Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 62
Ispiši ovu stranicu

Predstavljena Mala škola za velike roditelje

U  Gradskom društvu Crvenog križa Vukovar održana je konferencija za novinare Vijeća za prevenciju Grada Vukovara.

Program Male škole za velike roditelje, kao novinu u radu ovoga Vijeća  predstavio zamjenik gradonačelnika Vukovara i predsjednik Vijeća za prevenciju Grada Vukovara Marijan Pavliček.

-Ove je godine Vijeće za prevenciju poduzelo niz akcija kako bi što više utjecalo i preventivno djelovalo na ciljane skupine. Ove smo godine posebno djelovali na osnovnoškolsku i srednjoškolsku dob,  a nastojali smo  kroz akcije u suradnji s  MUP-om utjecati na  naše mlade sugrađane zaštititi ih od zlouporabe opojnih sredstava. Poduzeli smo i niz  akcija kako bi zaštitili gradsku imovinu.-rekao je Pavliček.

 Akcija  Male škole za velike roditelje  realizira se u suradnji s tvrtkom Psihoteka i do sada su održane dvije radionice kroz koje je cilj educirati roditelje kako i na koji način uspostaviti kvalitetan odnos u odgoju svoje djece i kako najkvalitetnije djelovati. Dubravko Šokčević, voditelj i autor programa  Male škole za velike roditelje naglasio je kako kvalitetan odnos i rad s djecom obvezno uključuje i  rad s roditeljima.

-Cijela inicijativa u Vukovaru započela je u suradnji  s Proni centrom i Info centrom za mlade Vukovar gdje je održano vrlo posjećeno predavanje u Gradskoj knjižnici Vukovar na temu Kako teenagerima postaviti granice i  pri tome sačuvati živce. -rekao je Šokčević. On je naglasio kako  je danas situacija u odgoju djece puno drugačija nego što je to bilo decenijama ranije.

- Danas imamo prezaštićeni i razmaženi odgojni stil. Roditelji koji dolaze i traže pomoć imaju problem jer ne znaju, i rekao bih, ne usude se suprotstavljati vlastitoj djeci što u stvaranju i oblikovanju osobnosti djeteta uzrokuje neželjene posljedice. Ono što je specifičnost ovoga pristupa je da roditelji dobiju odgovor što učiniti. Roditelji imaju određene zablude o kažnjavanju djece, jer se netko nekad sjetio reći da je kažnjavanje jednako zlostavljanju što uopće nije točno.  Ono što mi kroz ovu inicijativu želimo pokazati je da je za dobar odgoj potrebna ljubav ali i disciplina.- rekao je Šokčević.

Ovaj  projekt koji je novi na ovim prostorima, kao program za potporu roditeljima podržan je  od Ministarstva obrazovanja i Ministarstva socijalne skrbi i demografije 

Pročitano 999 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI