NAJNOVIJE
KUGLAČI VODOVODA BOLJI U DERBIJU

Odgođena utakmica 5. kola HKLI – zona Osijek između domaćih kuglača Vodovoda Grada Vukovara i osječke Zare - Auto Matrix odigrana je, a pobijedili su Vukovarci.

(Petak, 27 Studeni 2020 14:54)
U Vinkovcima o perspektivama i razvoju novinarstva

Pod sloganom „Quo vadis hrvatsko novinarstvo“ u Vinkovcima je počeo prvi „Media In Time“ festival posvećen perspektivama razvoja novinarstva u Hrvatskoj i otvaranju komunikacijskih kanala između sudionika i kreatora medijske scene i korisnika medijskih sadržaja.

(Petak, 27 Studeni 2020 14:26)
Božinović najavio kazne zbog nepoštivanja novih mjera protiv koronavirusa

Ministar unutarnjih poslova i voditelj Nacionalnog stožera civilne zaštite Davor Božinović najavio je strožu kontrolu provedbe novih mjera protiv koronavirusa, koje stupaju na snagu u ponoć, što uključuje i kazne za nenošenje maski.

(Petak, 27 Studeni 2020 12:54)
Školski praznici u siječnju produljit će se za tjedan dana

Ministarstvo znanosti i obrazovanja (MZO) pripremilo je izmjene u kalendaru školske godine po kojima će se praznici u siječnju produljiti za tjedan dana, čime će se odustati od drugoga dijela praznika koji su bili predviđeni u veljači.

(Petak, 27 Studeni 2020 12:36)
Online Ženska sindikalna škola

U organizaciji udruge Baza za radničku inicijativu i demokratizaciju – BRID, od 14.studenoga do 12.prosinca održava se ženska sindikalna škola za predstavnice sindikata. Sedma je po redu, a ove godine, sukladno epidemiološkim uvjetima, održava se online. Namijenjena je predstavnicama sindikata iz cijele Hrvatske, doznajemo od Marije Čačić iz BRID-a, jedne od organizatorica škole.

(Petak, 27 Studeni 2020 12:27)
Tijekom vikenda pojačani nadzor provođenja epidemioloških mjera u Osječko-baranjskoj županiji

U laboratorijima Kliničkog bolničkog centra Osijek i Zavoda za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije u zadnja 24 sata za područje Osječko-baranjske županije testirano je ukupno 611 uzoraka od kojih je 222 bilo pozitivno na koronavirus, priopćeno je iz osječko-baranjskog Stožera civilne zaštite.

(Petak, 27 Studeni 2020 12:17)
Nova turistička signalizacija barokne jezgre Vukovara

S ciljem stvaranja novog vizualnog identiteta barokne jezgre i njezine prezentacije, podizanjem kvalitete informiranja gostiju i unaprjeđenja kvalitete njihova boravka te podizanjem kvalitete turističke ponude, gradonačelnik Vukovara Ivan Penava sa svojom zamjenicom Ivanom Mujkić i direktorica TZ grada Vukovara Marina Sekulić predstavili su kod Bećarskog križa novu turističku signalizaciju barokne jezgre grada Vukovara.

(Petak, 27 Studeni 2020 11:53)

Pjesma "Gospodine generale" po prvi puta uživo izvedena u Vukovaru

Održana 6. Večer pijeteta i sjećanja na žrtvu Vukovara Održana 6. Večer pijeteta i sjećanja na žrtvu Vukovara Foto: R.Rac

Čitanjem potresnih brojki od 2717 ubijenih, 3200 logoraša i 22 000 prognanih, u punoj dvorani Hrvatskoga doma Vukovar održana je 6. Večer pijeteta i sjećanja na žrtvu Vukovara u organizaciji Nacionalnog sindikata Policije MUP-a RH.

U bogatom kulturno-umjetničkom programu sudjelovali su glumci HNK Osijek te glumci Robert Kurbaša i Nada Gaćešić Livaković. U glazbenom dijelu programa nastupile su Klapa Palma, Ženska pjevačka klapa Kurjože, Krunoslav Kićo Slabinac, Miroslav Škoro te Vladimir Kočiš Zec koji je po prvi puta uživo u Vukovaru izveo pjesmu Gospodine generale.

Zamjenik predsjednika Nacionalnog sindikata Policije MUP-a RH Dario Žepina rekao je kako se svake godine ovu manifestaciju trude podignuti za stepenicu više u organizacijskome smislu, a ovu će teško nadmašiti.

- Središnja tema je bilo uprizorenje ubojstva četverogodišnje Martine Štefančić i njezine obitelji 1991. godine u selu Borovo. Priprema ove potresne scene svima nam je bila mučna, time više jer znamo da su sudbinu male Martine dijelila brojna djeca Vukovara čije je djetinjstvo nasilno i svirepo oduzeto - ispričao je Žepina.

Ispred Grada Vukovara, Večeri pijeteta i sjećanja na žrtvu Vukovara nazočio je i zamjenik gradonačelnika Vukovara Marijan Pavliček koji je rekao da Hrvatski dom Vukovar napušta prepun emocija.

- Teško je sve dojmove sabrati u par rečenica. Svi večerašnji glumci i izvođači su istinski pokazali što se događalo u Vukovaru i okolnim mjestima 1991. godine. Prikazali su kakva su to bila stradavanja s jedne strane, te kakvi su to bili zlotvor i bolesni umovi s druge strane - rekao je Pavliček dodajući kako mu je posebno drago što se otvaraju teme poput ubojstva male Martine Štefančić i što se o tome jasno i glasno govori.  

Pročitano 908 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija