Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 58
Ispiši ovu stranicu

Hrvatska vojska daruje krv za Vukovar i Škabrnju

Vojska daruje krv Vojska daruje krv Foto: J. Vrdoljak

Pripadnici Hrvatske vojske, povodom 28. obljetnice stradavanja Vukovara i Škabrnje, provode u vojarnama diljem Hrvatske humanitarnu akciju dobrovoljnog darivanja krvi pod nazivom „Hrvatska vojska za Vukovar i Škabrnju 2019“.

Ova humanitarna akcija provodi se od 14. – 19.studenog u vojarnama u Vukovaru, Zemuniku, Kninu, Petrinji, u Crvenom križu u Delnicama i u Domu HV-a Zvonimir u Zagrebu. Akcijom u vukovarskoj vojarni 204.brigade HV-a zadovoljni su odazivom. Do sada se odazvalo preko 150 vojnika, a prema procjeni Crvenog križa do kraja akcije prikupit će se oko 200-tinjak doza krvi.

-Ovu akciju organiziramo u našoj vojarni po drugi put, čime želimo odati počast poginulim hrvatskim braniteljima i civilima u Vukovaru i Škabrnji. Inače, Hrvatska vojska redovito se odaziva na humanitarne akcije dobrovoljnog darivanja krvi jer ovo je najmanje što možemo učiniti – rekao je satnik Tomislav Đalto.

Ovoj humanitarnoj akciji odazvali su se pripadnici Oklopno-mehanizirane brigade, Druga pješačka pukovnija Osijek - Zapovjedništvo za obuku i doktrinu među kojima je i 70-tak ročnika.

Pročitano 969 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI