kretali u ovaj projekt uređenja. Nitko nije radosniji od nas u ovome trenutku i djece koja već koriste sadržaje novog igrališta i to je najvažniji znak kako je sam koncept ovoga igrališta pun pogodak, kaže Penava.

Igralište je sastavljeno od četiri različite cjeline koje su namijenjene djeci predškolskog i školskog uzrasta, rekreativcima i građanima treće životne dobi, a osim samog igrališta projekt je uključivao i uređenje površine ispred sportske dvorane.

–Riječ je o nekoliko tisuća metara kvadratnih uređene površine i stoga je cijena samog projekta bila velika. Cijeli projekt iznosio je osam milijuna i sto tisuća kuna. Uspjeli smo zatvoriti financijsku konstrukciju zahvaljujući fondu za obnovu i razvoj grada Vukovara koji je u najvećem djelu financirao projekt. Zahvaljujući Fondu, Gradu Vukovaru, odjelu za komunalne djelatnosti, odjelu za društvene djelatnosti i ustanovi za sportske objekte imamo pristup jednom modernom sadržaju u gradu Vukovaru koji se jako dobro uklapa i sa postojećim sportskim centrom, a time je ovaj dio grada postao doista reprezentativan, rekao je Penava.

Nove sadržaje na Trgu Dražena Petrovića komentirao je i ravnatelj Javne ustanove Sportski objekti Vukovar Ivan Szabo.

- Sportski objekti bili su zaduženi za koncept samog igrališta, a htjeli smo igralište prilagoditi različitim životnim dobima i na igralištu svatko može pronaći neku tjelesnu aktivnost za sebe. Sprave su zaista moderne i uz plivalište, dvoranu i nogometni stadion mislimo da će ovo u budućnosti postati najfrekventinije mjesto u gradu, zaključio je Szabo.

(Petak, 18 Rujan 2020 18:42)
Promocija prvostupnika veleučilišta „Lavoslav Ružička“ Vukovar

U Studentskom domu Leopold u Vukovaru održana je 24. svečana promocija stručnih prvostupnika i 3. svečana promocija diplomiranih fizioterapeuta Veleučilišta „Lavoslav Ružička“ Vukovar. Promovirano je 94  prvostupnika javne uprave, trgovine i fizioterapije i diplomiranih fizioterapeuta.

(Petak, 18 Rujan 2020 14:34)
Održana Početna konferencija EU projekta Drugi dom

U vukovarskome Hotelu Lav održana je Početna konferencija EU projekta Drugi dom. Riječ je o projektu kojega je sufinancirala Europska unija u cjelokupnome iznosu od oko 1,5 milijuna kuna.

(Petak, 18 Rujan 2020 12:22)

Sadnja japanskih trešanja na novoj šetnici

Sadnja japanskih trešanja na novoj šetnici Foto: Vanessa Kupina

Izgradnjom nove šetnice uz Dunav, Vukovar je dobio jedno od omiljenih mjesta za rekreaciju i opuštanje, a kako bi je učinili još ljepšom Grad Vukovar u suradnji s gradskom tvrtkom Komunalac organizirao je akciju sadnje japanskih trešanja.

Akcija je održana na sredini nove šetnice, između zgrada Dunav 1 i Dunav 2 te Luke Vukovar, kojoj se pridružio i velik broj građana koji su na prostoru od oko kilometar i pol posadili gotovo 500 sadnica. Gradonačelnik Grada Vukovara, Ivan Penava, zahvalio se građanima na velikom odazivu. 

- U pokušaju da stvorimo ljepši ambijent u gradu, nakon dvije godine pripreme, akciju sadnje japanskih trešanja konačno smo priveli kraju. Želja nam je bila stvoriti drvored japanske trešnje, atipične sadnice za naše prostore, koja je nositelj velike simbolike u japanskoj kulturi gdje simbolizira prolaznost života kao i novo rađanje. Tako smo u suradnji s Veleposlantsvom Japana u Zagrebu uspjeli nabaviti oko 500 sadnica čak 3 vrste japanske trešnje - rekao je Penava.   

Osim građana, akciji su se odazvale i brojne organizacije, klubovi i udruge, između ostalih i Služba civilne zaštite Vukovar te Gimnastički klub Vukovar. 

- Mi smo se uključili u ovu akciju sadnje japanskih trešanja zbog dobrobiti građana. Na ovaj način uljepšavamo grad i šetnicu kojom svakodnevno prolazi velik broj šetača i biciklista pa smo htjeli uključiti se i učiniti ju još atraktivnijom i ljepšom – rekao je Stjepan Draganić, voditelj Službe civilne zaštite Vukovar.

- S velikim zadovoljstvom i radošću smo se odazvali ovoj akciji iz razloga što naše članice želimo uključiti u sve akcije koje organizira Grad Vukovar, a koje služe ne samo pozitivnim i kvalitetnim okupljanjima i druženjima, već ujedno čine nešto dobro za generacije koje će doći iza nas – rekla je Bosiljka Stojšić, tajnica Gimnastičkog kluba Vukovar.

Pročitano 516 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija