Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 62
Ispiši ovu stranicu

Predstavljen program Advent u Vukovaru

Ovogodišnji program Adventa u Vukovaru na konferenciji za medije predstavili su zamjenica gradonačelnika Vukovara Ivana Mujkić, direktorica Turističke zajednice grada Vukovara Marina Sekulić i pročelnik Upravnoga odjela  za kulturu, obrazovanje, sport, branitelje, socijalnu politiku i civilno društvo Dražen Kobašević. Zamjenica gradonačelnika najavila je kako ovogodišnji Advent u Vukovaru već tradicionalno započinje paljenjem prve adventske svijeće 1. prosinca u Gradskome muzeju Vukovar koju će upaliti gradonačelnik Ivan  Penava.

-Ove godine cijeli program Adventa u Vukovaru koji će biti na otvorenome prostoru Trga RH, započinje 6. prosinca  prigodnim kulturno-zabavnim programom u kojem će sudjelovati  Igor Delač, Mažoretkinje grada Vukovara, Vukovarski golubići, Martinius Cirkus i Konjogojska udruga potkova, a koji će biti uvod u doček sv. Nikole. Istodobno bit će i otvorenje klizališta, na kojem će kao i prijašnjih godina biti besplatno klizanje i najam opreme. – najavila je Mujkić.

Marina Sekulić, direktorica Turističke zajednice grada Vukovara naglasila je kako u programu Adventa u Vukovaru sudjeluju gotovo sve ustanove u gradu, a ove godine u program Adventa uključila se i Gradska knjižnica Vukovar s programom  Polarni ekspres  namijenjenim prvenstveno mladim sugrađanima.

-To je zaista jedan bogat program u kojem će svatko naći ponešto za sebe, a mislim kako u ovim blagdanskim danima svi se vraćamo u djetinjstvo  i živio najljepše doba godine. U tih 11 dana koliko će se odvijati program na Adventskome trgu  predviđeno je 15 koncerata kako regionalnih bendova tako i većih imena. Bit će tu klapa Levanda, Ella koja će nas vratiti u 90. godine, TS Sremci, Allegro, Cecilija i brojni drugi izvođači.

U Novu 2020. godinu Vukovarci će ući koncertom Jaquesa Houdeka na Trgu RH

Sekulić je naglasila kako će u središtu grada od 20. prosinca pa do 22.prosinca biti postavljene i Žive jaslice. Sve će to biti obogaćeno ugostiteljskom ponudom. Drugu Adventsku svijeću upaliti će Ivanka Miličić, ravnateljica Hrvatskoga doma Vukovar, u povodu 10 godina djelovanja ove kulturne ustanove,  15. prosinca treću Adventsku svijeću   će upaliti Braka Cvitković, kazališna, filmska i televizijska  glumica a četvrtu, 22. prosinca. Ivan Draganić član Hrvatske karate reprezentacije u povodu osvajanja 7. mjesta na 11. Svjetskome karate prvenstvu za mlađe seniore, juniore i kadete u Čileu 2019. i ove će godine Advent u Vukovaru obogatiti božićni vlakić.Advent u Vukovaru je i ove godine realiziran u suradnji s Orgaizatorima bez granica. 

Već tradicionalni Božićni sajam održat će na Trgu RH od 20. do 24. prosinca na kojem će svojom ponudom sudjelovati 16 izlagača. Tradicionalni koncert HRT-a božićnih pjesama Tiha noć u Vukovaru, uz javno snimanje, u crkvi sv. Filipa i Jakova, održat će se 14. prosinca u 19 sati.

I ove godine Grad će podijeliti oko 2.800 paketića vukovarskim mališanima, a Vukovarci će 2019.  na Trgu RH  ispratiti uz koncert Jaquesa Houdeka. Grad Vukovar je za ovogodišnji program Adventa u Vukovaru osigurao 300 tisuća kuna, a još 60 tisuća kuna  izdvojila je Turistička zajednica grada Vukovara.

Pročitano 1617 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI