NAJNOVIJE
Obveza nošenja maski u poštama, bankama, kod frizera i pedikera...

Nacionalni stožer civilne zaštite poručio je  kako na snagu stupa odluka o obaveznom nošenju maski u poštama, bankama te kod frizera i pedikera.

-Donesena je odluka o dopuni odluke o nužnoj mjeri obaveznog korištenja maske za lice te je dodano da maske moraju nositi i zaposlenici trgovačkih društava, ustanova i institucija koje rade sa strankama, i stranke koje dolaze onamo. Isto tako i zaposlenici uslužnih djelatnosti koji dolaze u bliski kontakt sa strankama - rekao je na konferenciji za novinare pomoćnik ministra unutarnjih poslova za civilnu zaštitu Damir Trut.
Odluka stupa na snagu danas.

Ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ) Krunoslav Capak pojasnio je da je već ranije donesena obaveza nošenja maski u trgovinama i ugostiteljstvu, a sad se to proširilo i na pošte i banke i sve uslužne djelatnosti gdje se ostvaruje bliski kontakt, poput frizera ili pedikera.

(Srijeda, 15 Srpanj 2020 15:51)
Zbog korone odgođeno natjecanje orača u Opatovcu

Zbog pogoršane epidemiološke situacije, a na preporuku župabijskoga Stožera civilne zaštite, odgođeno je 18.natjecanje orača Vukovarsko-srijemske županije koje je trebalo biti održano u petak 17.srpnja 2020. u Opatovcu.

(Srijeda, 15 Srpanj 2020 15:28)
U Hrvatskoj opet porast broja novozaraženih, od jučer oboljele 92 osobe

Hrvatskoj su u protekla 24 sata potvrđene 92 novozaražene osobe koronavirusom pa je u ovom trenutku broj aktivnih slučajeva 1.204, izvijestio je Nacionalni stožer civilne zaštite.

(Srijeda, 15 Srpanj 2020 14:28)
Na području OBŽ šest novooboljelih osoba

Hrvatski zavod za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije i Klinički bolnički centar Osijek testirali su tijekom posljednja 24 sata ukupno 228 uzoraka. Šest je bilo pozitivno na koronavirus - tri iz Osijeka, dva iz Našica i jedan s područja Belog Manastira, javlja Stožer civilne zaštite Osječko-baranjske županije.

Prve oboljele osobe na području županije evidentirane su 14. ožujka , a do danas su sveukupno od COVID-a 19 oboljele 492 osobe. Do sada je izliječeno 275 osoba, osam je preminulo, a trenutno je 209 osoba aktivno na koronavirus.
U Kliničkom bolničkom centru je i dalje hospitalizirano 25 oboljelih, ali je za razliku od jučer, jedan pacijent manje na respiratoru. Ukupno se na uređaju za potpomognuto disanje nalaze tri osobe.
Epidemiološka služba Zavoda za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije stavila je u samoizolaciju 16 novih kontakata oboljelih osoba pa se trenutno u samoizloaciji nalazi 438 osoba.

Policija je provjeravala osobe u samoizolaciji i prema dojavama građana i samoinicijativno. Od dvije dojave jedna se pokazala točnom i to u Tenji gdje se osoba kojoj je izrečena mjera samoizolacije nije nalazila na prijavljenoj adresi. Samoinicijativno su provjerili 90 osoba i nije utvrđeno ni jedno kršenje.

(Srijeda, 15 Srpanj 2020 12:29)
U tijeku je oralna vakcinacija lisica

Na području Republike Hrvatske u tijeku je oralna vakcinacija lisica.

(Srijeda, 15 Srpanj 2020 10:42)
Večeras u Dvorcu Eltz izložba slika iz Graza i jazz koncert

U organizaciji Gradskog muzeja Vukovar, Austrijskog kulturnog foruma i Dunav Art festa u perivoju Dvorca Eltz  večeras će biti predstavljeno slikarstvo iz zbirke grada Graza i jazz koncert More Love Ensembla.

