NAJNOVIJE
Održan Okrugli stol „Usluge CISOK-a za učenike osnovne i srednje škole“

U organizaciji Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Područnog ureda Vukovar i Centra za informiranje i savjetovanje o karijeri  održan je okrugli stol naziva „Usluge CISOK-a za učenike osnovne i srednje škole „.

(Petak, 24 Siječanj 2020 17:04)
Projekt VukovART u slijedeće dvije godine uljepšat će Vukovar s 10 novih umjetničkih djela

Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava sa svojom zamjenicom Ivanom Mujkić i direktoricom razvojne agencije Vukovar Vedranom Žilić predstavio je projekt VukovART. 

(Petak, 24 Siječanj 2020 13:03)
Pokušao prenijeti 10,5 tona melase za nargile

Vukovarsko-srijemska policija je priopćila kako su u suradnji s carinskim djelatnicima 23. siječnja oko 3 sata u noći, na graničnom prijelazu Tovarnik u tovarnom prostoru teretnog vozila slovenskih registracijskih oznaka pronašli oko 10,5 tona melase za nargile.

(Petak, 24 Siječanj 2020 12:41)
U Vukovaru otvoreno Savjetovalište za dojenje, jedno od prvih u Hrvatskoj

U okviru Patronažne službe Doma zdravlja Vukovar u Ulici Nikole Tesle 1 otvoreno je Savjetovalište za dojenje. Namijenjeno je trudnicama te majkama novorođenčadi, dojenčadi i male djece za podršku dojenju. 

(Četvrtak, 23 Siječanj 2020 16:26)
Održana konstituirajuća sjednica Kulturnoga vijeća grada Vukovara

Na Konstituirajućoj sjednici Kulturnog vijeća Grada Vukovara  za predsjednicu je izabrana Mirela Hutinec, a za zamjenicu predsjednice Vlasta Novinc.

(Četvrtak, 23 Siječanj 2020 08:44)
Potrebe na tržištu rada

Hrvatski zavod za zapošljavanje Područni ured Vukovar, uz koordinaciju Središnjeg ureda, svake godine provodi analizu i prognozu potreba tržišta rada za pojedinim zvanjima, temeljem kojih se izrađuju Preporuke za obrazovnu upisnu politiku i politiku stipendiranja.

(Srijeda, 22 Siječanj 2020 14:36)
Karate klub Vukovar '91. sudjelovao je na turniru Grand Prix Croatia

Karate klub Vukovar '91. sudjelovao  je na turniru Grand Prix Croatia na kojemu je nastupilo 1930 natjecatelja iz 268 klubova i 22 države. U vrlo jakoj konkurenciji član Karate kluba Vukovar '91. Ivan Draganić u ekipnom sastavu Karate kluba Essekera iz Osijeka osvojio je 3. mjesto. U ekipnom nastupu karatistice Vukovara u sastavu Asja Štalmajer, Ema Pendić i Ema Štalmajer gube u repasažnoj borbi za 3. mjesto. Još su nastupili Alen Rupčić i Ilaj Macura.

(Srijeda, 22 Siječanj 2020 12:34)

Edukacije u okviru projekta „We can do it“

  • Petak, Stu 22 2019
  • Piše: 

Lokalna akcijska grupa „Šumanovci“ organizira edukacije o ekološkom uzgoju povrća u plastenicima, ekološkom uzgoju začinskog i ljekovitog bilja u plastenicima te uzgoju cvijeća u plastenicima, koje će se održavati u okviru projekta „We can do it“.

- Edukacije su namjenjene ženama, dugotrajno nezaposlenim osobama te mladima od 15 do 29 godina s područja Vukovarsko-srijemske županije. Nije obavezno da su pripadnici prijavljeni u evidenciji Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, dovoljna je izjava o nezaposlenosti te da aktivno traže posao. Svi zainteresirani polaznici imaju pokriven putni trošak za sudjelovanje na edukacijama – rekla je Martina Maršić, koordinatorica projekta LAG „Šumanovci“.

Cilj je projekta doprinijeti povećanju zapošljivosti kroz provedbu lokalnih inicijativa za poticanje zapošljavanja usklađenih sa lokalnim potrebama i Akcijskim planom provedbe strategije razvoja ljudskih potencijala županije.

- Edukacijom se želi proširiti znanje polaznika o ekološkom uzgoju s ciljem integracije na tržište rada. Na edukacijama će se učiti o ekološkom uzgoju cvijeća, bilja i povrća te kako stečena znanja primijeniti na praktičnu primjenu u plastenicima - rekla je Maršić.

Projekt financira Europska unija u iznosu od oko 830 tisuća kuna. Predviđeno trajanje edukacija je tri dana, a prva edukacija održavat će se od 2. do 4., druga 5., 6., i 9., dok će se treća edukacija održavati od 10. do 12. prosinca 2019. godine. Prijave se vrše putem e-maila, telefona ili facebook stranice Lokalnim potencijalom do novih mogućnosti zapošljavanja – „We can do it“. Nositelj projekta je Lokalna akcijska grupa „Šumanovci“, a partneri su Lokalna akcijska grupa „Srijem“, HZZ Područni ured Vinkovci, Lokalna agencija za razvoj „Vjeverica“, Općina Vrbanja i Općina Gunja.

Pročitano 145 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

HRV

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija