Ispiši ovu stranicu

Održan tradicionalni predvečernji spomen na žrtvu Vukovara 1991.godine “Priče iz mog grada

U Hrvatskom domu Vukovar održan je tradicionalni predvečernji spomen na žrtvu Vukovara 1991. godine pod nazivom “Priče iz mog grada“.

Organizatori ovog događaja su Ogranak Matice Hrvatske Vukovar, Gimnazija Vukovar i Hrvatski dom Vukovar. Program se ove godine pod visokim pokroviteljstvom predsjednika Hrvatskog sabora Gordana Jandrokovića  po drugi put održao i u Zagrebu.

O samom konceptu ovoga događaja razgovarali smo s organizatoricom, Lidijom Miletić, predsjednicom ogranka Matice Hrvatske u  Vukovaru.
- U dramskom dijelu ovoga događaja je dramska skupina Gimnazije Vukovar odigrala predstavu pod nazivom “Tko zna hoće li sutra postojati?“, kojom su gimnazijalci poručili svima okupljenima kako će sutrašnjica biti bolja jer ju čine mladi ljudi koji vole svoju Domovinu, rekla je Miletić

Okupljenima se obratila i Giana Marović Zeko, ravnateljica Gimnazije Vukovar.
- Teško je i nakon toliko godina sjećati se onih dana 1991. godine a da ta sjećanja ne izazovu bujicu emocija, ali itekako sam ponosna što učenici Gimnazije Vukovar kroz svoj dramsko-scenski izričaj promiču ljubav prema svome gradu s pogledom uprtim u budućnost, rekla je Marović Zeko.

U okviru večerašnjeg programa ogranak Matice Hrvatske dodijelio je priznanja i povelje za najbolje kratko književno djelo o Domovinskom ratu i to u kategorijama kratkih priča i zbirkama poezije.

U kategoriji kratkih priča dobitnica je Ani Galović iz Ivanić grada sa pričom “Sedmorica“, dok je u kategoriji za najbolju zbirku poezije nagrađena Ankica Bistrović iz Koprivnice za svoju zbirku „Roj zvijezda“.
- Presretna sam što sam već sedmu godinu za redom u Vukovaru zbog toga što mi je jedan opus upravo domoljubna poezija koja se tiče žrtava Domovinskog rata, rekla je Ankica Bistrović i zahvalila se Matici što pruža prostor pisanoj riječi kako bi se ostavio trag za buduće generacije.

Pročitano 1215 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

HRV