Ispiši ovu stranicu

Preventivno-edukacijskom humanitarnom akcijom Lions klub Vukovar obilježio Svjetski dan šećerne bolesti

Lionsi upozoravaju na važnost edukacije i prevencije Lionsi upozoravaju na važnost edukacije i prevencije Foto: Vanessa Kupina

Povodom Svjetskog dana šećerne bolesti, koji se obilježava 14. studenog, Lions klub Vukovar organizirao je preventivno-edukacijsku humanitarnu akciju.

U pješačkoj zoni u središtu grada od 10 do 12 sati svi zainteresirani mogli su provjeriti razinu šećera u krvi i doznati više o šećernoj bolesti od koje u svijetu, pa tako i Hrvatskoj, boluje velik broj ljudi.

- Dijabetes je tihi ubojica, bolest koja polako nastupa, ali ostavlja velike posljedice. Uzrok bolesti su brzi tempo, stil života, životne navike, zbog čega su izuzetno važne prevencija i edukacija. Upravo zbog toga je Lions klub Vukovar organizirao edukaciju u suradnji s Općom županijskom bolnicom Vukovar i bolnicom hrvatskih veterana i Domom zdravlja Vukovar – rekao je Željko Đekić, tajnik Lions kluba Vukovar.

Svjetski dan šećerne bolesti – World Diabetes Day – najveća je kampanja podizanja svijesti o šećernoj bolesti u svijetu koja se svake godine obilježava 14. studenog. Alarmantnost epidemijskog karaktera bolesti navodi na potrebu da se znanjem i svjesnim odabirom životnih navika obranimo od šećerne bolesti jer i u Hrvatskoj prema rezultatima CroDiab iz 2016. godine zabilježeno 284.185 slučajeva bolesti, a pretpostavlja se da 40 posto oboljelih još nije ni dijagnosticirano.

Pročitano 1282 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Valerija Lozančić