(Srijeda, 15 Srpanj 2020 10:00)
Na području VSŽ 10 novooboljelih od koronavirusa

U Vukovarsko-srijemskoj županiji u posljednja 24 sata 10 je novih pozitivnih osoba na COVID-19 - 4 oboljele osobe su iz Starih Mikanovaca, 3 iz Vinkovaca, 2 iz Tovarnika i 1 iz Vukovara. 

(Srijeda, 15 Srpanj 2020 09:43)

Siniša zagrmio središtem Vukovara iz zgrade HRV-a

  • Ponedjeljak, Stu 18 2019
  • Piše: 
Zgrada HRV-a Zgrada HRV-a Foto: M. Karlović

Hrvatski radio Vukovar danas je u vrijeme dok je prolazila Kolona sjećanja iz vukovarske bolnice prema Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskoga rata emitirao ratna izvješća novinara, urednika i ratnog izvjestitelja Hrvatskoga radija Vukovar Siniše Glavaševića s prozora naše zgrade u središtu grada.

Snimke su dio bogate arhive HRV-a iz 1991. godine.

- Sinišu smo na simboličan način željeli "vratiti" njegovoj kući, njegovom Vukovaru, kojega je bezuvjetno volio, ali i vratiti ga svakom sudioniku današnje Kolone sjećanja. Siniša Glavašević je naš, ali istovremeno on je dio svih nas. Hrvatski radio Vukovar njegova je matična medijska kuća. Njegova potresna ratna izvješća bila su prozor u svijet svim strašnim događanjima u Vukovaru, zbog čega je istina ipak ugledala svjetlo dana. Njegov glas bio je nada i utjeha građanima u podrumima i u civilnim skloništima, a agresorskoj vojsci isti taj glas preko etera tjerao je strah u kosti. Sinišina teška, mučna i tragična sudbina nikada neće biti zaboravljena, a njegovo istinito i potresno izvještavanje ostat će vječno, iako brojni upućeni apeli nisu urodili plodom, Siniša će kod nas živjeti zauvijek - ispričala je urednica Zabavnog programa HRV-a Adrijana Čorak.

Sinišin glas ponovno je zagrmio vukovarskim ulicama iz zgrade Hrvatskoga radija Vukovar u trenutku dok je Ulicom dr. Franje Tuđmana prolazila još jedna tužna Kolona sjećanja.

- Na ovaj smo način željeli evocirati uspomenu na kolegu Glavaševića i još jednom podsjetiti na svu tragičnost vukovarske '91, ali i još jednom naglasiti da Siniši glas ipak nije "zaustavljeni glas" i da on to nikada neće biti. Hvala mu za istinu u koju je ugradio svoj život! - izjavio je Robert Rac, direktor Hrvatskoga radija Vukovar.

01 NASLOVNA GRAD TO STE VI 1

U spomen na novinara, urednika i ratnog izvjestitelja Hrvatskoga radija Vukovar te književnika Sinišu Glavaševića, u utorak 19. studenoga s početkom u 19 sati u Gradskoj knjižnici Vukovar održat će se 15. Novinarsko-književnički susret "Grad - to ste Vi" kao manifestacija koja će na najprimjereniji način sačuvati uspomenu na Glavaševića kao i na sve žrtve u Domovinskome ratu te sačuvati ih od zaborava s plemenitim ciljem da se sličan zločin nikada i nigdje ne ponovi.

U tematskom razgovoru "Istinom protiv zaborava" sudjeluju novinari Hrvatskog radija Vukovar 1991. godine Josip Esterajher, Mirjana Grismajer-Hrpka, Alenka Mirković-Nađ i Vesna Vuković-Orešković.

Moderatorica programa je Adrijana Čorak, urednica Zabavnoga programa Hrvatskoga radija Vukovar, a ulaz za sve posjetitelje je besplatan.

Pročitano 742 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

HRV

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija