Ispiši ovu stranicu

Položen vijenac podno spomen biste Siniše Glavaševića

Polaganje vijenca podno spomen biste Siniše GLavaševića Polaganje vijenca podno spomen biste Siniše GLavaševića Janoš Kery

Hrvatski radio Vukovar prisjetio se svojih kolega Branimira Polovine i  Siniše Glavaševića, koji su mučki ubijeni na Ovčari 20. studenoga 1991.  godine. Tim su povodom predsjednik Hrvatskog novinarskog društva Hrvoje Zovko,  ravnateljica Gradske knjižnice Vukovar Jelena  Miškić i direktor Hrvatskoga radija Vukovar Robert Rac, u prisutnosti  djelatnika HRV-a, položili  vijenac i zapalili svijeću podno  spomen biste Glavaševiću u  holu zgrade HRV-a.

- Hrvatski radio Vukovar u Domovinskom ratu je ostao bez petero djelatnika, a posljednji u nizu bili su radijski tehničar Branimir Polovina i novinar, urednik, književnik i ratni izvjestitelj Siniša Glavašević. Siniša je bio i ostati će u srcima svih Vukovaraca, a Hrvatski radio Vukovar ima taj zadatak da evocira uspomenu na Sinišu, očuva sav njegov rad. Mislim da smo u tome zadatku na dobrome putu i vjerujem da su naši slušatelji to prepoznali kroz naš program te kroz emitiranje Glavaševićevih izviješća sa prozora zgrade HRV-a tijekom prolaska kolone sjećanja. To je bio naš način da pokažemo kako Sinišu nikada nećemo zaboraviti, istaknu je direktor Hrvatskog radija Vukovar Robert Rac.

Predsjednik Hrvatskog novinarskog društva Hrvoje Zovko rekao je da su Siniša Glavašević i drugi novinari koji su poginuli za vrijeme Domovinskog rata. Oni su dio našeg identiteta i primjer kako se istinom boriti protiv zla.
- Naša je dužnost i obveza  nositi Sinišin glas, glas nade koji je podizao moral našim sugrađanima u najtežim danima.

Mi se trudimo kroz naš novinarsko-književnički susret ispričati istinu u Hrvatskom radio Vukovaru i velikom čovjeku Siniši Glavaševiću, rekla je ravnateljica Gradske knjižnice Vukovar Jelena Miškić.

Svoje posljednje izvješće, koje je montirao  Branimir Polovina, Glavašević je poslao iz vukovarske bolnice 18.  studenoga 1991. godine navečer. Iz Bolnice su obojica odvedeni na Ovčaru gdje su pogubljeni.

 

Pročitano 1648 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

HRV