Ispiši ovu stranicu

Održan radni sastanak "Unaprjeđenje pružanja usluga ženama žrtvama nasilja"

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama i 16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama Udruga žena Vukovar, Udruga za podršku žrtvama i svjedocima i Udruga B.a.B.e., održale su zajednički radni sastanak na temu "Unaprjeđenje pružanja usluga ženama žrtvama nasilja". 

-Cilj sastanka bio je razmjena iskustava, primjera dobre prakse te izazova s kojima se susreću pri radu s korisnicima na temelju kojih će sastaviti preporuke i proslijediti ih donositeljima odluka- rekla je Ivana Sučić, voditeljica programa Pružanje egzistencijalne zaštite i psihosocijalne podrške ženama žrtvama nasilja i njihovoj djeci na području Vukovarsko srijemske županije iz Udruge B.a.B.e., dodajući kako je protekle godine na području Hrvatske ubijeno 27 osoba, a od toga broja 11 su žene.

Koordinatorica Udruge žena Vukovar Mirjana Mizdrak Mišanović podsjetila je na s.o.s. liniju 032/421-191 na koju se žene žrtve obiteljskog nasilja mogu javiti.
Melita Bošnjak iz Udruga za podršku žrtvama i svjedocima, voditeljica referentnog centra Vukovar  dodala je kako će se novim projektom osnažiti i linija nacionalnog pozivnog centra 116-006 koja će raditi 24 sata na dan sedam dana u tjednu.

Kroz sigurnu kuću na području Vukovarsko-srijemske županije tijekom desetak godina prošlo je više od 420 žena i djece.

Pročitano 796 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Valerija Lozančić